Program, který bez problémů běžel, jsem přemístil na jiný disk a na původní místo jsem vložil symbolický odkaz na adresář přemístěného programu.
Jakmile ho chci spustit, vyskočí tenhle hnus: přestože předtím jsem ho spouštěl bez problémů.
Jak vidno z následujícího screenshotu z Total Commanderu, program v původním umístění (vpravo) je normálně spustitelný, zatímco přístup přes symlink vyřaduje oprávnění správce:
Proč? A jak se toho hnusu zbavit?
Ještě dodávám, že jsem nad oběma adresáři převzal vlastnická práva – plné řízení. Proč to teda nejde spustit bez potvrzení?
Jo a ještě doplňuji – Windows 7 Professional 64bit.
UAC chce potvrdit spuštění přilinkovaného programu
UAC chce potvrdit spuštění přilinkovaného programu
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: UAC chce potvrdit spuštění přilinkovaného programu
Určitě nejsi uživatel co by spouštěl kde co a ví co a jak, takže si UAC klidně úplně vypni a budeš mít klid.
Ovládací panely -> Uživatelské účty -> Změnit nastavení nástroje Řízení uživatelských účtů -> nastavit jezdec na "nikdy neupozorňovat"
Tohleto je vždycky první, co udělám, když nainstaluju novej systém
Ovládací panely -> Uživatelské účty -> Změnit nastavení nástroje Řízení uživatelských účtů -> nastavit jezdec na "nikdy neupozorňovat"
Tohleto je vždycky první, co udělám, když nainstaluju novej systém

ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
Stejně – možná to tak udělám – ale i tak by mě zajímalo, proč se tak Windows chovají k symlinkům a jestli to jde nějak obejít.
Je to dobré vědět i proto, že se tu a tam starám o cizí počítače a z určitých důvodů používám linky i na nich.
Fascinuje mě, jak Windows kecají – o jakém „provedení změn“ to ten UAC plká?
A kromě tohohle podivného chování ještě jedna otázka – existuje něco jako seznam výjimek (podobně jako třeba u antiviru), které UAC nesleduje?
Je to dobré vědět i proto, že se tu a tam starám o cizí počítače a z určitých důvodů používám linky i na nich.
Fascinuje mě, jak Windows kecají – o jakém „provedení změn“ to ten UAC plká?
A kromě tohohle podivného chování ještě jedna otázka – existuje něco jako seznam výjimek (podobně jako třeba u antiviru), které UAC nesleduje?
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus nastavit tomu symbolickému odkazu stejná přístupová práva, jako má složka Program Files.
Patrně to ale také nezabere, protože z pohledu UAC se jedná o program mimo systém.
Můžeš to zkusit spouštět přes plánovač úloh.
Patrně to ale také nezabere, protože z pohledu UAC se jedná o program mimo systém.
Můžeš to zkusit spouštět přes plánovač úloh.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Neni M: sitova jednotka?
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
MiliNess: Zkusím (teď jsm v práci) a dám vědět.
zeus: Ne. Žádnou síťovou jednotku nemám připojenou, je to RAID 0 (vytvořený ve Windows), kterému by systém standardně přiřadil D: nebo E:.
zeus: Ne. Žádnou síťovou jednotku nemám připojenou, je to RAID 0 (vytvořený ve Windows), kterému by systém standardně přiřadil D: nebo E:.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Panely otevřených programů na hlavním panelu Příloha(y)
od Prorock » 20 říj 2024 15:00 » v Windows 11, 10, 8... - 28
- 8182
-
od Prorock
Zobrazit poslední příspěvek
02 lis 2024 13:41
-
-
- 11
- 4577
-
od Kminek