Pred dvemi lety jsem si koupil v UK laptop HP s WinXP media po roce tesne pred koncem zaruky se pokazila deska tak mi dali jinou coz mi hnedle nedocvaklo a kdyz jsem po dalsim pul roce chtel preinstalovat Win s DVD ktere jsem si na zacatku vytvoril instalace se zastavila a nahlasila ze DVD jsou pro jiny druh pocitace/HW. Priznam se k tomu ze jsem si naistaloval illVisty(s tim ze bych si je pozdeji zakoupil) ale je to takova sr.cka ze jsem se chtel vratit z5 k XP. Napadlo me ze kdyz si stahnu z netu CD s XP media a pouziju moje seriove cislo a bude vse ok ale co jsem necekal tato verze nefunguje s mojim serial (celak jsem to tak na 50/50 ze to klapne).
Ted mam 60dni na vyreseni problemu.
1.Koupit nove XP ale proc kdyz uz jedny vlastne mam.
2.Puzivat illVerzi XP(s origo nalepkou na notasu) a cekat ze mi je nekdo pozdeji treba nevypne nebo nevychyta.
3.Porad vlastnim Recovery dvd nedalo by se nejak upravit nebo pozadat o vymenu?
4.Poradit se na pc-help.cz :)) co dal ...
Diky za vsechny rady
PS: nejsem zadnej andilek a v minulosti jsem pouzival nelegalni soft i ted by se mozna neco naslo ale jelikoz se ma financni situace od te doby zmenila snazim se drzet si pc v legalnim stavu.
Nefukcnost Recovery DVD po zmene HW
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Nefukcnost Recovery DVD po zmene HW
Zkus k microsofu zavolat na jejich bezplatnou linku . Co ti na to řeknou ... 

Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Pokusim se je kontaktoval ale cetl jsem si o OEM softu na MS strankach kde je "Technickou podporu k produktům OEM zajišťuje zákazníkovi výhradně dodavatel kompletně sestaveného počítače, případně ten, kdo instaluje software OEM do počítače." Coz me odkazuje na HP nebo PC World. Tak jse zvedavej napisu dopis do kazde Co. a budu cekat.
Kdyby mel nekdo lepsi ideu porad nasloucham
Kdyby mel nekdo lepsi ideu porad nasloucham

prodejce by ti měl dát potvrzení o KO desky a na základě toho to nějak jde ale taky by mě zajímalo jak kdyby se ti to povedlo zjistit tak sem hoď návod pls
uživatel odstaven
O weekendu se chystam do PC World to pozjistovat. S nima je to ale nekdy na dlouho jelikoz nez prelamu svoji cestinu do anglictiny pak vetsinou chytnu nejakyho prespolniho tak ze rozumet mu je taky drsny. Oni jsou to taky trochu lamy spolecne s TechGuys
jednou mi spatne namontovali cdromku a podruhe mi nekde zasantrocili hp ovladac proste parada ale to je story na jine tema.
No se ukaze urcite dam vedet jak jsem dopadl.

No se ukaze urcite dam vedet jak jsem dopadl.
Tak jsem byl o vikendu v PC World. Jako obvykle jsem chytl borce kterej podle me nemel nemel paru jak to vyresit. Jak tomu byva zvykem prehodil mel jak horkej brambor primo na HelpLinku TechGuys(firma vyrizujici opravy a zaruky pro PC World). Ptal jsem se ho jak to teda jak to budou asi resit? Zacal mi tam vysvetlovat ze to hosi budou muset prepsat vyrobni kod desky primo v cipu aby to recovery dvd zacalo zase fungovat. Tak druha otazka smerovala na bios jesli teda staci jen pozmenit .. no tak uz zacal tapat a rozjel to znova od zacatku. Pochopil jsem ze od neho poradne informace nedostanu..
Dneska zavolam na tu linku co mi dal ... Ale uvazuji nad tim ze jesli budou chtit zase muj notas asi jim ho nedam a budu hledat na netu jak to udelat svepomoci protoze pokazde kdyz byl notas u nich v opravne vratil se jeste v horsim stavu nez jsem ho tam daval. Zatim pojedu na Linuxu.
Akorat premyslim jak to chcou kluci udelat kdyz nevi na jake oznaceni to zmenit. Jedine prohledat recovery dvd a zjistit na jakej kod z minule desky to bylo nastaveno a pak prehrad stejne na moji stavajici. Ale je to jen domenka nicim nepodlozena podle me jednodusi nahrat mi novej win a vytvorit nove recovery. "Pamatuji" si ze skoly predmet Assembler a BIOS no vlastne nepamatuji nedaval jsem porad pozor. Vim ze jsme probirali programovani BIOSU atd. jenze to jde pres mou hlavu a nic mi to uz nerika :)).
Budu muset projet google kdyby mel nekdo napad sem snim.
Dneska zavolam na tu linku co mi dal ... Ale uvazuji nad tim ze jesli budou chtit zase muj notas asi jim ho nedam a budu hledat na netu jak to udelat svepomoci protoze pokazde kdyz byl notas u nich v opravne vratil se jeste v horsim stavu nez jsem ho tam daval. Zatim pojedu na Linuxu.
Akorat premyslim jak to chcou kluci udelat kdyz nevi na jake oznaceni to zmenit. Jedine prohledat recovery dvd a zjistit na jakej kod z minule desky to bylo nastaveno a pak prehrad stejne na moji stavajici. Ale je to jen domenka nicim nepodlozena podle me jednodusi nahrat mi novej win a vytvorit nove recovery. "Pamatuji" si ze skoly predmet Assembler a BIOS no vlastne nepamatuji nedaval jsem porad pozor. Vim ze jsme probirali programovani BIOSU atd. jenze to jde pres mou hlavu a nic mi to uz nerika :)).
Budu muset projet google kdyby mel nekdo napad sem snim.
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”