Win10 - problémy se zobrazením webu Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Raziel00
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Win10 - problémy se zobrazením webu

Příspěvekod Raziel00 » 12 říj 2015 16:15

Ahoj,

musel jsem se s W10 vrátit na tovární nastavení a od té doby mi zlobí zobrazovní webových stránek. Když zapnu Firefox a jdu třeba na Google, Facebook, Youtube apod. často se nezobrazí žádná grafika - viz příloha. Případně se mi zobrazí, že stránky nejsou důvěryhodné a nenabídne se možnost výjimky. Tato chyba: sec_error_unknown_issuer

Věřím, že virus to nebude, protože své ochraně od ESETu věřím - kromě toho jsem zatím nikde nebyl :-)
Podobný problém s certifikáty vykazuje také Thunderbird od Mozilly.

Nevíte, co s tím?
Zkusil bych to vygooglit, ale ani Google není pro můj aktuálně do***ný počítač důvěryhodný :-/

Děkuju za radu.

Martin

Dodatečně přidáno po 2 minutách 47 vteřinách:
Tady přímo hláška z Firefoxu ohledně certifikátů:

Certifikát není důvěryhodný, protože jeho vydavatel je neznámý. Server patrně neposílá patřičné certifikáty zprostředkujících CA. Může být potřeba naimportovat dodatečný kořenový certifikát. (Kód chyby: sec_error_unknown_issuer)
Přílohy
chyba.png

Reklama
fill
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Win10 - problémy se zobrazením webu  Vyřešeno

Příspěvekod fill » 14 říj 2015 16:28

Zrovna jsem řešil úplně stejný problém po čisté instalaci sedmiček. Záplaty, antivir a další programy a někdy v této fázi mi Firefox začal dělat přesně co popisuješ. Taky jsem googlil. Zkusisl jsem všechny rady co jsem našel. Špatná synchronizace systémového času. Odinstalování doplňků, pak celého Firefoxu. Pak smazání cert. autorit: souboru: cert8.db v adresáři Firefoxu. Pak smazání profilu Firefoxu (C:\Users\UZIVATEL\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles)
Zkusil jsem vypnout ochranu a firewall ESET a nic nepomohlo. Přitom IExplorer a Chrome běžely normálně.
Pak jsem ze srandy zkusil nabootovat Windows v nouzovém režimu s prácí v síti a ejhle Firefox funfoval normálně a to už jsem byl skoro doma.
Restart odinstalace Esetu a Firefox běží jak má.
Počítám, že jsem asi omylem vytvořil nějaké pravidlo pro blokování ve firewallu, nebo taky ne. Každopádně teď už běží korektně.
Zkus některý výše uvedený postup, třeba to pomůže, nebo aspoň navede správným směrem.

Raziel00
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Win10 - problémy se zobrazením webu

Příspěvekod Raziel00 » 15 říj 2015 15:41

fill píše:Zrovna jsem řešil úplně stejný problém po čisté instalaci sedmiček. Záplaty, antivir a další programy a někdy v této fázi mi Firefox začal dělat přesně co popisuješ. Taky jsem googlil. Zkusisl jsem všechny rady co jsem našel. Špatná synchronizace systémového času. Odinstalování doplňků, pak celého Firefoxu. Pak smazání cert. autorit: souboru: cert8.db v adresáři Firefoxu. Pak smazání profilu Firefoxu (C:\Users\UZIVATEL\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles)
Zkusil jsem vypnout ochranu a firewall ESET a nic nepomohlo. Přitom IExplorer a Chrome běžely normálně.
Pak jsem ze srandy zkusil nabootovat Windows v nouzovém režimu s prácí v síti a ejhle Firefox funfoval normálně a to už jsem byl skoro doma.
Restart odinstalace Esetu a Firefox běží jak má.
Počítám, že jsem asi omylem vytvořil nějaké pravidlo pro blokování ve firewallu, nebo taky ne. Každopádně teď už běží korektně.
Zkus některý výše uvedený postup, třeba to pomůže, nebo aspoň navede správným směrem.

Díky moc! Ušetřil jsi mi hromadu času. Zrovna jsem se chtěl pustit do přeinstalování Firefoxu a Thunderbirdu, ale nejprve jsem tedy zkusil smazat ESET Smart Security 9. No a ejhle, opravdu to způsoboval antivirus! Po restartu jsem ESET znovu nainstaloval a vše funguje. Tedy zatím :-)

Ještě jednou díky! :smile:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Index webu Příloha(y)
    od Tondaaaa » 18 srp 2024 00:15 » v Web-tipy a vaše weby
    5
    11914
    od HelFix Zobrazit poslední příspěvek
    28 srp 2024 12:14
  • MEZERA NA WEBU Příloha(y)
    od webovynadsenec » 08 srp 2024 00:22 » v Programování a tvorba webu
    2
    6037
    od HelFix Zobrazit poslední příspěvek
    09 srp 2024 10:15
  • Nelze odinstalovat aktualizaci Win10
    od krysarr » 20 dub 2025 13:21 » v Windows 11, 10, 8...
    1
    1682
    od RIKI22 Zobrazit poslední příspěvek
    20 dub 2025 15:07
  • Win10 - problikávající neznámá okna, CPU na 100 %
    od Kogaku » 10 kvě 2025 04:59 » v Problémy s hardwarem
    0
    1307
    od Kogaku Zobrazit poslední příspěvek
    10 kvě 2025 04:59
  • Tvorba webu/aplikací
    od matty » 09 lis 2024 13:41 » v Programování a tvorba webu