jak nainstalovat windows 8.1 na přenosný HDD ?
jak nainstalovat windows 8.1 na přenosný HDD ?
Ahoj. Mojemu bráškovi se stala nemilá věc. Odešel mu HDD . A tak jsem se chtěla na něco podívat tak že nainstaluju Windows na přenosný HDD . Ale nějak se mi stím nedaří píše mi to že to je přenosný HDD a tam to nelze nainstalovat . Co teď ? . Díky všem za radu Angelika
-
- Pohlaví:
Re: jak nainstalovat windows 8.1 na přenosný HDD ?
Pokud myslíš to, že z přenosného disku nabootoješ windows, proto, abys prohledala případná data, pak doporučuji HirensBootCD. Nabootuj a spusť MiniXP.
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Obecně instalovat systém na exterák je nesmysl a asi to ani nepůjde vzhledem k dalším vztahům v PC.
Tak bohužel jsem to udělala tak že jsem starý HDD odpojila a dala jako USB .. A takhle to vypadá
ITCword: Děkuji velice za radu s HirensBootCD podívala jsem se přes to MiniXP . Tak celkově nechtěl taky načíst HDD . Nevyčetla jsem data. Vyčetla jsem pouze některá data. A pak HDD začal klikat . Neporadil ani z něho nic vytáhnout jelikož podle obrázku jsou prostě přemapované sektory. Takže s daty se nicméně můžeme asi rozloučit 

-
- Pohlaví:
V tom případě lze zvolit tento postup:
Připojit disk k jinému (stolnímu) PC přímo na sata - tedy žádné převodníky USB a použít nějaký SW pro záchranu dat.
Hodně se mi osdvědčil GetDataBack - ten je ovšem placený - a pozor, existují dvě verze, pro NTFS a pro FAT32. Připojený disk je třeba nechat proskenovat, to může trvat hodně dlouho. Potom nakopírovat data na jiný disk. Je to náročné na čas a trpělivost, jednou mi tahle operace trvala asi čtyři dny, nicméně většina dat byla zachráněna. Disk byl na tom již tak špatně, že zřetelně zpomalil systém při náběhu a windows ho ani nenačetly. V BIOSu ale vidět byl.
Připojit disk k jinému (stolnímu) PC přímo na sata - tedy žádné převodníky USB a použít nějaký SW pro záchranu dat.
Hodně se mi osdvědčil GetDataBack - ten je ovšem placený - a pozor, existují dvě verze, pro NTFS a pro FAT32. Připojený disk je třeba nechat proskenovat, to může trvat hodně dlouho. Potom nakopírovat data na jiný disk. Je to náročné na čas a trpělivost, jednou mi tahle operace trvala asi čtyři dny, nicméně většina dat byla zachráněna. Disk byl na tom již tak špatně, že zřetelně zpomalil systém při náběhu a windows ho ani nenačetly. V BIOSu ale vidět byl.
Mno.. De vidět že ten HDD je celkově kaput. Protože nejde vidět již ani v biose. Před tím ještě bootoval . Teď prostě NTB najíží jen do Biosu. Vybrala jsem stejný HDD do toho počítače co mám já. Tak snad vydrží nějakej ten pátek.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2952
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
04 pro 2024 14:59
-
- 6
- 7979
-
od zeus
05 srp 2024 15:30
-
- 4
- 3259
-
od sasshrek
08 zář 2024 15:12
-
- 2
- 5650
-
od HelFix
14 říj 2024 21:13
-
-
Nejde nainstalovat aktualizace Win 10 64 (KB5046613)
od Minapark » 16 lis 2024 09:04 » v Windows 11, 10, 8... - 8
- 3937
-
od Minapark
20 lis 2024 12:00
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”