Po stažení torrentu se mi začala vymazávat data.* Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

peacoq
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Po stažení torrentu se mi začala vymazávat data.*

Příspěvekod peacoq » 18 říj 2009 19:33

Zadna kktina, obecne jsou stahovane soubory .rar / .zip jedny z nejvice rizikovych, kdy pri slouceni dojde k ''uvolneni/vysypani'' neradu do systemu, a torrent je hned za nima co se tyka obecne rizikovosti stahovani.
Zvlaste pak v pripade, ze pouzivejes tzv. vychodo-evropskou mutaci programu, ...nevim, jak presne je to udelano, ale stahujes-li pres ceskou verzi programu (nebo jinou jazykovou varialnu prinalezijici k zemich vychodni Evropy) jsi jeste o neco vice ''zranitelnejsi'' na potencialni riziko nakazy. At uz stahujes z IP, ktera momentalne prinalezi do vychodniho sektoru (tj. jsi na dannem uzemi) a nebo jen pouzijes jazykovou vychodni-mutaci programu.
Je to dan za to obecne povedomi a zamery siritelu nakaz/viru, ze lide z vychodni Evropy stahuji mnohem casteji i z velice pochybnych zdroju, protze se jedna o velkou financni usporu. Zatimco v zapadnich zemich se jedna spise jen o doplnkove stahovani. V ohledu na to, ze je rozdil koupit hru za 50 centu a nebo 4 libry, anebo za 500kc, apod.
Bez ohledu na to co stahujes a podstatu vlozenneho souboru je toto realny fakt sireni nakaz.

Reklama
moso
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod moso » 18 říj 2009 19:36

Hm a jak mi to ma pomoct z mim problemem? :?

peacoq

Příspěvekod peacoq » 18 říj 2009 19:39

Reseni moc neni v okamziku, kdy kompl sam zacne mazat a to i pres prikazove okno.
Ises, ze mas original vistu, to ma vesme, mel by mit kazdy, a tedy minis plnou verzi, nikoli OEM (?), coz ostatne nehraje roli. Otazka je pri reklamci, zda jsi PC zakoupil spolu se systemem, tj. system byl zakoupen a nebo byl pouze prodejcem instalovan, ale neni soucasti kupni smlouvy, tak ne mozne, ze treba budes muset dokoupit operacni system.

Na druhou stranu, kdyz se toho jakoze obavas, tak nejspis nemas instalacni cd win vista (a je velmi pravdepodobne, ze v tomto pripade nepouze ani vratit/pouzit Bod obnovy), a tedy je otazka vyse uvedena, zda, kdyz to pujdes reklamovat a uvedes, ze to ''zacalo delat samo od sebe'', tak servis muze poznat, jakym nasledkem doslo k poskozeni systemu a je-li to tvoji vinou - spatnym uzivatelskym zachazeni, ani ti to jako reklamaci neuzna.

Poznamka:
Ma ti to pomoct, jakuvedi B.Spirit ...rozyslet co kde stahuji a predem se informovat o moznost a principech nakazy, jejim sireni a rizicich.
protoze ani v servisu nejsou blby a velice snadno poznaji co je puvodem selhani systemu a maji pravo vyuzit klauzule a spatnem uzivatelskem zachazeni a reklamci odmitnout.
V okamziku, kdyz si PC zacne pres okno CMD mazat ''co chce'' uz muzes jen doufat, ze se system nerozsype drive, nez i zalohujes aspon nejnutnejsi data.
Naposledy upravil(a) peacoq dne 18 říj 2009 19:42, celkem upraveno 1 x.

moso
nováček
Stav:

Příspěvekod moso » 18 říj 2009 19:42

Takze jedine Ja sam si to preinstalovat... to je pravda nem acenu jit do obchodu a rict stahoval jsem a najednou mi to zacalo mazat data.

Mirek1
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Mirek1 » 18 říj 2009 19:43

peacoq:To můžeš psát pořád dokola.Nikdo si z toho neveme ponaučení.Nikdo.
moso:Pokud zvládneš formát a následnou instalaci Win,bude to nejrychlejší.Reklamace je k ničemu.Ty jsi to zničil,pikej.Naučtují Ti 500,- 1000,- za obnovu systému.

peacoq

Příspěvekod peacoq » 18 říj 2009 19:43

Co myslis tim .. mam original vistu?, co mas za instalacni cd (a mas ho vubec, a nebo je tim mineno 'original - predinstalovani v PC a nemam re-instalcni CD)?

moso
nováček
Stav:

Příspěvekod moso » 18 říj 2009 19:49

nemam CD...

peacoq

Příspěvekod peacoq » 18 říj 2009 19:50

No jo no. Tak nez budes resit preinstalaci,
umis najit a poksit se vrator zpet - BOD OBNOVY, se tomu rika, cimz se vratis (podle nastaveni) o napriklad nekolik dni zpet, kdy PC jeste nevykazovat prolem. Slaba nadeja, ale prvni v pripade tak velkych problemu.

moso
nováček
Stav:

Příspěvekod moso » 18 říj 2009 19:54

Delalo mi to vcera a dnes jsem dal obnovu o 2 dny ale nic CHYBA, tak jsem dal o 10 dni ale dalsi CHYBA

peacoq

Příspěvekod peacoq » 18 říj 2009 19:55

Hmhm, to je spatne, a vyskoci jaka chyba ? ..nezdarila se obnova, a tak nejak, a nebo vyckoci nejaka systemova chyba, jakoze varovne hlaseni.

moso
nováček
Stav:

Příspěvekod moso » 18 říj 2009 19:56

nezdarila se obnova skuste jiny bod obnovy....

peacoq

Příspěvekod peacoq » 18 říj 2009 19:57

Zkus pouzit prvni, respektive posledni co mas v nabidce.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • IDM hláška o nemožném stažení souboru Příloha(y)
    od bluenite » 04 črc 2024 11:08 » v Vše ostatní (inet)
    2
    4517
    od bluenite Zobrazit poslední příspěvek
    06 črc 2024 19:40
  • Firemní data a bilocker
    od p3v4x » 12 lis 2024 19:00 » v Vše ostatní (hw)
    3
    2749
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    12 lis 2024 22:05
  • Jak permanentně smazat data z USB disku?
    od Patrik92 » 16 pro 2024 18:59 » v Vše ostatní (bezp)
    16
    4900
    od Minapark Zobrazit poslední příspěvek
    17 pro 2024 20:54

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”