zaseknutí PC

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

zaxic
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

zaseknutí PC

Příspěvekod zaxic » 24 bře 2010 23:56

Zdravím,
Asi před týdnem jsem reinstaloval PC kvůli viru atd. Hned potom jsem si tam nahodil XP SP3 a ovladače. Nainstaloval jsem si pár prográmku a pak jsem si všimnul, že se PC zasekává, například když sem instaloval větší program nebo hru. Počítač se zasekával když sem v programu EVEREST najel na položky Video Módy,GPGPU v Zobrazení a DirectX zobrazení v nabídce DirectX. Nevěděl jsem vůbec co s tim seklo se to i když jsem kliknul na plochu dal vlastnosti a Nastavení. Nebo když sem v Nástroji pro diagnostiku rozhrání DirectX dal otestovat Direct3D.
Takže se mi to seklo když jsem zapnul něco kde se využívá 3D.
Rozhodl jsem se, že to zase přeinstaluju, tak jsem udělal nainstaloval vše a šlapalo to, bohužel asi po dvou dnech se zase ty problémy vyskytly.
Nejdříve když jsem zapnul program Xfire, poté se to začlo zase sekat jako jesm psal předtim.Potom se třeba stalo že sem to resetnul a pak si zapnul klidně hru WoW a jelo to pak sem ale zkusil ten DirectX a zas se to seklo.

Jo a když se to sekne tak je seklej nejspis jen obraz, někdy mlžu hýbat i myší. A když se to zasekne tak písničky hrajou dál, nebo můžu dál hlasově komunikovat přez TeamSpeak.

Nemělo by to být nic Hardwarového, protože na čisté instalaci win XP vše šlapalo, vlastně i s programama to chvíli jelo.
Teplota grafiky se pohybuje v rozmezí 43-51°C.
Do přílohy jsem dal zazipovaný textový dokument, ve kterém je většina SW, který jsem nainstlaoval.(To jen kdyby to dělal některý z nich.)

Když mi někdo poradí co s tim budu rád. Předem děkuji za odpovědi.
Přílohy
install.zip
(1.06 KiB) Staženo 11 x

Reklama
Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: zaseknutí PC

Příspěvekod Uziv00 » 25 bře 2010 13:11

Ahoj,
vzhledem k tomu, že píšeš o problémech s Dx, zkusil bych je dát pryč a nechat PC jet chvíli bez nich.
http://www.softpedia.com/get/Security/S ... ator.shtml
Samozřejmě, že hry nepojedou.

zaxic
nováček
Stav:

Příspěvekod zaxic » 25 bře 2010 16:48

tak jsem ho hodil pryč.. a vyzkoušel ... seklo se to když sem dal na ploše Vlastnosti->Nastavení .. pak v tom EVERESTU kdyz sem klik na Video Mody ..problém teda asi nebude v directX co ?

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 25 bře 2010 22:16

Hmm.
Co vrátit bod obnovení do instalace a pak zkusit po kterém nainstalovaném programu to spadne?

MiliNess
člen BSOD týmu
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod MiliNess » 26 bře 2010 00:32

Co je to za přístroj?
Jakou používáte verzi ovladačů GK?
To co tu popisujete vypadá na problém s ovladačem GK nebo samotného hardwaru GK.
Přesně tyto problémy řeší např. Visty restartem GPU, popřípadně BSOD VIDEO_TDR_TIMEOUT_DETECTED apod.
U XP to ošetřeno není a většinou se to projevuje tak, jak popisujete (přestane se překreslovat display).
Já bych šel nejprve po ovladačích GK.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti

zaxic
nováček
Stav:

Příspěvekod zaxic » 03 dub 2010 23:55

Omlouvám se, že jsem dlouho neodepsal..

Takže PC jsme znova reinstaloval..protože DX nešlo dát zpět..udělal jsem co předtim a PC šlapalo vpohodě jen chvílema se to seklo .. třeba jsem zapnul hru a sek..potom restart a pak vše jelo..
Dnes se to stalo zase, ale teĎ zase nejde nic když spustim Nástroj pro diagnostiku rozhrání DirectX tak se to sekne u Direct3D..
Zkusil sem nainstalovat nejnovější ovladače ze stránek Nvidia a nic se nezměnilo.

Mám Nvidia GeForce 9600 GT 512 MB.

zaxic
nováček
Stav:

Příspěvekod zaxic » 08 dub 2010 16:39

Takže problém možná vyřešen..zkusil sme vypnout všechny procesy co sli nebo co sou mozna zbytecny ... (alg.exe ctfmon.exe .. antiviry atd)
a vše jelo pak jsem dal reset a zkusil to normalne a seklo se to zas.. tak zase reset a vypnul jsem vše kromě antivirů. Zásek. Pak jsem vypnul antiviry a jelo to ..mám Avast 5 a Spyware Terminator... nejdřív sem si myslel, že je to Avastem, protože je to beta ale nakonec jsem zjistil, že to dělá Spyware Terminator..nevíte někdo třeba co by v něm mohlo bejt blbě nastavený nebo tak něco ?

guest

Příspěvekod guest » 08 dub 2010 16:51

Pokud jsi si jistý že to děla ST tak ho vyhoď z PC. Ještě můžeš zkusit nejnovější verzi, ale skutečnost je taková, že někdy se některé programy nesnesou a je to od mašiny k mašině.
Svého času jsem používal jistý program na kontrolu stahování a PC se mi sekalo. Trvalo půl roku, než jsem zjistil příčinu.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 08 dub 2010 17:02

Avast 5 má již kontrolu spyware a pokud máš spuštěn rezidentní kontrolu ST, tak se to logicky hádá. Vypni trvalou kontrolu ST a používej jej pouze k občasné kontrole.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Kompletní zaseknutí PC Příloha(y)
    od kamilmen » 23 dub 2025 02:07 » v Problémy s hardwarem
    11
    5638
    od kamilmen Zobrazit poslední příspěvek
    29 dub 2025 17:12

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”