Gmail vs. Qmail

...

Moderátor: Mods_senior

wistahelp
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Gmail vs. Qmail

Příspěvekod wistahelp » 20 črc 2009 06:39

Ozvala se paní, kterou neznám a chtěla po mně překladatelské služby. Dostala na mě kontakt od jistého dabingového režiséra. Dohodli jsme se, že mi pošlou na ukázku jeden díl seriálu, a já jim obratem pošlu kalkulaci ceny. Nahlásil jsem adresu, kterou mám na gmail.com. Jejich administrativní chybou však byla zakázka odeslána na adresu s koncovkou qmail.com. Čekal jsem tři dny a pořád nic. Pak jsem napsal, že stále nic nepřišlo.
Takže já čekal tři dny, než mi dorazí email, na základě kterého mám obratem odeslat kalkulaci, a druhá strana (v domnění, že mi email odeslala - bohužel však na qmail.com) tři dny čekala, až jim pošlu kalkulaci.
Jelikož druhá strana ode mě stále nic nedostala, byla nucena předat zakázku jiné osobě, neboť se jedná o spěchající projekt. Dobře. Stalo se. Mohl jsem zavolat hned druhý den, ale to je jedno.

Vrtalo mi hlavou, proč mi totiž nezavolali oni. Přece když odešlete email na neexistující adresu, vrátí se vám failure notice. Zkusil jsem si tedy ze své adresy odeslat email na téměř shodnou adresu, akorát místo gmail.com jsem zadal qmail.com.

A opravdu dodnes nepřišla žádná failure notice.

Trochu jsem zapátral po Googlu (předtím ještě pomocí Name Server Lookupu zjistil adresu 209.147.127.211) a dostal se tak až ke stránkám forevermail.com, kde jsem si chtěl zaregistrovat mou adresu s koncovkou qmail.com. Potvrdili mi, že adresa je volná (a tedy dosud neexistující) a chtějí po mně 18 dolarů na rok, na což jim kašlu.

Evidentně jde o nějakou spamovou mrchu, která má možná nastaveno pravidlo >>když přijde cokoliv na adresu "[cokoliv]@qmail.com" přepošli mi na "něconěco@můjserver.com" a třeba i rozešli dál<< a nebo jsem jenom paranoidní. Ale pokud nejsem paranoidní, máte pro mě někdo vysvětlení, proč se z neexistující adresy s koncovkou qmail.com NEVRACÍ failure notice? Díky.
HP COMPAQ 6720s/ C2D T2410/ 15.4" WXGA BV/ 2GB/ 160GB 5.4k/ DVD±RW/ WF/ BT/ VIS HB

Reklama
  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Gmail-cudzia aktivita v prístupe v gmail Příloha(y)
    od SteveDS » 06 zář 2024 21:58 » v Vše ostatní (bezp)
    2
    2900
    od SteveDS Zobrazit poslední příspěvek
    06 zář 2024 22:10
  • Na MS Outlook 2019 přestaly fungovat gmail účty Příloha(y)
    od tazatel » 12 kvě 2025 13:02 » v Komunikace na internetu
    17
    7653
    od rhsCZ Zobrazit poslední příspěvek
    14 kvě 2025 18:57
  • Příchozí email z vlastní adresy, který jsem neodeslal (gmail)
    od Milan21 » 08 srp 2024 16:31 » v Vše ostatní (bezp)
    5
    4030
    od jaro3 Zobrazit poslední příspěvek
    08 srp 2024 20:56

Zpět na “Vše ostatní (inet)”