Windows 7?

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Windows 7?

Příspěvekod Tomina » 11 pro 2008 20:28

to Rewqa: tomu co jsi napsal, ani sám nevěříš. Soudit lidi na Visťáky a XPčkáře je blbost..mě XP nespadlo min. půl roku..takže já to vídím opačně, spíše na ně nadává ten, kdo je laik a neumí si XP nastavit tak, aby valili, lépe jak Vista...hádat se tu nemá smysl..někdo má rád holky a jiný vdolky :lol:

Reklama
Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Rewqa » 11 pro 2008 20:34

Já nenadávám na XP, mě jenom vadí jak všichni nadávaj na Visty jenom proto, že je nezkusili.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

.luba.
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod .luba. » 11 pro 2008 21:06

Ja jsem Visty nějakou dobu měl (cca 14dní) :inlove: , je sice pravda , že celkem starém pc :idea:
Nejsou uplně špatné , ale pouze na nový hardware ( na starém pc pokud jsou vypnuté efekty tak se to dá také)
Ale každopadně zatím zůstávám u " nepropagovaných" xp ( prozatím). Jediné co mi vadí, že instalují visty na téměř všechny noteboky (ae na notasu nižší třídy neběhají zrovna nejlépe) kdyby alespon přiložily drivery pro xp ( i kdyz u vetšiny jsou). Každý chce něco jiného někdo xp, někdo vistu , a jiný zase linux atd. :inlove:
Zkuste Google než založíte topic // CPU-Z HJT google HW-Monitor Ccleaner
Sestava: AMD ATHLON 5000+BE,GPU 8800GT OC,RAM CORSAIR 2GB CL5,MB GIGABYTE 690G,HD SPINPOINT 240GB,CASE CM 330 ELITE,ASUS 22" 2ms, //UPC 10mbit

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 11 pro 2008 22:47

Xp jsem měl 4 roky bez přeinstalace a jediný pád byl když odešel pevný disk do věčných lovišť.Momentálně mám asi půl roku Visty-šlapou perfektně bez problémů a trvalo mě asi čtrnáct dní než jsem si na ně zvyknul ale zpět na Xp bych už se nevrátil.Windows 7 je stavěnej z Visty a podle mě bude ještě líp vychytanej a tudíž do něj taky asi pudu.Uvidíme co Microsoft ještě zlepší. :D

El Bunda
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod El Bunda » 12 pro 2008 10:32

Rewqa píše:Já nenadávám na XP, mě jenom vadí jak všichni nadávaj na Visty jenom proto, že je nezkusili.

Já je zkusil a vždy si na ně rád zanadávám :D :D
Ahh the internet... where no means yes and yes means anal.

melior
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod melior » 12 pro 2008 14:19

Pouzivam do zhruba stejne miry XP take Vista a co se padu, bluescreenu apod. tyce - jsou na tom zhruba stejne. V drtive vetsine jsou to proste problemy ovladacu, spatny hw apod.

Co sem mel za posledni rok v praci visty, musel sem preinstalovat jen jednou a to protoze po mych vlastnich experimentech sem si odeprel opravneni k pulce disku :-D

jinak posledni dobou jsem mel spis problem s XP - obcasne bluescreeny pri spusteni, nekdy zamrzani - puvodne jsem mel podezreni na disk nebo ram, nakonec to byl asi ovladac a spatny pagefile
- vypnul sem kompletne virtualni pamet
- chkdsk + defragmentace
- preinstalovat ovladace grafiky (Nvidia Geforce 6200)

a mesic si nemuzu stezovat :)

s kompatibilitou programu sou na tom Visty pravda hure, ale vetsina co pouzivam je OS/freeware, takze casem to novejsi verze maji odladene. Vim ze ruzne vypalovaci softwary, cady a pod. funguji az od nejnovejsich verzi, s tim se clovek ale musi smirit. kdyz zacinaly 2000/XP tak lidi taky nadavali ze jim nejde program z Win95 apod.

Na nova Windows 7 se docela tesim, nemyslim ze to bude velka zmena jako byla XP -> Vista. Je prece jen mensi casovy odstup, jadro ma byt stejne z Vist. Doufam ze vyjde brzo nejaka testovaci verze, osobne bych rad srovnal Vista + SP2 - Windows 7.

