Po problémech s hardwarem, několik BSOD (asi Kerio) Vyřešeno
Po problémech s hardwarem, několik BSOD (asi Kerio) Vyřešeno
Za prvé bych měl zmínit mých několik problémů s hradwarem, které ale již považuji za vyřešené(viz. téma: Restartování PC). Po vyřešení tohoto problému počítač běžel dokonce přes 10 dní absolutně bez chyby a dnes se mi při startu objevila BSOD(týkající se nějakýho souboru co používá můj firewall), po restartu to samý až na jinej soubor, ale taky od firewallu a úplně na začátku mi to hodilo kritickou chybu firewallu bez BSOD(taková ta zpráva o závažné chybě). Naposledy se to dokonce i seklo za běhu a při práci na netu. Používám Sunbelt Personal Firewall verzi 4.6.1861.0, nemůže to být tím. Btw. dávám to sem protože je to pokračování problémů co jsem měl na začátku a nevim jestli je to hardwarem nebo je to jen chyba toho firewallu. Jinak v minulosti jsem ho používal taky, ale starší verzi a nikdy se mi nic takovýho nestalo. Můžete pls poradit co a jak mám zkoumat případně dělat? Díky
Dream as you'll live forever, live as if you'll die today. James Dean
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Po problémech s hardwarem, několik BSOD (asi Kerio)
Tak zkus jiný firewall třeba Ashampoo, ale myslím si že je spíš diskem nebo RAM (spíš diskem) prověř HDD utilitou od výrobce a RAM memtestem.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Tak jsem otestoval paměti MemTestem, hezky samostatně v různejch slotech a všechno v pohodě(test zopakován 3krát). Co se týče disku, tak jsem ho chtěl otestovat utilitou od Seagate, ale při instalaci se mi to nějak podělalo, tak jsem to aspoň několikrát projel CHKDSKem a taky nic. Navíc disk je ověřenej, že funguje, ten co jsem měl předtím ještě musím vyreklamovat, protože je vadnej(WD Caviar, SATA 500GB, teď Seagate Barracuda SATA 80GB, kabely jsem taky vyměnil). Co se týče Keria, tak to jsem odinstaloval (velice násilně a problematicky, ptže to jinak nešlo, zkrátka jsem ho smazal protože odinstalovat nešel) a od té doby modrá smrt nenaskočila. Co se mi ale s PC děje, je to, že se při startu u přihlášení sekne a nic, tak ho restartuju a naběhne, jinak někdy když ho zapnu tak vůbec nejde signál do obr. a nenajede, jeden restart a zase v klidu naběhne. Tak nevim, nebylo by ideální udělat komplet novou čistou instalaci Win XP? Mám disk rozdělenej na dvě části, takže bych zformátoval jen tu systémovou část, moc času to stejně nezabere. Co myslíte?
P.S: Mrkněte na moje minulé problémy v tématech ode mě, jde o to samý PC.
P.S: Mrkněte na moje minulé problémy v tématech ode mě, jde o to samý PC.
PLS, nenapadá vás něco?:)...
-
- Pohlaví:
Reinstal. je jako poslední možnost i když zpravidla problém vyřeší. Pokud se to seká při startu, může být problém s Biosem. Zkus Clear CMOS, případně nastavit Defauldní nebo Safe nastavení Biosu.
Ok, dík za radu. Zkusim a dám pak vědět, jestli to zabralo...
Tak jsem to zkusil a 10 dní byl klid, pak se mi začala objevovat série sporadických BSOD. Dal jsem počítač kompletně otestovat, ať už konečně zjistím co tomu je. Po několika dnech jsem si ho vyzvednul, s tím že byl komplet otestován a nahrán aktuální BIOS a že kdyby se objevil problém znova, tak je to deskou. V servisu jim PC běžel bez problémů dva dny v kuse, kdežto u mě doma se hned 2. den objevily ty samé problémy s BSOD a se startováním počítače. Takže teď můj dotaz, budu měnit základní desku a chtěl bych poradit aktuální ekvivalent k Asusu P5K. Zbytek sestavy vypadá následovně: Zdroj: Corsair 650W 80, Procesor: Intel E8200 Box, Grafika: XFX 8800GS 384MB, Ram: Corsair 2GB 800Mhz, Disk: WD 500GB Caviar AAKS SATA II. Předem Dík.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
RAM - co znamená rezervováno hardwarem ? Příloha(y)
od Minapark » 05 zář 2024 13:21 » v Problémy s hardwarem - 10
- 3166
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
09 zář 2024 16:21
-
-
- 11
- 7639
-
od atari