Ahojda mám malinkou otázečku ohledně šifrování, mám takovou představu, mám PC, nebo Notebook a USB FlashDisc a pokud ten FlashDisc nebude zasunut v USB tak se PC nespustí, jde mi hlavně o ten Notebook, je pro práci a jsou na něm osobní data třetích stran, nerad bych aby de obsah dostal do ruky někdomu jinému, stát se může cokoliv, to zabezpečení by mělo být tak důkladné, že i když se disk z Notebooku vyjme a strčí jinam, tak aby se tam na ten disk taky nikdo nedostal, je to nějak možné????
Děkuji
Zašifrování PC
No vím že jsou aplikace které nespustíš bez "flashklíče" ale celej komp.....nevím no ale ono už existuje snad všechno takže to asi půjde...... ale leda tak že se to zasekne někde u uvítací obrazovky Windows, protože dřív to už by asi musel podporovat přímo komp resp. deska......tak to vidím já ale možný je všechno no.....nějaký bootovací soft kterej bez toho flashdisku nedovolý boot Winu......ale to jsou jen moje teorie....
Intel Celeron G1840, 4GB RAM DDR3, MB Gigabyte H81-S2V, Asus GT610 1GB, SSD Kingston HyperX Fury 120GB, WD 500GB SATAII, Asus DVD-RW LightScribe, Fortron 350W
Jak označit téma za vyřešené
HiJackThis
Návod na údržbu systému pro začátečníky
Jak označit téma za vyřešené
HiJackThis
Návod na údržbu systému pro začátečníky
určitě to existuje, je to něco na způsob toho, že se neco zapíše do boot sektoru disku a za pomocí určitého klíče uloženého na USB disku dovolí disku pokračovat v bootování, prostě nějak mezi sebou komunikujou, někde jsem o tom slyšel, ale nevím kde to hledat a jak se to jmenuje, možná se pletu, když tak mě opravte, jestli se nepletu, tak se i s některýma základníma deskama prodávají takzvané Herdware klíče který kyž nezasunete do USB tak se PC nespustí, neco na ten způsob hledám, ale pro disky
ajo už to chápu co hledáš já jen slyšel o autě co se startovalo flashkou
//edit: mám asi to co hledáš http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... welcome/?g[hledano]=usb%20kl%ED%E8&g[oz]=1.5
//edit: mám asi to co hledáš http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... welcome/?g[hledano]=usb%20kl%ED%E8&g[oz]=1.5
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
to co ty chceš je TPM - trusted platform module.Ale mají to spíš notebooky i když i nějáká ta normální deska to snad bude mít.
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”