Ahoj,
mám takový malý problém. Instaloval jsem si u kámoše na SATA disk windows XP. Po té jsem v biosu nastavil bootování z disku a systém se v pohodě rozjel. Pak jsem tento disk donesl domů, zapojil, bios ho v pohodě našel, ale systém ne a ne z něho naběhnout. Píše to dokola jen hlášku:
BOOT FROM CD:
DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER
Když jsem zapojil svůj starý disk s Windows XP, tak ten nový disk vidím. Takže fakt nechápu kde je chyba. Jestli by mi dokázal někdo poradit, byl bych mu moc vděčný.
Start XP ze SATA disku
Start XP ze SATA disku
nazdar
Re: Start XP ze SATA disku
1) ty jsi naistalovat system na jinem pc a myslis ze ti bude v pohode fungovat? Krom toho bez uprav? Hele to kousnuly win98, ale nt systemy uz ne
2) videl bych to na jinak nastaveny sata mode. U kamarada bude nastaveny jiny mod sata nez co mate doma- zkouknout v biosu
2) videl bych to na jinak nastaveny sata mode. U kamarada bude nastaveny jiny mod sata nez co mate doma- zkouknout v biosu
Optimismus je způsoben nedostatkem informací
Taky myslím, že to bude kvůli rozdílnýmu hardwaru, na ten SATA mode bych to neviděl. Kdyby byl problém v něm, tak bych ten disk nejspíš neviděl ani v Biosu, ani teď ve Windowsech.
nazdar
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Změnu bohužel Windows nerozdejchá!
Edit:PC by naběhl jen v případě, kdyby byly oba PC stejné.
Edit:PC by naběhl jen v případě, kdyby byly oba PC stejné.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
martin.12 píše:... Kdyby byl problém v něm, tak bych ten disk nejspíš neviděl ani v Biosu, ani teď ve Windowsech....
Ne, v biosu by ho viděl. To že je rozdilny sata mod vadi prave az systemu, disku jako takovemu je to suma fuk- preci disk jako disk, jen v jinem modu
Optimismus je způsoben nedostatkem informací
Pic píše:Změnu bohužel Windows nerozdejchá!
no aji jo já mám teď starej os na novým pc a jede to vcelku slušně akorát HDD má občas svý chvilky a začne si hrabat a je to strašně pomalý a občas něc ospadne zničeho nic ale jedeto, furt si nemůžu udělat čas na reinstal, původně sem ho chtěl udělat u stavby ale nezapojil sem klávesnicu tak sem nevlezl do biosu a winy najeli tak sem to tak nechal protože už se mě nechtělo
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Musíš nastavit v BIOSu místo AHCI, IDE mode. Jinak systém nenajde disk při bootu... BTW pokud je PC na kterém byl systém instalován odlišný od tvého systém se stejně při bootování nejspíš kousne...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3250
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
10 dub 2025 19:50