Tak pánové už sem do toho zase spadl. Tchýni lehnul PC. Vypadá to na vadné clustry na HD nebo je tam nějaká SW chyba ale k tomu se časem dostanem. Než ten PC spadnul byl tam nelegální Win XP Home. Mezitím co budu testovat a zachraňovat z tchýnina HD data ve svém PC chtěl bych se co nejlevněji postarat o legalizaci Win.
Něco sem našel ale za tu cenu to snad nemůže být ani pravda že by to prodávali samostatně. http://www.benjicz.cz/products/windows-xp-home-edition/
Navíc mám sice svoji instalačku EOM Win XP Home (SP1) ale z té to asi nepůjde nainstalovat bo v Tchýnině PC je již jako systémový sata disk. Info pochází odtud: http://www.benjicz.cz/instalace-windows ... sata-disk/
Takže bych někde potřeboval "pučit" (Asi výte jak to myslim a očekávám komunikaci spíše přez SZ) odpovídající instalačku s SP3 balíčkem tak aby seděla se zakoupenou licencí strašně nerad bych vyhodil peníze a zjistil že mám licenci na dvě věci. (Na H.. a na prd)
Postrčil by mne prosím někdo zkušenější.
Pomoc s vadným pc a legalizací Win Vyřešeno
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Pomoc s vadným pc a legalizací Win
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
Re: Pomoc s vadným pc a legalizací Win
Myslím, že už se XPčka neprodávají, maximálně na Netbooky a podobné krámy ... 

- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jo normálně asi ne ale jestli jsem dobře rozuměl tak tohle je nějaký výprodej na AUKRO.cz ostatně je tam telefon líná huba holí neštěstí. Jen furt nevím kde k tomu klíči sebrat odpovídající SW tak aby instalace na sata disk běhala pokud možno bezproblémově.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
Určitě instalovat s nejaktualizovanějším CD - SP3, kde jsou již integrované ovladače na SATA disk (ale ne všechny), ale zaručená metoda je ta co jsi poskytl (osobně vyzkoušeno) - změnit v BIOSu chování radiče disku (Advanced Host Controller Interface).
V případě, že nebude licence „kompatibilní“ s CD máš jednoduché řešení: KeyUpdateTool
http://www.microsoft.com/genuine/selfhe ... laylang=cs
V případě, že nebude licence „kompatibilní“ s CD máš jednoduché řešení: KeyUpdateTool
http://www.microsoft.com/genuine/selfhe ... laylang=cs
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jo chlapci napsal sem tomu obchodníkovi dotázeček ale dám si na něj bacha bo nyní sem se dočet http://www.microsoft.com/cze/windows/le ... e/faq.mspx
že k legalizaci nelze použít EOM licenci.
že k legalizaci nelze použít EOM licenci.
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
OEM licence je vázaná na základní desku, ale pokud zvolíš aktivaci po telefonu, je možnost se s pánem na druhém konci domluvit - jak tady někdo sděloval v nevímužjakém topicu.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Pomoc s vadným pc a legalizací Win Vyřešeno
Takže co se týče legalizace Win po tom co jsem prosondoval trh je v současné době asi nejlépe koupit instalaci Win Vista Busines a pro méně výkonné PC provést DownGrand (nebo jak se to) na XP získám tak 2 legální systémy cena včetně instalačního disku se pohybuje okolo 3100,- Kč.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 20332
-
od Tay
Zobrazit poslední příspěvek
10 úno 2025 12:09