WinXP explorer.exe zatěžuje systém
WinXP explorer.exe zatěžuje systém
Zdarec lidi. Mám takovej menší problém. Na mém PC (přestože není zrovna nejnovější - mám ho asi rok) mi poslední dobou docela často explorer.exe zatěžuje systém tak, že se zasekne. Někdy se mi podaří explorer.exe restartovat pomocí správce procesů, ale občas má na svědomí také některé programy, protože začne zabírat mnoho systémových prostředků. Normálně jsem běžně měl spuštěno i deset aplikací naráz, a nic, ale poslední dobou mám tak 4 a na víc si netroufám. Nevíte někdo čím to může být? Máte nějaké doporučení?
Do sekce HijackThis dej svůj log z tohoto programu ke kontrole
Souběžně proveď následující operace:
1. Nejdříve vyčistit disk = CCleaner
2. Vyčistit registry = na základní čistku pomůže také CCleaner
3. Defragmentace disku
Souběžně proveď následující operace:
1. Nejdříve vyčistit disk = CCleaner
2. Vyčistit registry = na základní čistku pomůže také CCleaner
3. Defragmentace disku
Znáte pravidla?
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!
tady je ten log viewtopic.php?p=145706#145706
- systém je vyčištěn CCleanerem
- defragmentován
- registry jsou také očištěny
- ošetřeno programem System Mechanic 7
- systém je vyčištěn CCleanerem
- defragmentován
- registry jsou také očištěny
- ošetřeno programem System Mechanic 7
- zlobyl
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Máš všechny aktualizace z Windows Update?
Zkus zkontrolovat disk. (Start-Spustit-cmd a zadat CHKDSK C: /X)
Zkus zkontrolovat disk. (Start-Spustit-cmd a zadat CHKDSK C: /X)
Naposledy upravil(a) zlobyl dne 03 bře 2008 16:58, celkem upraveno 1 x.
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.
Nemáš v logu nic škodlivého, ani náročného. Až na 1 proces, který neznám a nevím, jak se chová.
Je to služba pro STI Simulator (předpokládám, že to je simulátor řízení auta). Zkus ukončit tento proces ve Správci úloh - jedná se o PAStiSvc.exe.
Dej vědět, jestli se chování exploreru změní nebo ne.
Je to služba pro STI Simulator (předpokládám, že to je simulátor řízení auta). Zkus ukončit tento proces ve Správci úloh - jedná se o PAStiSvc.exe.
Dej vědět, jestli se chování exploreru změní nebo ne.
Znáte pravidla?
mám staženy všechny nejnovější aktualizace Windows, ukončil jsem ten proces PAStiSvc.exe, zatím je vše v pořádku. Proces byl systémový, a jeho ukončení nemělo naštěstí žádný vliv na chod systému. Chci se zeptat, jestli je normální, že v okamžiku, kdy přestane odpovídat explorer.exe mírně klesnou otáčky ventilátoru?
- zlobyl
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
To, že ti klesnou otáčky ventilátoru, by mohlo na něco ukazovat.
Máš nějaký program na regulaci těch otáček?
Máš nějaký program na regulaci těch otáček?
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.
- zlobyl
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Neaktualizoval jsi poslední dobou např. ovladače grafické karty apod.?
Jinak-jak se PC chová teď?
Jinak-jak se PC chová teď?
neaktualizoval jsem žádné ovladače hardwaru. počítač se začal chovat sám od sebe trochu stabilněji, ale je to nějaké podezřelé...
mám ještě jeden dotaz týkající se toho systémového procesu (viz. výše). Jak ho mohu nastálo zakázat se po spuštění systému spouštět? Jedná se o systémový proces, a není vidět v žádném programu, který se tím zabývá...
mám ještě jeden dotaz týkající se toho systémového procesu (viz. výše). Jak ho mohu nastálo zakázat se po spuštění systému spouštět? Jedná se o systémový proces, a není vidět v žádném programu, který se tím zabývá...
- zlobyl
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pokud chceš ten program sestřelit, tak ho jednoduše fixni v HJT.
(řádek: O23 - Service: STI Simulator - Unknown owner - C:\WINDOWS\System32\PAStiSvc.exe )

(řádek: O23 - Service: STI Simulator - Unknown owner - C:\WINDOWS\System32\PAStiSvc.exe )
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
TCL 40S615 - Cant load Android system Příloha(y)
od Daniel_Jackson » 25 zář 2024 10:58 » v Vše ostatní (hw) - 2
- 3170
-
od Daniel_Jackson
Zobrazit poslední příspěvek
27 zář 2024 22:17
-
-
- 0
- 1956
-
od peta501
19 dub 2025 01:11
-
-
Zaplatil jsem 2799 Kč za Windows 11 Pro – systém není aktivovaný, klíč jsem nedostal Příloha(y)
od MoA285 » 27 kvě 2025 20:38 » v Reklamace a zákony - 15
- 4043
-
od MoA285
28 kvě 2025 00:59
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”