PS v linuxu (konjkretne Kubuntu 8.04 a Ubuntu 8.10) sem si behem poslednich dvuo mesicu zacal vic hrat a zatim si nestezuju :) mam to sice jen ve virtualce ale nepotkal sem vetsi problem (resp. nic co bych do 50 minut nevygooglil a neporesil). Trosku zadrhel jsem mel s instalaci apache, resp. s nastavovanim, tam bych to ale prisoudil spis moji pohodlnosti pri pouziti vi a malemu nedorozumeni co se opravneni ke zmene konf. souboru tyce :)
if (count(legs)==6) bug
else feature;

Dvě monarchie v nejednotné Evropě...
Dvě koloniální říše v neklidném světě 23. století...
Jaderné mocnosti s historií osmi vzájemných válek...
Federativna kraljevina Jugoslavija a Císařství České

Magnat
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Magnat » 12 pro 2008 16:22

Já používám Visty Business 64 bit a jsme zcela spokojený, pády systému se nekonají (jednou se mi to stalo a nechtěly mi naskočit, zřejmě to způsobilo přetaktování CPU v EPU, od té doby jsme ho výše netahal a musel jsem se vratit k záloze ze staršího data). Občas nějaké programy spadnou, či nekorektně zareagují (kolik já už vyhodil zničenejch DVD :) ), ale to je již menší problém s kompaktibilitou s 64 bit OS (tedy problém aplikace a ne OS). Jestli budou 7 vylepšené Visty, méně náročnější, nevidím důvod, proč si v budoucnu k novému HW nepořídit i novější Winy, ale na tento PC je pořizovat nehodlám. Každopádně už jen 64 bit.
"Pro zdravé jsou největším nebezpečím nemocní, silným hrozí zkáza nikoli od silnějších,nýbrž od těch nejslabších"

-Friedrich Nietzsche-

pegass
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod pegass » 13 pro 2008 19:52

Zdravím všetkých. Pridám aj ja niečo do diskusie. XP je dobrý, rokmi vyladený systém, na ktorý som voľakedy nedal dopustiť. Zhruba pred dvoma rokmi som si prvýkrát nainštaloval Vistu a do 10 min som ju zmazal a vrátil sa k XP. Potom som kúpil nový book a Vista medzičasom oficiálne vyšla, tak som ju skúsil nahodiť na nový book a tam to už šlapalo lepšie, tak som sa Viste začal trochu venovať.
Posledný rok som v podstate nič iné ako Vistu Ultimate nemal ninštalované. Iné vydania, ako Home, Business som ani neskúšal, pretože ak Vistu tak kompletnú. Zmena ovládania oproti XP mi trochu vadila, ale to bola sila zvyku. Časom som si Vistu celkom obľúbil, s ovládačmi nebol problém, všetko fungovalo bez problémov. Určite poznáte utilitu nLite na "osekanie" XP, takisto je vLite na osekanie Visty, takže som spravil ani neviem koľko takýchto verzií, ktoré boli svižnejšie ako originál "neosekaná" Vista. UAC sa dá tiež nastaviť podľa potreby a vôbec potom užívatela neotravuje.

No ale poďme k Windows 7. Naskôr vyšiel build 6801 na testovacie účely. Z disku si sedmička bere menej ako Vista a to isté by sa dalo povedať aj o RAM. Čo sa týka nových grafických zmien a efektov, tak v tomto vydaní neboli kompletne funkčné, ale inak sa systém javil rýchlejší ako Vista. Niektoré ovládacie prvky sú prerobené k lepšej ovládatelnosti, pripájanie na Wifi prebehlo veľmi príjemnou zmenou, UAC sa má viac nastavení (nie len Zapnúť, Vypnúť...ale aj medzistupne).
Vo Windows 7 Ultimate build 6956, už Enhanced Taskbar a iné grafické novinky bežia tak ako majú. Čo sa týka spotreby RAM, po spustení "zaberá" z RAM asi 570MB, dakedy to klesne aj na 480MB, čo je rozhodne menej ako si brala Vista. No uvidíme ako bude Win 7 pokračovať ďalej.

Na záver: Windows 7 je podľa mňa už teraz lepší ako Vista, a tak ako sa prešlo z Win98 na XP, tak sa skôr či neskôr prejde z XP na na Vistu, alebo Win7.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”