Winamp a nefunkční klávesy

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Winamp a nefunkční klávesy

Příspěvekod Myloš » 25 led 2008 22:02

Ve winampu jsem si zvykl na ovládání klávesami.
Zejména ZXCVB (← play pauza stop →), jakož vypínání přes Alt+F4 nebo L pro listování soubory na disku.

Všude to funguje (proč by taky nemělo, že), jen a pouze:
Na mém pracovním počítači tyto zkratky nefungují, respektive fungovat začnou tehdy, když se přemístím do playlistu (kliknu myší, nebo se přepnu přes Ctrl+tab).

Pro upřesnění – používám starý skin (doma i v práci) a nyní zatím relativně novou verzi (5.35).
Winamp se tak ale choval vždy, ve všech pětkových verzích.

---
Setkali jste se někdo s něčím podobným?
Proč se tak winamp chová?
A jak ho přinutit k slušnému chování?

Reklama
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 25 led 2008 23:09

V čem se ty počítače liší (soft, OS, plug-iny WinAmpu, ...)? Nějaký program (rezident) bere focus okna?

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 26 led 2008 10:54

Myslím, že se v ničem vysloveně zásadním neliší.
Rozdíly, na které z hlavy vzpomenu, jsou takové, které by neměly hrát roli (Intel/AMD, NVidia/ATI).
Stejné XP-prof. s SP2. Stejný Winamp, žádné doinstalované pluginy. Asi třikrát jsem v průběhu času zkoušel tehdejší verzi odinstalovat a po restartu nainstalovat novou, naposledy včera, ale ničemu to nepomohlo.

Jediné, co mě napadá, že by mohlo hrát roli (Nějaký program (rezident) bere focus okna?) by mohlo být nView, pomocí kterého v práci obhospodařuji virtuální plochy, které dost nutně potřebuju, poněvadž program pro tisk slepeckého písma vyžaduje max. 1024×768, jinak se chová velmi ošklivě; proto mám na jedné ploše natrvalo nižší rozlišení.
Winamp se tak ale chová na všech plocháh a divné na tom je, že jsou ty klávesy dostupné, když je aktivní playlist – jak už jsem psal – kliknu na něj myší, nebo se přepnu přes Ctrl+tab, zkrátka takhle:

klávesy nefungují, když je aktivní titulkový pruh hlavního okna:
Obrázek

jakmile je aktivní playlist, klávesy fungují:
Obrázek

což je ale naveskrz podivné, protože správně mají klávesy fungovat v obou případech. Dokonce i když mám playlist vypnutý, klávesy nezaberou – musím ho zapnout a dát mu focus.

Jestli to má nějakou spojitost s těma plochama, to vyzkouším v pondělí, přes víkend nepracuju ;-). Přijde mi to ale divné.

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 29 led 2008 01:57

Milý X,
Díky za nakopnutí správným směrem s tím rezidentem – mohl za to nView správce pracovní plochy.
To, co je pod Linuxem součástí okenních systémů, jako virtuální plochy, „přišpendlení“ (on top) nebo zarolování okna je něco, co ve Windows postrádám od té doby, co jsem to poprvé viděl na Linuxu (tenkrát to byl, tuším RedHat 5).

Jakmile taková věc není součástí GUI, nýbrž je obhospodařována nástroji jiných výrobců, často vznikají problémy; dost taky možná, že na každém počítači jinak (tzn. že na jiném počítači zmíněné problémy třeba vůbec nenastanou, respektive nastanou úplně jiné). Odhadnout dopředu, co s čím (ne)bude fungovat (v závislosti na použitém HW a nainstalovaném SW) není dost dobře možné. S nadsázkou můžeme zkonstatovat, že je to všechno duchařina.
Viz:
— Virtuální plochy – nView: znehodnocuje plnohodnotné používání Winampu
— Virtuální plochy – ATI (na program si nevzpomenu): některé programy se mi odmítly spustit
— Virtuální plochy – obecně: zapomenu-li na jiné ploše na otevřený - neuložený soubor a vypínám-li počítač, Windows vše vypnou a pak se mě zeptají, co s neuloženým souborem, jenže k tomu se už nedostanu, protože Windows mezitím vypnuly program na přepínání ploch.
— Přišpendlení – PushPin (domovská stránka toho programu je www.simplenet.com/index.html): některá okna s ním přišpendlit nelze a k jeho aktivaci je třeba pravým myšítkem klepnout na titulkový pruh okna dvakrát, protože poprvé se volba Always on top většinou neobjeví. Krom toho některá přišpendlená okna po čase přepínání mezi okny přestanou být přišpendlená; bez jakékoli zjevné příčiny.
— Přišpendlení – Actual Title Buttons – vynikající program, ale krade focus skoro vždy všem oknům při jejich prvním spuštění (například po zkratce Win+R mám ve zvyku okamžitě psát příslušný příkaz, jenomže přestože okýnko „Spustit“ po této zkratce vždycky vyskočí, v 99 % bez focusu, tudíž sice píšu, ale v lepším případě zcela zbytečně). Po počátečním nadšení a krátkodobém užívání následovaly sprosté nadávky, hledání příčin ztrát focusu a nakonec letěl milý program z okna.

Na závěr tohoto rozhořčení snad jen povzdech:
Kéž by M$ nechal funkční věci na svých místech a místo vymýšlení grafických pičičinek a nasíracích funkcí se zaměřil na opravdu užitečné věci. Bach jo!

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 29 led 2008 12:00

Jen doplním jednu věc, možná jí znáš: Actual Title Buttons lze přes ikonu v systray zapauzovat a spustit kdykoli je třeba. A možná najdeš nějaký lepší prográmek z virtuálních ploch z těchto:

Cool Desk 3.65-Vytvoření až 9 virtuálních ploch.exe

GoScreen 5.1.0.24-vytvořením až 40 virtuálních stránek na pracovní ploše. Aplikace je možno seskupit pomocí témat a vyhnout se tak přeplnění pruhu úloh.zip

AltDesk 1.6-Vytváří několik virtuálních pracovních ploch, mezi kterými lze snadno přepínat.exe

Dexpot 1.3-Umožňuje vytvoření více virtuálních pracovních ploch a umožní tak až 20-ti násobné rozšíření pracovního prostoru vaší obrazovky.exe

Double Desktop 2.0-dokáže zdvojnábit velikost vašeho desktopu, takže se vám na něj vejde více ikon a aplikací.exe

Chimera Virtual Desktop 1.2.7 beta TW 1,1MB vytvářeč virtuálních desktopů.exe

ManageDesk 2.46 SW 1,6MB virtuální pracovní plochy.exe

MultiDesktopX_v1.1.zip

Virtual Desktop Toolbox 2.70-virtuální plochy-podpora pro vzdálené ovládání.exe

VirtuaWin 2.10-umožní mít až devět virtuálních ploch ve vašich Windows. Umí ukládat rozmístění oken na jednotlivých plochách a po restartu je automaticky obnovit.exe

xDesktop 0.02-Jednoduchý, rychle reagující správce virtuálních ploch pro Windows. Umožňuje používat až 12 virtuálních ploch současně. Ovládat ho lze myší nebo za pomoci klávesových zkratek.zip

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nefunkční USB Flash Disk?
    od Dolpi » 01 zář 2024 10:52 » v Problémy s hardwarem
    4
    3395
    od Dolpi Zobrazit poslední příspěvek
    01 zář 2024 22:17
  • Nefunkční WiFi na Androidu
    od HxxxV » 26 črc 2024 20:59 » v Administrace sítě