Zdravim,
Mám problém se složkou $hf_mig$ (C:Windows/$hf_mig$). Na internetu jsem se dočetl, že má něco společného s aktualizací windows a že ji nemám mazat, ale vzhledem k tomu, ze můj hdd má pouhých 16Gb a složka zabírá 8,92Gb, je to docela problém. Je mi jedno že se to nemá dělat, přinejhorším hdd naformátuju, rád bych věděl jak se této složky zbavit bez ohledu na následky. Případný formát není problém. Děkuji za odpovědi.
$hf_mig$ - jak smazat?
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: $hf_mig$ - jak smazat?
Můžeš to smazat, jsou to odinstalátory SP a KB, pokud ti vše jede správně, smaž to :)
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
No já ti nevím, ale smaž to a s největší pravděpodobností budeš muset instalovat OS znovu. Jelikož do zmíněné složky se stahují nejen aktualizace, jak ty klasické, tak i ty bezpečnostní, záplaty, dopňkové balíčky, ale hlavně i ovladače. Čili smázáním této složky docílíš tak akorát toho, že ti Pc vyhodí BSOD. Pokud by si i přesto chtěl uvolnit nějaké místo z této složky, běž do Ovládacích Panelů/Přidat nebo Odebrat Programy/zaškrtni zobrazit aktualizace a poté jednu za druhou odinstaluj. Není to sice to pravé ořechové, ale počítač by ti i po tomto zásahu měl fungovat.. 

Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
To prave nejde:) alespon ne beznym zpusobem - (soubor nelze odstranit: Ze zdrojoveho souboru nebo disku nelze cist). Je nejaky jiny zpusob, jakym slozku smazat?
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ani v nouzáku to nejde? Stejně mi je ale divné, že by ta složka měla tolik. Zkus Pc projet nějakým čistícím programem, třeba CCleanerem, popř. zkus použij TuneUp Utilities - s ním by ty aktualizace také mohly jít smazat. Spíš mi ale přijde, že tam máš nějaký nepotřebný věci, třeba odinstalátory starých záplat. Zkus se také zbavit systémových zbytečností jako je třeba Messenger, Netmeeting, atp. Hlavně nezkoušej smazat IE, jako někteří odborníci.. 

V ovladacich panelech je u vetsiny aktualizací poznámka: Tato aktualizace nelze odebrat. Asi hodim formát stejně sem to uz plánoval:) (pokud tedy nema jeste nekdo nejaky jiny nápad) Spíš bych se chtěl ještě zeptat jak tomuto problému předejít příště. Stačí jednoduše ignorovat hlášení windows, že jsou k dispozici nové aktualizace? Respektive je zamítat? (Nepotřebuji nejaktualnější verzi windows, tento problém mám na svém netbooku, který mi slouží jen jako přehrávač filmů, muziky a surfování na netu.. btw mám windows xp home sp 3 original)
V nouzáku sem to zkoušel a taky to nejde:) a těch 8,92 Gb má čistě jen složka $hf_mig$.. tk ja du zkusit TuneUp Utilities nbo co:)
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Stačí, když nebudeš mít zvolené automatické aktualizace, ale třeba 'aktualizace nestahovat ani neinstalovat', nebo jak se to jmenuje. Pak se ti jen nabídnou a ty to jednoduše odkřížkuješ.. 

- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Velikost té složky je skutečně nesmyslná. Ověř si skutečnou velikost. Případně můžeš mít na disku chyby. Zkus obyčejnou kontrolu disku s případnou opravou chyb.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Zkoušel jsem oba zmíněné čistící programy ale ani jeden mi bohužel soubory nedovolil odstranit. (mimochodem ale děkuji za program TuneUp Utilities - využiji ho jinak - zjistil sem že je to poměrně dobrý nástroj pro úpravu vzhledu windows) Provedl jsem i kontrolu disku, a nic. (ještě dodávám, že samotná složka $hf_mig$ opravdu asi nemůže mít tolik gb, kolik o sobě tvrdí, protože přibližný součet všech složek na C: včetně složky windows je asi 19Gb (hdd má 15) přesto ale podstatnou část místa na disku zabírá.) Pro zpestření přikládám do přílohy obrázek:)
Vyzkoušej ještě http://www.lisak.cz/remove-hotfix-backups.html
Mimochodem – proč máš na systémovém disku FAT32? Není to na konci roku 2009 pitomost? Já bych skromně řekl, že ano.
Mimochodem – proč máš na systémovém disku FAT32? Není to na konci roku 2009 pitomost? Já bych skromně řekl, že ano.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 16
- 4900
-
od Minapark
Zobrazit poslední příspěvek