Momentálně mám v PC starou neaktualizovanou a ještě blbě nainstalovanou verzi distribuce Kubuntu (bez odkládacího prostoru na disku) Původně sem myslel že to bude záloha až mi lehnou Widle. Nakonec ji nikdy nebylo potřeba akorát zpomaluje starty PC.
Dalším operačním systémem jsou WinXP home které jsou již druhým rokem v provozu a standardní postupy jako je vyčištění a defragmentace už jej moc nezryclhý obzvláště po té co si na PC synátor mění hry jak ponožky a já si sem tam odzkouším nějaký ten program. Další věc XP jsou nainstalovány na původním IDE disku což na rychlosti Widlím taky nepřidá. + ještě jeden problémek jak se v PC občas vrtám více než je zdrávo povedlo se mi nenávratně vymazat soubor Boot.ini a startuju rovnou z Widlí.
Vidím to tak že mám zhruba 2 možnosti co s popsanými problémy udělat:
a) odebrat Kubuntu a pokusit se opravit stávající Windows
b) Odebrat Kubuntu a paralelně na virtuálně rozdělený novější SATA disk nainstalovat WinXP stažené z internetu (jsou doplněné o SP balíčky a ovladače pro SATA) a doplnit je svým legálním sériovým číslem a potřebuju to udělat tak aby dokud nebudu mít dokončenou instalaci nových WinXP včetně dalších programů a nastavení nemusel být odstavený PC a ostatní uživatelé zatím používali původní Windows, který bych po dokončení nové instalace prostě nadrzovku vymazal zformátováním disku.
Nejprve jednoduchý dotaz na váš názor: Jak by jste problém řešily vy a je vůbec možné provést variantu b) ?
Přeinstalace operačního systému +
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Přeinstalace operačního systému +
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
Re: Přeinstalace operačního systému +
v popsane situaci bych a) vynechal a udelal rovnou b), s mensi upravou - ty WinXP bych si pres nLite doplnil o ty ovladace a SP3 z puvodni instalace. Jednak tam timhle zpusobem vrazis primo ovladace pro grafiku, sit apod., a druhak nebudes mit problemy pri aktivaci (pokud teda tam chces davat puvodni licencni cislo).
Na internetu vetsinou byvaji "ke stazeni" spis multilicence apod., kdezto predpokladam ze Tvuj klic bude pro jinou licenci.
k tomu nLite - ma to vyhodu ze si zrovna vytvoris ucty pro uzivatele, a napevno das do instalace uz ten klic ktery je Tvuj. Vysledne ISO vypalis a mas to na priste pripravene pro "rychlou preinstalaci".
Tolik muj preferovany zpusob
Na internetu vetsinou byvaji "ke stazeni" spis multilicence apod., kdezto predpokladam ze Tvuj klic bude pro jinou licenci.
k tomu nLite - ma to vyhodu ze si zrovna vytvoris ucty pro uzivatele, a napevno das do instalace uz ten klic ktery je Tvuj. Vysledne ISO vypalis a mas to na priste pripravene pro "rychlou preinstalaci".
Tolik muj preferovany zpusob
if (count(legs)==6) bug
else feature;
Dvě monarchie v nejednotné Evropě...
Dvě koloniální říše v neklidném světě 23. století...
Jaderné mocnosti s historií osmi vzájemných válek...
Federativna kraljevina Jugoslavija a Císařství České
else feature;
Dvě monarchie v nejednotné Evropě...
Dvě koloniální říše v neklidném světě 23. století...
Jaderné mocnosti s historií osmi vzájemných válek...
Federativna kraljevina Jugoslavija a Císařství České
Re: Přeinstalace operačního systému +
Já bych to viděl asi takhle:
- záloha dat na externí nebo pomalejší disk, případně vypálit
- stáhnout si stejnou verzi XP na kterou máš štítek, nebo si CD od někoho půjčit
- rychlejší disk rozdělit, a nainstalovat do něj XPčka - pokud budeš mít stejnou (necracknutou) verzi jako máš štítek, tak nebude problém (přinejhorším si zavoláš do Microsoftu kvůli aktivaci)
- pokud nebude vidět po instalaci původní XP, tak pustit repair konzoli a obnovit konfigurace : BOOTCFG /Rebuild
- po dopilování nové instalace zformátovat starý disk a odstranit z boot.ini, anebo to nechat synovi na hraní :)
- záloha dat na externí nebo pomalejší disk, případně vypálit
- stáhnout si stejnou verzi XP na kterou máš štítek, nebo si CD od někoho půjčit
- rychlejší disk rozdělit, a nainstalovat do něj XPčka - pokud budeš mít stejnou (necracknutou) verzi jako máš štítek, tak nebude problém (přinejhorším si zavoláš do Microsoftu kvůli aktivaci)
- pokud nebude vidět po instalaci původní XP, tak pustit repair konzoli a obnovit konfigurace : BOOTCFG /Rebuild
- po dopilování nové instalace zformátovat starý disk a odstranit z boot.ini, anebo to nechat synovi na hraní :)
Kdo umí, ten umí. A kdo neumí, ten tlačí kočárek :)
http://www.vypocetni.technika.cz
http://www.vypocetni.technika.cz
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2427
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
15 srp 2024 21:37
-
-
Tuto aplikaci zablokoval správce systému Příloha(y)
od Minapark » 21 bře 2025 07:38 » v Windows 11, 10, 8... - 10
- 7274
-
od RIKI22
Zobrazit poslední příspěvek
05 dub 2025 11:04
-
-
-
Obnova fotek z SD karty, která není vidět v souborovém systému
od simio.simsoft » 01 lis 2024 20:00 » v Problémy s hardwarem - 8
- 3222