Windows Vista a česká klávesnice

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

standa
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Windows Vista a česká klávesnice

Příspěvekod standa » 24 kvě 2008 20:56

Mám následující problém na mém notebooku s češtinou - vypadá to, jako by nefungovala klávesa "háček". Pokud mám nastavenou českou klávesnici, tak je mrtvá. Pokud si dám anglickou, tak normálně píše. Nejsem tedy schopen napsat jiné české znaky než které jsou přímo na klávesnici. Ty píšou správně česky. Fakt už nevím, kde co dělám blbě. Prosím o radu. Ovladač na klávesnici je "standartní PS/2 klávesnice", Visty jsou české (SP1) a nastaveny na češtinu.

Reklama
jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Windows Vista a česká klávesnice

Příspěvekod jaro3 » 24 kvě 2008 21:52

Nestahoval jsi něco závadného? Čili nejde Ti horní sada ěščřžý atd.? Ve wordu i netu?Pokud jsi nic neměnil v nastavení a předtím to fungovalo,pošli HJT do sekce HiJackThis, pro kontrolu.
Jinak vítej na PC-HELP!
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

standa
nováček
Stav:

Příspěvekod standa » 25 kvě 2008 07:55

jaro3 píše:Nestahoval jsi něco závadného? Čili nejde Ti horní sada ěščřžý atd.? Ve wordu i netu?Pokud jsi nic neměnil v nastavení a předtím to fungovalo,pošli HJT do sekce HiJackThis, pro kontrolu.
Jinak vítej na PC-HELP!

Ahoj. Nic závadnýho jsem nestahoval. A závada není v tom, že by nefungovala horní sada , ale fakt nefunguje jen ta jedna klávesa, takže je nemožné napsat ň, ť, atd. Jestli to fungovalo vlastně vůbec nevím, protože se jedná o čerstvou instalaci (WIN Vista SP 1 + OFFICE pro studenty). Co je to HJT ???

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 25 kvě 2008 09:46

Pokud jsi nic neinstaloval a neklikal tak to snad viry nebudou..HJT=HiJackThis, je na to sekce, zobrazuje problémové operace po startu, parazity.Zkus to nastavení klávesnice, dole na liště máš CS?Zkus Start-ovl.panely-klávesnice-hardware-vlastnosti( zda pracuje správně).Jinak bych vyzkoušel jinou klávesnici.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.

standa
nováček
Stav:

Příspěvekod standa » 25 kvě 2008 11:33

jaro3 píše:Pokud jsi nic neinstaloval a neklikal tak to snad viry nebudou..HJT=HiJackThis, je na to sekce, zobrazuje problémové operace po startu, parazity.Zkus to nastavení klávesnice, dole na liště máš CS?Zkus Start-ovl.panely-klávesnice-hardware-vlastnosti( zda pracuje správně).Jinak bych vyzkoušel jinou klávesnici.

Bohužel s tou jinou klávesnicí to není tak jednoduché, protože se jedná o notebook. Zkusil jsem tam ještě nainstalovat místo ovladače standardní klávesnice ovladač na vylepšenou 101/102 keyb, ale je to stejný. Nastavení jsem kontroloval, všechno se tváří, že je OK. Při pokusech jsem zjistil, že pokud tu klávesu přidržím, tak píše. Dokonce se rozepíše a je pak možné napsat háček nebo čárku i jedním stikem, ale zase pak místo jednoho znaku hned napíše dva nebo tři. Takže jsem usoudil, že ta klávesnice je asi vadná, ale co mě mate je to, že když si přepnu do angličtiny, tak píše bezvadně ! Zítra v práci vyzkoušim přepojit externí klávesnici a uvidím. Čerta aby to vzal, ten notebook byl dárek pro dceru za maturitu....

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 25 kvě 2008 13:02

Zkoušel jsi na tom tlačítku všechny možné znaky? Tím myslím i přepnout pomocí Alt+Shift?

standa
nováček
Stav:

Příspěvekod standa » 26 kvě 2008 09:39

jaro3 píše:Zkoušel jsi na tom tlačítku všechny možné znaky? Tím myslím i přepnout pomocí Alt+Shift?

Tak jsem zavolal na podporu notebooku a světe div se - je po problému. Dělal to ovladač na webovou kameru !!! Děkuji za snahu a ať žijou PC ! S těma se fakt člověk nenudí.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”