Problém s Uživatelskými účty v XP Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

atap
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Problém s Uživatelskými účty v XP  Vyřešeno

Příspěvekod atap » 29 pro 2008 10:47

Dobrý den,

jak již je zmíněno v nadpise topicu, mám problém s přepínaním mezi uživatelskými účty. Spíše je to ještě trochu jinak... Na mém počítači mám vytvořeny 2 uživatelské účty - jeden s admin. právy a druhý s omezením. Před instalací SP3 jsem musel vytvořit určitý soubor (http://support.microsoft.com/kb/949377/cs), aby mi určitým způsobem opravil chyby v registru. Nyní ale nastal problém - po opětovném startu Windowsů se mi už na úvodní obrazovce neobjevil druhý účet a nejde zobrazit ani v ovládacích panelech. Přitom je ale stále na počítači vytvořen. Použil jsem tedy přihlašování přes klasické Ctrl+Alt+Del (nejspíš nějaká ta fce NetWare), jenže tam se při přihlášení na jiný účet musí aktivní uživatel odhlásit, což mě trápí...

Otázka tedy zní, jak nastavit, aby se zobrazovaly oba účty již na úvodní přihlašovací obrazovce ?

Děkuji za radu

Reklama
atap
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Problém s Uživatelskými účty v XP

Příspěvekod atap » 29 pro 2008 11:59

Problém vyřešen, pokud by měl někdo v budoucnu stejný problém, tady je řešení:

Nechcete-li, aby některý z uživatelských účtů byl vidět během přihlašování, je možno jej skrýt stejně, jako je standardně skrytý účet Administrator. Toto nastavení se provádí v registrech. V editoru registrů se přepněte do klíče HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\SpecialAccounts\UserList. V pravé části editoru klikněte pravým myšítkem a vyberte Nový/Hodnota DWORD. Do názvu hodnoty napište přesný název účtu, hodnotu nastavíme na 0 a zavřete editor.
Při příštím přihlašování bude tento účet skrytý, ale stále se na něj můžete přihlásit dvojitým stiskem Ctrl+Alt+Delete.
Pokud budete chtít tento účet znova zobrazovat, stačí v registrech tuto nově vytvořenou hodnotu vybrat a smazat pomocí klávesy Delete.

Tenhle postup funguje i naopak, čili: ...přesný název účtu, hodnotu nastavíme na 1 a zavřete editor.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Na MS Outlook 2019 přestaly fungovat gmail účty Příloha(y)
    od tazatel » 12 kvě 2025 13:02 » v Komunikace na internetu
    17
    8123
    od rhsCZ Zobrazit poslední příspěvek
    14 kvě 2025 18:57
  • Problém s FPS
    od mcrakvar » 26 lis 2024 16:22 » v Vše ostatní (sw)
    4
    4070
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    28 lis 2024 10:06
  • Problém s RAM
    od lukas222 » 04 lis 2024 13:52 » v Problémy s hardwarem
    4
    3420
    od lukas222 Zobrazit poslední příspěvek
    05 lis 2024 13:36
  • Problém s grafikou?
    od ivanstolička » 19 srp 2024 23:42 » v Problémy s hardwarem