Při přeinatalaci W 7 > XP přestal nabíhat BIOS
Zdravím, mám problém s nastartovaním NTB, chtěl jsem si přeinstalovat Windows XP na Windows 7 na svem Starem NTB ASUS serie A6000, takze jsem to udelal a vse az na zvukovou kartu bezelo v poradku, po sleze jsme se rozhodl prejit zpet na windows xp. Zprvu se mi nedarilo vubec nic ikdyz jsem nastavil v biosu bootovani pres cd rom tak mi to windows xp nechtelo bootovat. Vrtalo mi to hlavou takze jsem to same Cd s Windows XP zkusil na jinem pocitaci a tam to slo. Takze jsem nevedel cim to je. Po sleze se mi to nejakym zahadnym zpusobem podarilo rozchodit. Takze jsem klasicky instalovat windows XP (enter,F8...) kdyz se mi nahrali soubory na hardisk a psalo mi to ze se system windows restartuje nevenoval jsem tomu velkou pozornost a na chvili jsme odesel. Kdyz jsem prisel nemohl jsem verit vlastnim ocim. NTB byl zasekly v najizdecim Obrazku ASUSU kde muzete dat F2 pro najeti do windowsu. Najednou nic neslo zkousel jsem nekolikrat NTB restartovat a najet do Biosu kdyz jsem zmacknul F2 naskocila mi najizdeci obrazovka Biosu (American Megatrends) a zamrzne. Pokud nezmacknu nic zamrzne mi to na uvodni obrazovce asusu. Prosím poradte co mam delat. Diky moc za kazdou radu
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Rada č. 1: nezakládej duplicitní témata, vyřešení problému to neurychlí.
Rada č. 2: "Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
Vyvarujte se použití názvu příspěvku jako "Prosím pomooooooc", "Help", "Co s tím" a podobně."
Zdroj: Pravidla fóra
změna názvu z původního " Zamrznutí Biosu PROSÍM POMOC "
Rada č. 2: "Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
Vyvarujte se použití názvu příspěvku jako "Prosím pomooooooc", "Help", "Co s tím" a podobně."
Zdroj: Pravidla fóra
změna názvu z původního " Zamrznutí Biosu PROSÍM POMOC "
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Re: Při přeinatalaci W 7 > XP přestal nabíhat BIOS
Jo dobre diky za opravu a omlouvam se...ale nic podobneho jsme tu nenasel...nemohl by si mi poradit prosim
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zvolil jsi tento postup: odstranit oddíl - vytvořit nový oddíl - pomalé formátování (probíhá zároveň kontrola disku) - instalace Win XP z CD ? Pokud ano, pak se při instalaci projevila závada, některé části notebooku.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Ano tento postup jsem zvolil poprve, jenze po restartu po kopirovani souboru se nic nedelo. Po druhe kdyz jsem to delal jsem dal rychli format a pak jsem na chvili odesel, kdyz jsem prisel bylo to kousli na te obrazku ASUSU a ted to muzu restartovat jak chci a nic se nedeje a nepusti me to ani do biosu 

- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Když vyjmeš instalační CD s WinXP a spustíš NTB projeví se stejná závada? Pokud ano, pak to vypadá na závadu základní desky, nebo procesoru a nezbude nic jiného než servis.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
JJ at tam strkam jakejkoliv windows nebo tam nemam nic porad to dela to samy, ale je zajimavy ze pri vypisu biosu mi to napise ze je vse v poradku,ale potom se to sekne(muzu se pri te preinstalaci na NTB skrz to stat zavada? rano mi jeste na Win7 slapal v pohode a ted najednou tohle). Nvm prijde mi ze je neco s tim biosem ale nevim jak ho resetovat nevo preflashovat. NTB jsme se dneska pokousel rozdelavat ale marne. No do servisu se mi s nim moc nechce je to starsi NTB a bojim se, ze by oprava stala vic nez ten NTB. Aspon kdybych vedel na cem treba ta zavada je, abych se zeptal co za to chteji a nebo jestli to vubec jde
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud nepřejde přes BIOS, sekne se to na pamětech, CPU, nebo desce. Určitě se to nemohlo stát instalací WIN (pokud si neprovedl nějakou opičárnu v BIOS). V laptopu CMOS nezresetuješ, nemáš se jak dostat na desku.Pokud se nedostaneš do BIOS, je problém dát jej do původního stavu. Můžeš zkusit odpojit disk a vytáhnout paměti a zkusit jej zapnout bez toho.Nic jiného už zkusit nemůžeš (baterku a napájení jsi asi zkoušel odpojit).
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
JJ baterku i napajeni...ja v tom biosu nic nemenil, navic bios to je dost starej takze se tam toho ani moc zmenit neda...nvm co bych proved je to zajimavy(nemohlo to byt treba nelegalni kopii win? paradox je ze hned potom jsme nasel svoji originalku jenze...) Je to asi totalne na vyhozeni
Nevim v servisu jen za zjisteni zavady budou chtit balik... ale porad mi vrta hlavou proc tak najednou...a jeste kdyz tam strcim CD tak to jakoze nacita pak prestane ale stejne se nic nestane

- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Některé aktivátory W7 zapisují přímo do flešky, kde je uložený BIOS. Může to být způsobeno tím.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
JJ to je mozny,ale je zajimavy ze se mi to stalo az kdyz jsem instaloval windows XP. Navic jsem nepouzival activator. WIn uz byl aktivovany.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Toto není warez forum - aktivované verze pouze tíše instalují aktivátor na pozadí. Takže asi poděkuj tomu od koho jsi to stáhnul. Prosím o LOCK
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2385
-
od pee.tr
Zobrazit poslední příspěvek
03 říj 2024 20:14