Zdravím, nainstaloval jsem dnes xp na nový notebook, blbě jsem rozdělil disk,instalace byla na D: čili jsem potom s PM zkoušel spravit. Nakonec jsem to přeinstaloval znovu ale poté po restartu nebo startu mi to hodí hlášky:
Vyberte operační systém, který chcete spustit.
Microsoft Windows XP Professional
Microsoft Windows XP Professional
První je v pořádku, systém naběhne, ten druhý je špatný. Jak se toho zbavit? Díky za radu.
Dvojité bootování
Dvojité bootování
Nevědomost není hanba, ale hanba je, když znalost odmítneš.
- .luba.
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Dvojité bootování
Zdravím. Podlě to bude do budoucna problém. (dva stejné systému na jednom disku)
Doporučoval bych zálohovat data (zad tm nejaké máš ) a naformátovat a naistalovat pouze jednou xp.
Nebo možnost ty nefunkční xp skrýt a nastavit , aby automaticky najely ty funkční.
viz: TENTO POČÍTAC- VLASTNOSTI - UPŘESNIT- SPOUŠTĚNÍ A ZOTAVENÍ SYSTÉMU - zde odškrtni doba pro výběr os a nahoře vyber ten funkční systém.
Doporučoval bych zálohovat data (zad tm nejaké máš ) a naformátovat a naistalovat pouze jednou xp.
Nebo možnost ty nefunkční xp skrýt a nastavit , aby automaticky najely ty funkční.
viz: TENTO POČÍTAC- VLASTNOSTI - UPŘESNIT- SPOUŠTĚNÍ A ZOTAVENÍ SYSTÉMU - zde odškrtni doba pro výběr os a nahoře vyber ten funkční systém.

Zkuste Google než založíte topic // CPU-Z HJT google HW-Monitor Ccleaner
Sestava: AMD ATHLON 5000+BE,GPU 8800GT OC,RAM CORSAIR 2GB CL5,MB GIGABYTE 690G,HD SPINPOINT 240GB,CASE CM 330 ELITE,ASUS 22" 2ms, //UPC 10mbit
Sestava: AMD ATHLON 5000+BE,GPU 8800GT OC,RAM CORSAIR 2GB CL5,MB GIGABYTE 690G,HD SPINPOINT 240GB,CASE CM 330 ELITE,ASUS 22" 2ms, //UPC 10mbit
Re: Dvojité bootování
Inspiruj se tady a uprav si to dle potřeby:
viewtopic.php?f=46&t=30951
Nejspíš se také vyskytne menší zádrhel při startování Win s nabídkou 2 OS, stačí otevřít boot.ini na C a přepsat na toto (jen v případě, že nechceme mít 2 OS na D):
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
viewtopic.php?f=46&t=30951
Nejspíš se také vyskytne menší zádrhel při startování Win s nabídkou 2 OS, stačí otevřít boot.ini na C a přepsat na toto (jen v případě, že nechceme mít 2 OS na D):
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”