Asi chybný MBR Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Asi chybný MBR

Příspěvekod Žbeky » 26 led 2009 15:14

Dobré odpoledne jestli se to tak dá říct :-D, opět se mi něco podařilo: večer jsem si zapomněl CD v mechanice a ráno jsem ho potřeboval tak jsem PC jen zapl a vytáhl to CD a počítač podržením power-on tlačítka vypl. To byla ale asi chyba protože dneska jsem už nenastartoval, měl jsem pocit na disk ale teď jedu na live cd linuxu a vše OK takže HW to není. Jde o to že po POSTU který proběhne v pohodě motherboard chce nahodit disk ale místo loga WIN a létajícího proužku tam je jen černá obrazovka. Nepomohl reset CMOS ani nic podobného.

Po přečtení podobných témat mám podezření na MBR ale tím že ho opravím třeba přes hiren's boot mi smaže všechna data ne? to my výjde nastejno reinstall WIN.

Otázka zní: lze nějakým způsobem zachránit data? anebo do již funkčního MBR zas nahrát to původní?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Asi chybný MBR

Příspěvekod memphisto » 26 led 2009 15:17

Data zachráníš přes to Live CD Linuxu. Nabootuj a mountni disk, kde máš data a zazálohuj nebo spustit opravnou konzoli z CD Windows a zadat příkaz FIXMBR
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Asi chybný MBR

Příspěvekod Žbeky » 26 led 2009 15:18

Nemám 2 CD mechaniky -> nemůžu vypalovat a na 4GB flash se nevejde vše co bych chtěl
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Asi chybný MBR  Vyřešeno

Příspěvekod Žbeky » 26 led 2009 15:55

Tak fixmbr a následné fixboot nepomohlo stále černá obrazovka

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”