Náhlé vypnutí

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Najlvin
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Náhlé vypnutí

Příspěvekod Najlvin » 17 úno 2010 18:42

Zdravím!

Mám takový problém, a tak sem jdu za vámi pro radu zkušenějších. Včera se mi stalo, že se mi z internetu do PC natáhl jakýsi antivir s názvem Security Tool, který mi hned začal prohlédavat PC a upozorňovat na spustu virů a podobně (přestože tam žádné nebyly), přičemž jsem se tohoto programu nemohl nijak zbavit, natož něco dělat. Nakonec se mi tento program podařilo odstranit v nouzovém režimu a byl pokoj. Nicméně pro jistotu jsem se rozhodl stejně zformátovat disk a přeinstalovat si Windows.

První problém se vyskytl už hned při instalaci Windows. Po zformátování disku se mi během instalace systému vždy PC náhle vyplo. Zkoušel jsem to několikrát a vždy ve stejném místě to prostě kleklo. Nakonec jsem jako poslední řešení vytáhl PC z elektriky a po chvíli ho znovu spustil, přičemž se instalace Windows konečně zdařila a vše už jelo ok, nebo to tedy alespoň tak vypadalo. Teď se mi totiž prozměnu zase stává, že se PC jen tak pro nic za nic vypne například během hraní nějaké hry.

Chci se tedy zeptat, zda nemá někdo podobnou zkušenost nebo zda by někdo nevěděl, čím by to mohlo být způsobováno? Jako teď mi to nic nedělá a PC můžu mít zapaté klidně celý den a ani jednou se to nevypne. Ale jakmile spustím něco náročnějšího, třeba PC hru, tak se mi to zkrátka po deseti minutách vypne a konec. Skoro to vypadá na problém s hardwarem či přehříváním, ale vzhledem k tomu, že do incidentu s tím Security Tool nebyly žádné takovéto problémy, se mi v to příliš nechce věřit. Na druhou stranu se mi ale nechce ani věřit, že by to bylo Softwarem, když je PC nově přeinstalované a podle Nodu tam viry nejsou. Nicméně že to začalo dělat právě po tom problému s Security Tool, nebude jistě jen tak náhodné...

Mám Windows XP Professional SP3
Intel Core Duo CPU 3.16GHz
3,50Gb RAM

Předem děkuji za jakoukoliv vaši odpověď ;-)

Reklama
abcd
nováček
Stav:

Re: Náhlé vypnutí

Příspěvekod abcd » 17 úno 2010 18:56

http://blog.3tecky.cz/57-jak-odstranit-security-tool tady je rada jak to odstranit. Jinak se mi líbí "se mi z internetu do PC natáhl jakýsi antivir s názvem Security Tool ..." Snad jsi si to stáhnul sám. Ono samo se většinou nic neudělá.

Najlvin
nováček
Stav:

Re: Náhlé vypnutí

Příspěvekod Najlvin » 17 úno 2010 19:18

No já už ten Security Tool v PC nemám, v tom problém není - PC mám přeinstalovaný, systém novej, dle antiviru zcela čisto. Ani Ad Aware nic nenašlo, takže nějaké zbytky jsou vyloučeny. Ani nepředpokládám, že by po uplném zformátování disku na něm něco zůstalo...

Jinak ten Security Tool jsem skutečně nainstaloval. Vlezl jsem jen na nějakou stránku, přičemž se hned ozval Nod32, že je tam vir, takže jsem dal zakázat přístup, přičemž se mi náhle objevil Security Tool a už to jelo... Ale to jen tak na okraj...

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Náhlé ztyrkysovění monitoru
    od nev259 » 25 led 2025 14:29 » v Vše ostatní (hw)
    9
    6475
    od nev259 Zobrazit poslední příspěvek
    11 úno 2025 11:38
  • Vypnutí monitoru pri hrani hry
    od Dejv28 » 06 čer 2025 08:47 » v Problémy s hardwarem
    28
    5675
    od Dejv28 Zobrazit poslední příspěvek
    10 čer 2025 21:35

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”