Používám mozillu firefox 2.0.0.16.Problém nastává při stahování souboru(ů).Firefox má posléze zhruba 76% využití CPU a více(když nestahuji tak cca 5%).Nejde prakticky počítač využívat - zasekává se.
Nejhorší na tom je, že když stahuji přes jiný download manager, tak vytížení zůstává stejné.Tudíž se nejedná jen o mozzilu firefox.
Co se týká firefoxu: Zkoušel jsem mu přiřadit větší cashe na hodnotu 16000 a jiné vychytávky, které jsem našel na internetu ke zrychlení tohoto prohlížeče a efekt žádný.
Nemám sice nadupaný notebook, ale u win xp jsem tento problém neměl: Intel Pentium M 1,7 Ghz, 1,5 GB Ram, rpm u disku je 7200, windows vista business 32 bit.Aero mám zapnuté.
Jak firefox tak free download manager využívají fci prefetch resp. superfetch :)
Stránkovací soubor určuje windows tj. 1825 MB.Indexace disku je povolena.
Scandisk a defrag jsem nezkoušel, ale pochybuji, že by to pomohlo :).S počítačem nedělám žádné "harakiri".
Nic jiného mě nenapadá, proč se takto zasekává.Budu rád za jakékoliv rady, děkuji.
Zatuhnutí při stahování
Re: Zatuhnutí při stahování
Mno tak ze by NB byl nejak extra nadupany se rict neda.Pokud nemas Dual-Core CPU tak je to v dnesni dobe zakladni sestava u notebooku ale od hodnoceni tu nejsem. Me osobne se mozilla se sekne vzdy na 95% tak na dve sekundy a posleze hned dokonceno stahovani.Coz opravdu je.Nevim cim by to mohlo bejt a pokud mas visty origo uz v nem kupovany a nemas DVD s nima tak nevim.Jedine reinstall.
Lenovo Legion 5 ( Ryzen 7, RTX3070 140W, 32GB RAM )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”