WIN 7 Nefunkční zvuk chyba:" Nejsou zapojeny reproduktory ani sluchátka" Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

PrevenX
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

WIN 7 Nefunkční zvuk chyba:" Nejsou zapojeny reproduktory ani sluchátka"  Vyřešeno

Příspěvekod PrevenX » 16 pro 2015 22:04

Dobrý den,

Potřebuji poradit jsem už bezmocný... Po té co jsem si řekl že aktualizuji Realtek HD audio mi přestal fungovat zvuk. Šel jsem tedy na stránky výrobce a stáhl originál ovladač co tam byl původně a nainstaloval znova a pořád nic. Místo jen ikonky Repráčku tam je Repráčk s křížkem a píše že "Nejsou zapojeny reproduktory ani sluchátka".
Ve Správci zařízení píše že je vše v pořádku a nainstalované.
Po poklikání na repráček se spustí jakási diagnostika která vyhodí chybu "Zvukové zařízení je zakázáno" přitom ve Správci zařízení je vše povolené... (A v BIOSu jsem byl žádná možnost zakázat nebo povolit tam ani není).

Byl bych velice rád za nejakou radu.
Děkuji
--------------------------------
Pc spec.:
Notebook ASUS N75SF

intel I7
8GB RAM
Nvidia Geforce GT555m
2x 750GB HDD
WIN 7 64Bit

Reklama
_vcn
Level 5
Level 5
Stav:

Re: WIN 7 Nefunkční zvuk chyba:" Nejsou zapojeny reproduktory ani sluchátka"

Příspěvekod _vcn » 17 pro 2015 08:39

Ve Správci zařízení klikní pravým tl. myši na tu RealTek zvukovku a dej Vlastnosti. Zkopíruj sem Stav zařízení a ze záložky Podrobnosti hodnotu z vlastnosti ID Hardwaru.
Dál zapni RealTek HD Audio Manager a vlož sem z něj screenshot. Ještě se bude hodit screenshot z Ovl. panelu Zvuk, karta Přehrávání. Klikni do okna výběru zařízení pravým tl. a dej Zobrazit vypnutá a odpojená zařízení.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷

PrevenX
nováček
Stav:

Příspěvekod PrevenX » 17 pro 2015 19:20

Tak jsem sem dal co jsi potřeboval. Při tom jsem zjistil že v Ovládacích panelech>zvuk mi nejde nic Povolit ani Zakázat můžu můžu klikat jak chci a nic tak nevím co stím. Navíc v kartě záznam mám zakázaný Směšovač stereo a nejde povolit jako vše tam....

Díky za rady předem

stav zařízení.jpg

Správce zvuku.jpg

Id harwaru.jpg

Zvuk.jpg

_vcn
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod _vcn » 17 pro 2015 20:16

No jo, fakt se to chová, jako kdyby nebyly zapojený repro a sluchátka. Vendor a device odpovídají.
Ovladače stahuješ tady: https://www.asus.com/cz/Notebooks/N75SF/HelpDesk_Download/ ? Jestli ano, tak zkus tentokrát jít do Nouzového režimu a ten ovladač tam odebrat ve Správci zařízení a následně ho v tom nouzáku i nainstalovat.

Pokud ani to nezabere, tak si vytvoř bootovací CD/DVD/Flash nějaké Live distribuce Linuxu (např. Xubuntu) a vyzkoušet zvuk tam. Pokud bude fungovat, tak je zřejmě něco špatně s Windows a možná to bude na log do sekce HiJackThis nebo i na přeinstalaci/obnovení z Recovery oddílů či disku.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷

PrevenX
nováček
Stav:

Příspěvekod PrevenX » 17 pro 2015 20:55

Jo jo na officiálech Ok vyzkouším a uvidím...
Nechce se mi obnovovat celý pc :/

Dodatečně přidáno po 54 minutách 13 vteřinách:
Tak jsem to vyzkoušel i v nouzáku a pořád jsem na tom stejně... :/

bohužel moje hloupost nemám udělanou žádnou zálohu.....

Dodatečně přidáno po 58 minutách 17 vteřinách:
A při poklepání na repráček v nouzáku mi to napsalo že služba není zaptuná jestli jí chci spustit dal jsem další a vyskočila chyba:

Systém Windows nemohl v počítači Local Computer spustit službu Zvuk systému Windoes.

Chyba 1068: Nepodařilo se zahájit závislou službu nebo skupinu.

PrevenX
nováček
Stav:

Příspěvekod PrevenX » 18 pro 2015 16:51

Vyřešeno !

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”