Detekce aplikace pracující s externím zař. a její vypnutí
- liborek
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Detekce aplikace pracující s externím zař. a její vypnutí
Mám USB externí 1TB disk.Většinou se mi ho vždy podařilo pomocí Bezpečného odebrání vypnout.Ovšem od určité doby nejde.Objevuje se klasická hláška.Vím čím to je,ale jak zjistit co mě to používá.Vypnul jsem na zkoušku co se dalo.Dokonce jsem něco i odinstaloval na zkoušku.Ve Správci úloh se mi povedlo párkrát shodit počítač když jsem zkoušel vypnout i procesy o kterých jsemnevěděl k čemu slouží a nic...Není nějaký fígl jak na to přijít s čím ten disk spolupracuje ?Je to právě záhadný,že ho nepoužívám na nic jiného než na zálohu fotografiií ,filmů ,programů apod.Nic na něj neinstaluju nijak s ním většinou nekomunikuju.Jenom kdyýž potřebuji uložit nějaký soubor.Dá se připojit za chodu počítače a já to i tak dělám,ale nějak si netroufám ho tak i odpojovat.Kdybych si/blb/alespoň vždy uvědomil,že ho mám vytáhnout,než zapnu comp,ale jsem tak strašný sklerotik,že na to vždy zapomenu a tak potom mě vždy jede celou další dobu co ho mám zapnutý ,což bývá dost hodin
a tak pořád dokola.Ačkoli jsem na něm nebyl už minimálně 14dní,tak celou dobu ho mám zapnutý neb za chodu nejde a o té skleroze viz.výše.

Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.
Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.
Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.
Re: Detekce aplikace pracující s externím zař. a její vypnutí
Nepomohl by Unlocker?
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Stává se to proto, že některá aplikace pracuje s nějakým souborem na tom disku (má ho otevřený) Zjistit který to je, můžeš utilitou FileMon.
Stáhnou ji můžeš zde: http://en.utilidades-utiles.com/download-filemon.html
Zobrazuje jak cestu k otevřeným souborům, tak programy, které s těmi soubory pracují.
Může to být i virus.
Stáhnou ji můžeš zde: http://en.utilidades-utiles.com/download-filemon.html
Zobrazuje jak cestu k otevřeným souborům, tak programy, které s těmi soubory pracují.
Může to být i virus.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
- liborek
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
X:Napsal jsem už dříve,ale asi blbě poslal.Takže,ten Unlocker by možná pomohl,kdybych věděl CO mám vypnout nebo ukončit atd.Prostě to nevím.
MiliNess:Dík zkusím.Já jako vím o co se jedná,takže v tom programu by musel ale být napsaná např.konkrétní složka ze které se něco používá a konkrétní disk,jinak zase nebudu vědět.
MiliNess:Dík zkusím.Já jako vím o co se jedná,takže v tom programu by musel ale být napsaná např.konkrétní složka ze které se něco používá a konkrétní disk,jinak zase nebudu vědět.
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Hlavně uvidíš, která aplikace má otevřen nějaký soubor z toho disku. Pokud to nebude nějaký systémový proces, můžeš ho zkusit ukončit a zkusit bezpečně odebrat hardware, jestli se to podaří. V submenu volumes si nech zatržený pouze svazek toho USB disku, pak zvol edit->clear display a uvidíš se kterými soubory se pracuje. Filemon monitoruje IRP zasílané souborovému systému.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Soubory ve složkách na externím HDD se nezobrazují
od Ghoust23 » 12 led 2025 20:40 » v Problémy s hardwarem - 7
- 3200
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
14 led 2025 12:27
-
-
-
Aplikace pro analýzu videí
od pavel2010 » 24 bře 2025 21:20 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 4
- 4629
-
od pavel2010
25 bře 2025 20:54
-
-
- 28
- 5660
-
od Dejv28