nefungující internet

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

kukla
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

nefungující internet

Příspěvekod kukla » 07 úno 2008 16:12

Dobrý den. Mám doma internet od O2, ADSL, pomocí LAN kabelu. Problém je v tom, že když jsem přeinstaloval XP-čka, tak se mi nechce pc připojit na internet. Ze síťových připojení v Ovládacích panelech zmizelo to moje, tak jsem ho znova vytvořil podle návodu na O2 stránkách: http://www.cz.o2.com/public_cli/5a/ef/3 ... art_XP.pdf . Jenže když do prohlížeče (Mozilla, IE6) napíšu IP, co mi daly pro nakonfigurování internetu, tak mi to vždycky napíše, že spojení selhalo, prostě se nedostanu na tu stránku. Virem by to podle mě být nemělo, protože jsem formátoval s znova instaloval XP. Síťovou kartu mám integrovanou, žádné ovladače nejsou potřeba (šlo to tak). Takže bych nejspíš řekl, že mi nefunguje ta síťovka tak, jak má, že prostě se mnou nekomunikuje. Ovšem nevím, co kde nastavit, aby to bylo správně a načetla se mi ta IP do prohlížeče, kde pak nastavím zbývající parametry. Někde jsem četl, že by problém mohl být v BIOSU, je to možné? Popřípadě co jak nastavit? Vůbec se v něm nevyznám. Jestli to pomůže, tak mám BIOS od American Megatrends v. 02.54.

Takže pomůžete mi prosím? Předem děkuju za odpovědi, už si fakt nevím rady.

Reklama
jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

RE:

Příspěvekod jaro3 » 07 úno 2008 16:50

V Biosu bys měl mít On Board LAN na Enabled.Předtím Ti to fungovalo?Zkus se připojit kabelem přes USB, máš-li.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 07 úno 2008 16:54

I integrovaná síťová karta musí být v Biosu povolená, a dále musí být nainstalován ovladač síťové karty, který je na CD dodaném se základní deskou. Podívej se do správce zařízení, zda tam není nějaký otazník, nebo vykřičník.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

kukla
nováček
Stav:

Příspěvekod kukla » 08 úno 2008 15:45

Ten USB kabel k modemu mám, tam se mi alespoň načte ta IP ve webovém prohlížeči - nastavím vše podle návodu a na stejně se na žádnou stránku nedostanu. Pravda, že jeden z výsledných testů mám červeně, ovšem jak to opravit už O2 nikde nepíše a já to nevím. Červeně mám to Test ADSL(ATM OAM) loopback test, obrázek, jak by to mělo být tady (až dole): http://www.cz.o2.com/techzona/cz/koncov ... pppoe.html

No to sem právě četl, že by to mohlo být v BIOSU, ale nevím kde, ještě se kouknu. V návodu o žádném ovladači na LAN není řeč, na CD je jen ovladač k USB připojení. Jinak máš pravdu, že ve správci zařízení je Síťový adaptér se žlutým vykřičníkem = asi teda chybý nějaký ovladač že?

peta501
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod peta501 » 08 úno 2008 15:55

Ano, musis nainsalovat LAN od zakladni desky coz na cd u modemu nebude
musis si najit cd od desky pak to pojede :wink:
pokud nemas cd od desky zkus hodit typ desky mozna se to da este najit :bigups:
Core i7 9700KF, MSI Z390A Pro, 32GB RAM , 3070, 1TB, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB

Xbox One

kukla
nováček
Stav:

Příspěvekod kukla » 08 úno 2008 16:05

Jo aha, no vidiš to mě nenapadlo. Díky zkusím až budu doma. CD od základní deska mám.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 08 úno 2008 16:38

Jak je vidět nepřečetl jsi mou radu, kde to je jasně napsané.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zlobyl » 10 úno 2008 19:25

Nějak se v tom ztrácím-máš modem připojený přes USB nebo Ethernet (LAN)? :?
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.

kukla
nováček
Stav:

Příspěvekod kukla » 13 úno 2008 13:43

Zdravím. Moje stávající situace je taková že: nainstaloval jsem ovladače, po restartu se mi sama zobrazila ikonka síť. připojení vedel hodin...zapojil jsem modem (přes LAN), dal do mechaniky CD od O2, zadal IP do web. prohlížeče a nyní se už načetlo to nastavování, udělal jsem vše podle návodu a dal test, ovšem pořád jeden (ten, co jsem uváděl kousek nahoře) byl červený. Žádná stránka se mi nezobrazí, zkoušel jsem i více prohlížečů. Zkusil jsem příkaz ping na různé stránky a pokaždé dostanu odpověď. Takže ví někdo, proč to nejde? Ve správci zařízení už není žádnej otazník, vidím tam síťový adaptér a podle všeho funguje správně (píše se to tam).

Situace přes USB kabel je stejná. Ovladače na připojení přes USB mám taky nainstalované.

to zlobyl: Mám obojí a různě to zkouším, nejde ani jedno.

zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zlobyl » 13 úno 2008 17:10

Já bych zavolal na technickou podporu O2, protože to může ukazovat na problém u nich, protože tohle je test na připojení k DSLAMu.

Maximálně zkus ještě zkontrolovat kabeláž.(zapojení splitteru apod.)
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.

aproch
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod aproch » 13 úno 2008 17:19

Pokud jsi připojen k L2 síti na podřízeném DSLAMu (což je velmi pravděpodobné), tak ADSL/ATM loopback test vždy skončí s chybou, protože L2 síť ping posílaný modemem nikdy nevrátí. Důležité je, že je v pořádku test synchronizace na ADSL signál a PPP/PPPoE spojení se serverem (toto znamená, že proběhlo úspěšně přihlášení pod daným jménem a heslem na server poskytovatele). Takže na straně modemu bych problém neviděl. Máš povolen na modemu DHCP server (obrázek mezi kroky 8 a 9 ve výše uvedeném odkaze) a na PC v nastavení protokolu TCP/IP volbu Získat adresu IP ze serveru DHCP automaticky?

kukla
nováček
Stav:

Příspěvekod kukla » 14 úno 2008 13:44

V pc to mám určitě dobře, v tom nastavení ve webovém prohlížeči teď nevím. Když to ale mám v pc dobře, tak kde to ještě nastavit?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • 1000 Mb/s internet + stolní PC s Wi-Fi Příloha(y)
    od WolfGunCZ » 09 srp 2024 18:54 » v Vše ostatní (inet)
    6
    4639
    od meda2016 Zobrazit poslední příspěvek
    14 srp 2024 12:30
  • Nefunkční internet po výpadku proudu
    od Neferivet » 15 zář 2024 23:31 » v Sítě - hardware
    2
    2959
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    16 zář 2024 08:53
  • Padá internet, vadný modem?
    od Signalista97 » 03 říj 2024 18:45 » v Sítě - hardware
    3
    3033
    od Signalista97 Zobrazit poslední příspěvek
    04 říj 2024 17:44
  • Náhrada za Windows 7, Windows XP pro MS Office a internet CZ - Obdobný podobný Windows 7 OS pro 64bit. a 32bit. PC
    od IMB » 28 črc 2024 15:25 » v LiNuX a ostatní alternativní OS
    6
    7810
    od zeus Zobrazit poslední příspěvek
    05 srp 2024 15:30

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”