Zdravím,
už nějakou dobu se potýkám s takovým zvláštním problémem. Nefunguje mi automatická změna zařízení pro přehrávání zvuku. Funguju na notebooku (Compal Hel80) a poměrně často ho přenáším z místa na místo a vytahuju a zase zandávám reprráčky. Dřív mi zvuk automaticky šel z repráčků, když jsem neměl nic připojeného a když tam něco bylo tak to šlo skrz výstup. Teď musím vždycky měnit výchozí zařízení pro přehrávání.
Pravděpodobně to má něco do činění s dobou kdy jsem používal externí zvukovku, ale ta je teď odinstalována a já to musím pořád měnit.
Asi to zní jako blbost, ale je to strašný opruz. Nevíte někdo co s tím?
Díky za odpověď.
Pavel Groll
Nutnost měnit výchozí zařízení pro přehrávání
-
- Pohlaví:
Re: Nutnost měnit výchozí zařízení pro přehrávání
Vítám tě na PC-Help. Moc tvé otázce nerozumím. Vyber nějaký hudební soubor, klikni na něj pravou myší a vyber Otevřít v programu/Vždy použít tento program.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
pokud nemáš už tu externí zvukovku, tak k ní odeber drivery a pročisti registry a neměly by se nabízet dvě možnosti zvukového zařízení a nainstaluj drivery k té integrované v booky a mělo by to chodit
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Problém není v programu, ale v tom přenastavování výchozího zařízení pro přehrávání. Příklad: Když si něco pouštím například z winampu tak mi to hraje z reproduktorů na notebooku. Když zastrčím sluchátka tak to ale přestane hrát úplně. Musím hudbu vypnout, nastavit výchozí zařízení pro přehrání zvuku na sluchátka (audio výstup na jack) a pak už to jde.
Když jsem tu zvukovku měl nainstalovanou, tak tam těch možností bylo asi 5, teď tam jsou dvě. 1) Reproduktory, 2) Sluchatka. Oboje má podnadpis, že jde o zvukové zařízení High Definition Audio (integrovaná zvukovka) a že je to spuštěno. Minimálně tady se to tváří, že ta externí už je pryč.
Co myslíš konkrétně tím pročištěním registrů. Nějaký scany a odstraňování jsem už dělal v souvislosti s nějakým virem. Tak nevím jestli lze nějak pročistit registry od starých zařízení.
Jinak díky za zájem :-)
Když jsem tu zvukovku měl nainstalovanou, tak tam těch možností bylo asi 5, teď tam jsou dvě. 1) Reproduktory, 2) Sluchatka. Oboje má podnadpis, že jde o zvukové zařízení High Definition Audio (integrovaná zvukovka) a že je to spuštěno. Minimálně tady se to tváří, že ta externí už je pryč.
Co myslíš konkrétně tím pročištěním registrů. Nějaký scany a odstraňování jsem už dělal v souvislosti s nějakým virem. Tak nevím jestli lze nějak pročistit registry od starých zařízení.
Jinak díky za zájem :-)
Bohužel nepomohlo. Fakt netuším čím to je. Jestli tam je nějaký skrytý nastavení nebo co...
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
odinstaluj všechny drivery na zvukovku (včetně vyčištění registrů CCleanerem). klikni pravým na Tento Počítač - Spravovat - Správce zařízení - klik pravým na tu zvukovku a Odinstalovat. zvukovka se odebere a restartuj. po načtení Windows by se měla detekovat a načítat jako nový přidaný HW. nainstaluj znovu drivery a mělo by to být v původním stavu jak před přidáním té externí a nemusel bys to teoreticky přepínat
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Bohužel ani toto nepomohlo. Jen tam přibyl spdif výstup, který mi v průběhu čas zmizel...
Já si pořád říkám, že tam musí být nějaké nastavení typu "automaticky přepínat primární ovladač zvuku" nebo něco takového.
Já si pořád říkám, že tam musí být nějaké nastavení typu "automaticky přepínat primární ovladač zvuku" nebo něco takového.
- FireTight
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Mohlo by tam být ještě nějaký skrytý zařízení, který se normálně nezobrazí. Zkus ve Zvuku -> Přehrávání dát pravý tlačítko a zobrazit i vypunutá/odpojená zařízení, jestli tam třeba taky něco není, co by to mohlo nějak rušit/blokovat.

xfire: firetight
xfire: firetight
Tak tahle nabídka mi zatím zůstala úplně utajena. Nicméně, žádné další zařízení mi to neukázalo...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Přehrávání hudby v autoradiu přestane po chvíli hrát
od extrem » 07 dub 2025 17:34 » v Vše ostatní (hw) - 0
- 1638
-
od extrem
Zobrazit poslední příspěvek
07 dub 2025 17:34
-
-
- 11
- 5655
-
od draxxx
10 kvě 2025 18:02
-
-
iOS 18 - icloud lock i pro koponenty v zarizeni
od petr22 » 17 zář 2024 08:38 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 3
- 3111
-
od petr22
17 zář 2024 21:21
-
-
-
Externí bluetooth nenajde žádné zařízení Příloha(y)
od Mates2004CZ » 15 zář 2024 17:51 » v Problémy s hardwarem - 4
- 3252
-
od petr22
16 zář 2024 16:22
-
-
-
Bluetooth:Bluetooth neni k dispozici v tomto zarizeni
od byron » 02 bře 2025 09:21 » v Vše ostatní (sw) - 1
- 3456