Pár otázek(nevím jak to pojmenovat jinak)

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Shadymoore
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Pár otázek(nevím jak to pojmenovat jinak)

Příspěvekod Shadymoore » 10 pro 2014 22:15

Zdravím všecky. Mám pár takových otázek,, problémů, a doufám, že mi tady někdo pomůže :) Vím, že nikdo není zvědavý na zbytečně dlouhé romány, napíšu to tedy v kostce. Koupil jsem od bráchy NB a je tu pár věcí, které mě prostě NENECHAJ klidným :/

Zaprvé: Účty >> Když otevřu C:\\Users , je tam stále jeho účet i když jeho profil byl smazán. To samo o sobě by mi až tak nevadilo, horší však je, co mi opravdu leze krkem.. Že pokaždé co nainstlaluji např. nějakou PC hru, v profilech se automaticky zadá jeho "nick". Chtěl bych vědět, jak nastavit, aby se tam nastavil můj, popř. žádný.

Zadruhé: Vzdálená plocha GOOGLE >> To je věc, která mi absolutně nenechá chvíli "soukromí" :) Brácha tady měl vzdálené ovládání plochy od Google a tu aplikaci (či co to je) má na mobilu. Samozřejmě není nic příjemného, když kreslím nebo animuju (viz např. profilovka) něco čistě pro sebe (mám ke svým výtvorům ve velké většině jiný vztah než jako k pouhým obrázkům či videím) a najednou se dole na obrazovce objeví : "Vzdálené ovládání plochy Google" nebo něco takového a je tam možnost "ukončit přenos" nebo tak nějak. Samozřejmě můžu bráchovi zavolat ať "MI SEM NELEZE" ale koneckonců .. myslím že chápete že nechci vypadat jak uplný "trapák" co to neumí :/ :D

Zatřetí: Dost často se mi stává, že chci něco přejmenovat (např.) a ukáže se "Nemáte oprávnění" ... huh ? To se mi na win XP nikdy nestávalo a tady na Win7 jeden problém vedle druhého...... Rád bych věděl, KDO má tedy oprávnění, když ne správce počítače a jediný účet na NB

Začtvté:http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?f=39&t=144450 >> tento problém stále přetrvává a já vůbec netuším, čím by to mohlo být. Více informací přímo v topicu :-)

A jen předem píšu, reinstalaci OS beru jako poslední možnost, protože zatím nemám externí HDD a nemám kam uložit všechna uložená data, které tu mám.

Předem díky za alespoň nějaké odpovědi ^^ s Pozdravem,, Murasakiirono/Shadymoore
私はすべてを愛し ^^

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: Pár otázek(nevím jak to pojmenovat jinak)

Příspěvekod petr22 » 10 pro 2014 22:22

"Rád bych věděl, KDO má tedy oprávnění, když ne správce počítače a jediný účet na NB"

Opravneni mas ty. Jenze Windows pocinaje Vistou spousti vsechno s pravy uzivatele, i kdyz ma uzivatel administratorske opravneni.

Jsou dve moznosti:
1. budto spustis program kde to presouvas s pravy administratora (prave tlacitko - spustit jako spravce)
2. pouzes treba Total Commander, ktery se sam zepta jestli ma kopirovat s pravy spravce.

Vse co musi bezet s vyssim opravnenim by melo mit dole v ikone obrazek stitu.

Shadymoore
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Shadymoore » 12 pro 2014 06:13

mm nějak mi to s Total Commandem jde lépe nooo ((: Ale stále je tu pár věcí na které zatím nikdo nezareagoval (: Jestli tedy někdo ví
私はすべてを愛し ^^

Microsheep
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Microsheep » 12 pro 2014 06:26

3. By měl vyřešit Take Ownership, vytvoříš nabídku k pravému tlačítku a rychle nastavíš všem administrátorům plný přístup k souboru, složce.

LaB
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod LaB » 12 pro 2014 09:21

Pokud by to byl můj notebook a já si nebyl jistej, co tam všechno je, první, co bych udělal by byl formát disku a čistá instalace (nebo z recovery, pokud ho notebook má)...

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 12 pro 2014 09:33

Ano, problemy 1. a 2. resi preinstalace operacniho systemu.

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”