Bootování

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

danmaz
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Bootování

Příspěvekod danmaz » 19 pro 2008 17:00

Dobrej mám problém, nedávno jsem si dal dohromady počítač a od začátku je tu problém s bootováním, trvá hrozně dlouho ale hlavně systém se nedokáže nabootovat z pevného disku,pouze z cd, již jsem zkoušel renistal woken i s formátem disku. Deska i mechanika jsou na jedny větvy v ide,nastaveny na master a slave jsou.Deska Gigabyte EP45-DS3R a MS Windows XP prof. Budu rád za každou radu. Díky.

Reklama
newwes
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Bootování

Příspěvekod newwes » 21 pro 2008 16:45

Máš v biosu nastavený boot z HDD?

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 21 pro 2008 17:27

Tedy, že bych byl moudrý z Tvého dotazu, to nejsem. Tak se ptám. Disk a CD/DVD mechaniku máš připojenou na jedné kšandě a jumpery je disk nastaven jako Master a je na konci datového kabelu, mechanika je nastavena jumpery na Slave a je uprostřed datového kabelu, který je připojen v základní desce do soklu IDE 0. Na disk i mechaniku máš připojeny i napájecí kabely.Když se podíváš do BIOSu (při startu stiskat klávesu Delete) je tam disk vidět?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 21 pro 2008 17:29

Jestli máš disk SATA nastav v BIOSu režim IDE!
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

danmaz
nováček
Stav:

Příspěvekod danmaz » 21 pro 2008 17:46

Přesně tak, disk i mechanika jsou na jedne kšandě a jsou nastaveny jumpery na master a slave ,bios je vidí,Napájení je připojeno,nastavení na bootování za hard disku take je. Jen snad mechanika z duvodu řešení kabeláže neni uprostřed ale na jednom konci, nemyslím si ale že to je ten problém. Po spuštění windows pracuje disk i mechanika bez problémů. A nemám sata disk,to bych to nekomplikoval tim jednim kabelem :smile: A verzí xp by to take byt nemělo, běží bez problému již na dvou pc. předem díky za další reakce.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 21 pro 2008 18:52

Mám přesně tuto základní desku a tak chyba je asi v nastavení Biosu. Nemáš to přepnuté na Sata disky?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

danmaz
nováček
Stav:

Příspěvekod danmaz » 22 pro 2008 08:43

Já myslím že ne, prošel jsem to dle manuálu a sata disky nejsou zapnuté ,ale kdyžtak prosím napiš přímou cestu k tomu jak to nastavit v biosu. Jinak co jsem objevil tak mechanika a disk jsou až na IDE 4 ,tak nevim jestli to má nějakou váhu nebo na tom nezáleží.

edit: tak stále nikdo na nic nepřišel? Kdyby byl ještě jakykoli napad tak se prosím ozvěte, jinak Vám přeju pěkný svátky.

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”