Stačí na win 10 jen 3GB Ram a zvedne se výkon?
Stačí na win 10 jen 3GB Ram a zvedne se výkon?
Ahoj, přemýšlím o upgradu na win 10, ale otázka zní jestli se windows vystačí s 3GB RAM a nebo se to bude sekat? Teď mám win 7 a stačí mi to, i na hry (hraju lolko a csko). Pokud by to vystačilo, zvednou se i FPS?
Ryzen 5 5600, RX 6600XT. 16GB 3200 Mhz
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Stačí na win 10 jen 3GB Ram a zvedne se výkon?
fungovat to bude ale fps se ti rozhodně nezvednou to je o procesoru a grafické kartě
Někdo mi psal, že mu to pomohlo s těma FPS a celkově výkonu, tak se raději zeptám :)
Ryzen 5 5600, RX 6600XT. 16GB 3200 Mhz
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
FPS se ti rozhodně nezvedne
Je to jiný systém, takže změna celkového výkonu tam být může. Je otázkou, zda k horšímu nebo lepšímu, záleží na tom jak je to pro tvůj HW optimalizované. Ale nečekej zázraky...
onecomputers: ty radši nic nepiš.
extrem: Řeknu ti to takhle. Když jsem měl windows 7, tak mi ty hry jely hůře, než s windows 8.1.. Windows 10 mám na starým notebooku a samotný systém jede mnohem lépe, než s windows 7. Takže si myslím, že ano, nejspíše by to +- pár jednotek FPS mohlo přidat a systém by měl být rychlejší, stabilnější. Ale osobně ti doporučuju udělat čistou instalaci na windows 10, než upgrade. Všechno co tady píšu, tak píšu ze svých zkušeností s mým HW.
extrem: Řeknu ti to takhle. Když jsem měl windows 7, tak mi ty hry jely hůře, než s windows 8.1.. Windows 10 mám na starým notebooku a samotný systém jede mnohem lépe, než s windows 7. Takže si myslím, že ano, nejspíše by to +- pár jednotek FPS mohlo přidat a systém by měl být rychlejší, stabilnější. Ale osobně ti doporučuju udělat čistou instalaci na windows 10, než upgrade. Všechno co tady píšu, tak píšu ze svých zkušeností s mým HW.
AMD Ryzen 5 5600X | MSI MAG B550 TOMAHAWK | G.Skill Aegis 32GB 3200MHz | Kingston A2000 1TB | PowerColor Red Devil RX 6700 XT 12GB | XPG Core Reactor 750W | Be quiet! PURE BASE 500 | Asus VG27AQ1A
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Pozor na to nejdřív upgrade na win 10 mrknout na aktivaci jestli je v pořádku(podmínka připojení k netu), pak stáhnout, vypálit a nahrát čistý systém.Jinak nastanou problémy s aktivací a vse budes opakovat včetně instalace win 7.
Upgrade neni potreba od listopadu 2015, Windows 10 uz primo akceptuji produktovy klic z Windows 7.
Zadne problemy s aktivaci nebudou ani neni treba instalovat zpet Windows 7, to vse platilo pred listopadem 2015 u stare revize Windows 10.
Nicmene nejaky vyrazny narust vykonu bych si od toho nesliboval, maximalne par procent jako vysledek lepsiho vyzuiti systemovych procesoru. To na cem vykon zalezi - CPU a GPU zustava stejne.
Zadne problemy s aktivaci nebudou ani neni treba instalovat zpet Windows 7, to vse platilo pred listopadem 2015 u stare revize Windows 10.
Nicmene nejaky vyrazny narust vykonu bych si od toho nesliboval, maximalne par procent jako vysledek lepsiho vyzuiti systemovych procesoru. To na cem vykon zalezi - CPU a GPU zustava stejne.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 12
- 4810
-
od RIKI22
Zobrazit poslední příspěvek
03 úno 2025 17:53