Upgrade Windows 10 32bit na 64bit
Upgrade Windows 10 32bit na 64bit
Zdravím, mám Windows 10 32bit a chtěl bych ho updatovat kvůli jedný hře na 64bit, ale nevím jak to udělat, jestli to má cenu, jaký to má výhody, jestli pak počítač nepojede pomaleji. Co jsem se dočetl je, že potřebuji min. 4GB ram a aby to podporoval procesor, to bych měl splňovat viz. fotky. Děkuji za rady.
Re: Upgrade Windows 10 32bit na 64bit
Upgradovat nelze nijak.
Jedina moznost je udelat cistou instalaci 64bit verze.
Jedina vyhoda, zato zasadni, je ze pujde pustit 64bitove aplikace.
Jedina moznost je udelat cistou instalaci 64bit verze.
Jedina vyhoda, zato zasadni, je ze pujde pustit 64bitove aplikace.
V Chipu psali, že lze udělat upgrade Windows 10 z 32 na 64bit. Je potřeba vložit instalační medium a z něj nabootovat, a systém pak již provede procesem upgradu. Já to tedy nezkoušel, takže nemohu komentovat výsledek.
Za pokus to stojí, než rovnou dělat čistou instalaci (což bych já doporučil)
Co se týče rychlosti, tak v některých testech to možná poznáš, ale normálně si toho nevšimneš. V případě aplikací (například editace videa a obrazu), které jsou náročné na RAM, pak může být zrychlení práce znatelné, pokud tam dáš více RAM (8GB a více).
Za pokus to stojí, než rovnou dělat čistou instalaci (což bych já doporučil)
Co se týče rychlosti, tak v některých testech to možná poznáš, ale normálně si toho nevšimneš. V případě aplikací (například editace videa a obrazu), které jsou náročné na RAM, pak může být zrychlení práce znatelné, pokud tam dáš více RAM (8GB a více).
Takovouhle blbost by nenapsali ani v Chipu a to tam tam zverejnili uz vsemozne ptakoviny.
"Já to tedy nezkoušel, takže nemohu komentovat výsledek."
NEJDE TO a jakekoliv pokusy v tomto smeru jsou naprosto zbytecne, protoze jedine co pujde bude format systemoveho disku, jinak ho instalator nepusti dal.
"Já to tedy nezkoušel, takže nemohu komentovat výsledek."
NEJDE TO a jakekoliv pokusy v tomto smeru jsou naprosto zbytecne, protoze jedine co pujde bude format systemoveho disku, jinak ho instalator nepusti dal.
Je to CHIP 10/2016, str. 125 "TIPY & TRIKY" bod 12 nadpis: Upgrade z 32b na 64b verzi systému.
(Neumím obecně posoudit kvalitu časopisu CHIP, protože si ho kupuji cca jedno číslo tak 1x za 2 roky, abych opět zjistil, že nemá význam si ho předplácet)
(Neumím obecně posoudit kvalitu časopisu CHIP, protože si ho kupuji cca jedno číslo tak 1x za 2 roky, abych opět zjistil, že nemá význam si ho předplácet)
Aspon vidis jake tam pisou kraviny.
Protoze udelat upgrade z 32bit Windows na 64bit Windows zkratka N-E-J-D-E ani kdyz to pisou v Chipu (kteremu jsme rikali Chcip).
Protoze udelat upgrade z 32bit Windows na 64bit Windows zkratka N-E-J-D-E ani kdyz to pisou v Chipu (kteremu jsme rikali Chcip).
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 7835
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
05 srp 2024 15:30
-
-
Nejde klíč. Po Upgrade Hardware zmizela licence Windows.
od Minapark » 09 zář 2024 16:54 » v Windows 11, 10, 8... - 22
- 6551
-
od Minapark
Zobrazit poslední příspěvek
16 zář 2024 10:47
-
-
- 2
- 5533
-
od HelFix