Dobrý den,
Potřebuji poradit jsem už bezmocný... Po té co jsem si řekl že aktualizuji Realtek HD audio mi přestal fungovat zvuk. Šel jsem tedy na stránky výrobce a stáhl originál ovladač co tam byl původně a nainstaloval znova a pořád nic. Místo jen ikonky Repráčku tam je Repráčk s křížkem a píše že "Nejsou zapojeny reproduktory ani sluchátka".
Ve Správci zařízení píše že je vše v pořádku a nainstalované.
Po poklikání na repráček se spustí jakási diagnostika která vyhodí chybu "Zvukové zařízení je zakázáno" přitom ve Správci zařízení je vše povolené... (A v BIOSu jsem byl žádná možnost zakázat nebo povolit tam ani není).
Byl bych velice rád za nejakou radu.
Děkuji
--------------------------------
Pc spec.:
Notebook ASUS N75SF
intel I7
8GB RAM
Nvidia Geforce GT555m
2x 750GB HDD
WIN 7 64Bit
WIN 7 Nefunkční zvuk chyba:" Nejsou zapojeny reproduktory ani sluchátka" Vyřešeno
Re: WIN 7 Nefunkční zvuk chyba:" Nejsou zapojeny reproduktory ani sluchátka"
Ve Správci zařízení klikní pravým tl. myši na tu RealTek zvukovku a dej Vlastnosti. Zkopíruj sem Stav zařízení a ze záložky Podrobnosti hodnotu z vlastnosti ID Hardwaru.
Dál zapni RealTek HD Audio Manager a vlož sem z něj screenshot. Ještě se bude hodit screenshot z Ovl. panelu Zvuk, karta Přehrávání. Klikni do okna výběru zařízení pravým tl. a dej Zobrazit vypnutá a odpojená zařízení.
Dál zapni RealTek HD Audio Manager a vlož sem z něj screenshot. Ještě se bude hodit screenshot z Ovl. panelu Zvuk, karta Přehrávání. Klikni do okna výběru zařízení pravým tl. a dej Zobrazit vypnutá a odpojená zařízení.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
Tak jsem sem dal co jsi potřeboval. Při tom jsem zjistil že v Ovládacích panelech>zvuk mi nejde nic Povolit ani Zakázat můžu můžu klikat jak chci a nic tak nevím co stím. Navíc v kartě záznam mám zakázaný Směšovač stereo a nejde povolit jako vše tam....
Díky za rady předem
Díky za rady předem
No jo, fakt se to chová, jako kdyby nebyly zapojený repro a sluchátka. Vendor a device odpovídají.
Ovladače stahuješ tady: https://www.asus.com/cz/Notebooks/N75SF/HelpDesk_Download/ ? Jestli ano, tak zkus tentokrát jít do Nouzového režimu a ten ovladač tam odebrat ve Správci zařízení a následně ho v tom nouzáku i nainstalovat.
Pokud ani to nezabere, tak si vytvoř bootovací CD/DVD/Flash nějaké Live distribuce Linuxu (např. Xubuntu) a vyzkoušet zvuk tam. Pokud bude fungovat, tak je zřejmě něco špatně s Windows a možná to bude na log do sekce HiJackThis nebo i na přeinstalaci/obnovení z Recovery oddílů či disku.
Ovladače stahuješ tady: https://www.asus.com/cz/Notebooks/N75SF/HelpDesk_Download/ ? Jestli ano, tak zkus tentokrát jít do Nouzového režimu a ten ovladač tam odebrat ve Správci zařízení a následně ho v tom nouzáku i nainstalovat.
Pokud ani to nezabere, tak si vytvoř bootovací CD/DVD/Flash nějaké Live distribuce Linuxu (např. Xubuntu) a vyzkoušet zvuk tam. Pokud bude fungovat, tak je zřejmě něco špatně s Windows a možná to bude na log do sekce HiJackThis nebo i na přeinstalaci/obnovení z Recovery oddílů či disku.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
Jo jo na officiálech Ok vyzkouším a uvidím...
Nechce se mi obnovovat celý pc :/
Dodatečně přidáno po 54 minutách 13 vteřinách:
Tak jsem to vyzkoušel i v nouzáku a pořád jsem na tom stejně... :/
bohužel moje hloupost nemám udělanou žádnou zálohu.....
Dodatečně přidáno po 58 minutách 17 vteřinách:
A při poklepání na repráček v nouzáku mi to napsalo že služba není zaptuná jestli jí chci spustit dal jsem další a vyskočila chyba:
Systém Windows nemohl v počítači Local Computer spustit službu Zvuk systému Windoes.
Chyba 1068: Nepodařilo se zahájit závislou službu nebo skupinu.
Nechce se mi obnovovat celý pc :/
Dodatečně přidáno po 54 minutách 13 vteřinách:
Tak jsem to vyzkoušel i v nouzáku a pořád jsem na tom stejně... :/
bohužel moje hloupost nemám udělanou žádnou zálohu.....
Dodatečně přidáno po 58 minutách 17 vteřinách:
A při poklepání na repráček v nouzáku mi to napsalo že služba není zaptuná jestli jí chci spustit dal jsem další a vyskočila chyba:
Systém Windows nemohl v počítači Local Computer spustit službu Zvuk systému Windoes.
Chyba 1068: Nepodařilo se zahájit závislou službu nebo skupinu.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Nové reproduktory ale digitální ne cinch
od p3v4x » 24 lis 2024 20:39 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 0
- 1266
-
od p3v4x
Zobrazit poslední příspěvek
24 lis 2024 20:39
-
-
- 3
- 2550
-
od Dolpi
01 pro 2024 21:36
-
- 4
- 3099
-
od Riviera kid
24 kvě 2025 18:47
-
-
Bezdrátové sluchátka s ANC do 2000Kc k TV
od walderan » 15 led 2025 12:16 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 6
- 3133
-
od walderan
18 led 2025 17:51
-
-
-
Win 10 sluchátka po připojení ztrácí hlasitost
od maiki » 07 čer 2025 00:36 » v Problémy s hardwarem - 0
- 1355
-