Nedokázal jsem rozjet net na win vista home premium

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

defenz0r
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Nedokázal jsem rozjet net na win vista home premium

Příspěvekod defenz0r » 05 srp 2008 13:49

mám win vista home premium (teď už ne) ale chci je,ale za boha sem nerozjel internet,na win xp na pc předtím sem při dokončení instalace akorát zaškrtl že pc je připojen k netu a net jel okamžitě i bez instalace ovladače k síťovce..na novým pc při instalaci xp,se to už neptalo jako dřív a net sem si musel manuálně nastavit vytvořením nějaké místní sítě nebo co ( už si to nepamatuju ) ale net jel v podstatě zase okamžitě, na win vista home premium sem se s tím s*al :D asi 5 hodin a nerozjel sem net,zkoušel sem všecko,instalace ovladačů na síťovku na 20 pokus ok ale stejně nic.. pak mě to zčernalo,musel sem to aktivovat přes mobil,pač přes net to nešlo když nejel, a stejně nic,psal sem kamošovi ať jukne na nějaký forum,měnil sem MAC adresu,DHCP,IP apod,ale nic..net se nerozjel,lidi nevite co mám dělat?chci si zpatky nainstalovat ty visty,ale bez netu sou mi uplně na nic,takže nechci instalovat vistu a pak zase reinstal na xp..neměl někdy někdo podobnej problem?jinak sem si hral aj s nastavenim firewallu apod,zkoušel sem fakt hodně... :( díky

Reklama
jimmy3
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Nedokázal jsem rozjet net na win vista home premium

Příspěvekod jimmy3 » 05 srp 2008 13:52

Ty to máš přes sítovej kabel od jinýho pc nebo jsi připojenej k netu přímo?co máš za připojení?
CPU Intel Core i5-3210M GPU NVIDIA GeForce GT 640M RAM 8GB DDR3 HDD 1TB+1TB OS Windows 10

CPU AMD Phenom II X4 965 BE GPU SAPPHIRE NITRO+ RX 580 OC 4G RAM 8GB DDR3 SSD 120GB HDD 500GB OS Windows 10

defenz0r
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod defenz0r » 05 srp 2008 13:53

jsem připojenej kabelem do pc přímo... mám jen 1 pc.. připojení mám nějakých 5000/1000kbs nebo jak to je..stahuju normálně na netu skoro 1MB/s a je to prostě přes kabel připojeni no..eště si pamatuju,že když sem si chtěl nastavit to připojení k netu,tak na výběr tam byla jen wifi a něco s kabelovým modemem nebo co,ale žádnej kabel nebo adsl nebo tak něco...vubec..tak nevim..

jimmy3
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jimmy3 » 05 srp 2008 14:24

A máš nakej modem?
CPU Intel Core i5-3210M GPU NVIDIA GeForce GT 640M RAM 8GB DDR3 HDD 1TB+1TB OS Windows 10

CPU AMD Phenom II X4 965 BE GPU SAPPHIRE NITRO+ RX 580 OC 4G RAM 8GB DDR3 SSD 120GB HDD 500GB OS Windows 10

defenz0r
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod defenz0r » 05 srp 2008 14:25

nevim jak to myslíš,jestli mám modem,ale už sem to probiral eště s kamošem a prej mě ten net pak jde z panelaku dolu do modemu nebo co...ale muj poskytovatel jede přes optickou síť..,takže ty kabely netovy..lidi z celyho baraku jdou dolu do nějaky krabice ..

jimmy3
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jimmy3 » 05 srp 2008 14:27

Takže router?

defenz0r
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod defenz0r » 05 srp 2008 14:29

jj,nejspíš router nebo switch,nevim :D

rosscow
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod rosscow » 05 srp 2008 15:05

a síťovku máš zvlášť nebo integrovanou? díval ses do správce zařízení, jestli je visty rozpoznaly ovladače?
Webdorf.eu - Tvorba webu a fór na redakčním systému Drupal 6 a PhpBB 3

defenz0r
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod defenz0r » 05 srp 2008 15:07

integrovanou. jj po asi 30 pokusech se ovladač na síťák nainstaloval z ceda..ale net nejel,stejně teď přemýšlím,že zustanu u xp a na vistu kašlu,je jen problemova,nevidim v ni žádný + krom toho,že teda je nová a všecky updaty apod teď pujdou na ni,ale to stejně budou jen nesmyslny zaplaty na diry apod,zlaty xp

rosscow
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod rosscow » 05 srp 2008 15:13

a proč po 30 pokusech? pokud jsou správné ovladače, mělo by to jí poprvé ne? mám taky integrovanou síťovku, desku od GIGABYTU viz. podpis, ale ovladače (ačkoliv se ve vistách načtou) pracují korektně jenom ve WIN 2000/XP (uvedeno na CD dodáváné s deskou). Jediné co mi jde z desky korektně, natož aniž bych musel stahovat nové ovladače je zvuková karta, jinak sem tedy musel stáhnout ovladače pro určitý typ nForce korektní pro Visty, aby mi síťovka pracovala tak, jak měla.
Webdorf.eu - Tvorba webu a fór na redakčním systému Drupal 6 a PhpBB 3

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”