"Reinstalece" Win7 64bit Vyřešeno
"Reinstalece" Win7 64bit Vyřešeno
Zdravím, chtěl bych "reinstalovat" OS Win7 64bit na notebooku HP 630. K notebooku není a ani nebylo instalční CD s OS. Nejsem v těchto věcí moc zkušený ale v NB je rozdělěn disk na (C:/) místní disk a (D:/) RECOVERY, který má 2 GB. Přesto "Recovery" by se měla provést reinstalace Win7 nebo spíše nějaká obnova sytému do továrního nastvení, že? Jen nevím jak postupovat při tom "Recovery". NB není můj a tak bych byl rád, kdybyste mi pomohli a poradili nějakým návodem, jak postupovat. Zálohy dokumentů, fotek.... udělám. Při googlení jsem narazil na článek, kde psali, že není potřeba provádět záloho ovladačů pokud je v NB Recovery, je to tak? Předem díky za rady :)
Case: Bitfenix Enso Mesh
PSU: Fractal Design Edison M 650W
MB: Asus P8H61-MX R2.0
CPU: Intel Core i3 3220 3,3GHz,
GPU: Sapphire HD5850,
RAM: 2x4GB DDR3 ADATA 1333MHz,
SSD: T-Force RGB 250GB
HDD1: Hitachi 2
-
- Pohlaví:
Re: "Reinstalece" Win7 64bit
Podívej se při startu co píše. Nějakou klávesou (Možná Esc) se dostaneš do menu, kde vybereš restore factory default. To je vše. Ovladače nepotřebuješ. Všechna data zmizí.
HP by mělo mít určitě něco jako recovery manager nebo tak.. klikni na nabídku start, napiš "recovery" a mělo by ti něco vyskočit.. tohle by mělo pomoct https://www.youtube.com/watch?v=NBrBJ7sAqTo
i5 5257U l 8GB RAM l 256GB SSD
Xray, Mugen Seiki, LC racing
Xray, Mugen Seiki, LC racing
Ok, tak díky za rady. Až se mi NB dostane do ruky, tak to zkusím a dám vědět. Ještě jedna otázka, to recovery má tedy stejný účinky jako reinstalace OS z CD?
Case: Bitfenix Enso Mesh
V žádném případě. Instalace z CD bude čistá instalace WINDOWS, bez dalších programů, a bude možná potřeba poté doinstalovat a zaktualizovat nějaké ovladače hardwaru.
Pokud uděláš RECOVERY, tak budeš mít ntb ve stavu v jakém jsi ho koupil. To znamená, že tam budeš mít také Windows, ale ovladače budou všechny naistalované (některé už sice staré, ale zřejmě funkční). Hlavní rozdíl však bude v tom, že u toho budeš mít též předinstalováno "desítky" jiných programů, jak od HP, tak od jiných výrobců (kteří si za to zaplatily u HP). Některé jsou sice žádoucí (ovšem jak pro koho), ale většina bývá zbytečných a jenom zatěžují PC.
Já sám jsem si ntb od HP asi po půl roce provozu, z důvodu vadné instalace od HP, přeinstaloval na čistý disk (oddíl recovery odstranil), a jsem nanejvýš spokojen.
Pokud uděláš RECOVERY, tak budeš mít ntb ve stavu v jakém jsi ho koupil. To znamená, že tam budeš mít také Windows, ale ovladače budou všechny naistalované (některé už sice staré, ale zřejmě funkční). Hlavní rozdíl však bude v tom, že u toho budeš mít též předinstalováno "desítky" jiných programů, jak od HP, tak od jiných výrobců (kteří si za to zaplatily u HP). Některé jsou sice žádoucí (ovšem jak pro koho), ale většina bývá zbytečných a jenom zatěžují PC.
Já sám jsem si ntb od HP asi po půl roce provozu, z důvodu vadné instalace od HP, přeinstaloval na čistý disk (oddíl recovery odstranil), a jsem nanejvýš spokojen.
Po reinstalaci Win7 64bit jsem narazil na problém, že jsem nenašel ovládač ethernet pro desku Intel MSI H81M- E31. Ocenil bych odkaz na tento ovládač, protože se zatím nemohu připojit na internet.
-
- Pohlaví:
tolka: Vítej na PC-HELP!
V pravidlech se dočteš, že nemáš vstupovat do cizích témat a máš si založit vlastní. Tedy ta učiň. Pak se ti budeme věnovat.
V pravidlech se dočteš, že nemáš vstupovat do cizích témat a máš si založit vlastní. Tedy ta učiň. Pak se ti budeme věnovat.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 7881
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
05 srp 2024 15:30