Problem s instalaci XP u K7N2 Vyřešeno
Problem s instalaci XP u K7N2
Zdravim, chtel jsem na teto desce: MicroStar K7N2, preinstalovat windows XP, jelikoz komp byl velmi zavirovany, tak jsem zmenil 1.boot misto HDD na CDROM a tim jsem nacetl winy, ale kdyz jsem zmacknul enter (to je pokracovani instalace), tak me to napsalo, ze to nemuze pokracovat v instalaci protoze to nedetekovalo HDD. Cili jsem z tohoto odkazu: Click zde! jsem stahl tu prvni polozku: nVidia nForce2 SATA RAID Driver (For floppy driver a natahl jsem to na disketu. Po te jsem opet pustil instalaci windows pres boot CD a tam jsem zmacknul F6 abych presel do instalace ovladacu na disky a tam jsem vrazil disketu a z te diskety jsem to natahl, ale to nepomohlo ... Nevite co jsem udelal spatne? popr. je ta polozka kterou jsem stahl spravna?
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Problem s instalaci XP u K7N2
Pokud nemáš HDD na 100% odvirovaný nemá cenu nová instalace win.Měl bys disk zformátovat.Pokud chceš něco z disku zachránit ,jsou na to programy i po zformátování, ne přepsání.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
No vsak jasne ... kdyz nabootuju CD s winama pred startem winu pres HDD, tak tam preci je rozdeleni HDD formatovani atd ... ale problem je ze se tam nedostanu, protoze mi to hlasi ze to nedetekovalo HDD 

- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
jo to jo.Máš řádně HDD připojený? Možná není úplně v pořádku.Můžeš použít vypálený disk Ultimate boot CD na otestování HDD.V BIOSU je disk vidět?
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkus ten disk nastavit v BIOSu na IDE mode.Pak by ho windows možná našel.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Disk mam pripojeny spravne, protoze kdyz zmenim 1.boot s CDROM na HDD. tak me to normal nacte winy. V biosu nejde videt, protoze je to nejaka blba deska, ale jde videt neco jako v druhym biosu, kde se ty disky definuji ...
Marfy píše:Zkus ten disk nastavit v BIOSu na IDE mode.Pak by ho windows možná našel.
Nasel jsem jen toto: IDE DMA trasfer access (popis: Enable hard drive DMA transfers function OnChip IDE)
Re: Problem s instalaci XP u K7N2 Vyřešeno
Problem vyresen ... spatny download drivru na HDD
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 4258
-
od RIKI22
Zobrazit poslední příspěvek
27 srp 2025 20:29
-
- 8
- 9507
-
od kellne
02 kvě 2025 20:59
-
-
Windows 11 update blokuje instalaci driverů. Příloha(y)
od kellne » 09 dub 2025 17:45 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 4847
-
od MonikaVavrova
11 dub 2025 11:07
-
-
- 4
- 6326
-
od lukas222