Ty si protiřečíš. On říká, že deska mu s jinou kartou funguje. Tzn. prodejce to zkusí (samozřejmě s jinou kartou) a zjistí, že deska závadná není. A pokud bude reklamovat kartu (pokud ji nekoupil z druhé ruky) tak to dopadne stejně, dají to do jiné desky a tam to fungovat bude. A tak mu oznámí, že karta závadná není. Jinak ano reklamace by byla vhodná, ale PC si skládal sám a o to je to těžší.
Jinak pokud budeme v zákonných dohadech tak dle zákona je povinnen reklamovat ihned po vzniku závady a ne až po 3 měsíčním samoopravování.
Pády systému (Win 7, Win XP) Vyřešeno
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Pády systému (Win 7, Win XP)
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
Já si v ničem neprotiřečím. O reklamaci desky tu nebyla ani zmínka, ohledně reklamace karty byla zmínka v tom smyslu, že potřebuje zjistit příčinu závady, jinak na reklamaci asi nepochodí.
Jinak když už tu zminuješ jakési zákonné dohady, tak mi řekni, jak chceš v tomto případě prokázat závadu karty? když karta v jiných sestavách normálně běží. A to, jak majitel se svou kartou nakládá a do jakých sestav ji strká je jeho věc. Nikomu není jasné v čem přesně zmiňovaná závada je, takže jakouže to závadu je povinnen neprodleně reklamovat, hm?
Jinak když už tu zminuješ jakési zákonné dohady, tak mi řekni, jak chceš v tomto případě prokázat závadu karty? když karta v jiných sestavách normálně běží. A to, jak majitel se svou kartou nakládá a do jakých sestav ji strká je jeho věc. Nikomu není jasné v čem přesně zmiňovaná závada je, takže jakouže to závadu je povinnen neprodleně reklamovat, hm?
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Cože? Ty si se zbláznil. Takže až ti nepojede auto tak seš povinen zjistit proč ti nejede a až zjistíš závadu tak až potom budeš reklamovat? Končím.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
aha a ty si skládáš doma auto z jednotlivých součástek? ne! kupuješ ho jako funkční celek .. což se jeho sestavy netýká. Raději opravdu konči, pokud nemáš pádné argumenty a nic, co by majiteli pomohlo vyřešit jeho problém.
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Má vadný hardware a ten je potřeba vyměnit ať už reklamací či nikoliv. Já svou radu dal na rozdíl od tebe. Nebo si návrh dal? Já ho neviděl.
A o reklamacích mě neuč. Mám ekonomické vzdělání a s reklamacema sice malé, ale přece jen zkušenosti a to jako reklamační i reklamující.
Jinak už opravdu končím, ale ne kvůli tobě (žádná zášť ode mě nejde) jen už nemám co k tématu říci a opakovat to samé nebudu. A vůbec mi nevadí, když se rozhodne jinak. Já se jen snažil poradit jak mít funkční PC dříve než objeví problém. Ona je totiž stále velmi reálná možnost, že to nikdy nezjistí. To už nikdy nebude moct pracovat, hrát si se spolehlivým PC?
PS: Jsi zcela anonymní a ač registrován už od 2007 máš pár příspěvků a tak nemám ponětí s kým se přu. A tak končím pač já patřím k lidem, co se nechodí na internet a už vůbec PC-HELP hádat.
A o reklamacích mě neuč. Mám ekonomické vzdělání a s reklamacema sice malé, ale přece jen zkušenosti a to jako reklamační i reklamující.
Jinak už opravdu končím, ale ne kvůli tobě (žádná zášť ode mě nejde) jen už nemám co k tématu říci a opakovat to samé nebudu. A vůbec mi nevadí, když se rozhodne jinak. Já se jen snažil poradit jak mít funkční PC dříve než objeví problém. Ona je totiž stále velmi reálná možnost, že to nikdy nezjistí. To už nikdy nebude moct pracovat, hrát si se spolehlivým PC?
PS: Jsi zcela anonymní a ač registrován už od 2007 máš pár příspěvků a tak nemám ponětí s kým se přu. A tak končím pač já patřím k lidem, co se nechodí na internet a už vůbec PC-HELP hádat.
ale to, že jeho kus HW potřebuje vyměnit tu i já tvrdím celou dobu, ale jak sis sám mohl všimnout, tak 4k za nový kus železa nechce nebo nemůže dát a na reklamaci s tímto problémem nepochodí, proto to chce bud zdárně vyřešit nebo přijít na problém, který to způsobuje a tím si pootevřít dveře k úspěšné reklamaci.
Co se týče mých návrhů, tak sem jich dal snad víc, než kdokoliv tady, dokonce já jsem ten, co mu poskytl nespočet jiného HW na vyzkoušení a já jsem ten, u koho běžela jeho grafika skoro měsíc bez problémů. To jen, abys nemyslel, že sem nějaký prudič co se tu náhodou nachomejtl.
Jinak co se týče anonymity, nejsem tady o nic víc anonymní, než ty ... a to, že mám méně příspěvků neznamená taky vůbec nic, ono totiž občas vítězí kvalita nad kvantitou, takže pokud chodíš po forech a rozdáváš rady o nákupu nového HW (o čemž vypovídá tvoje tvrzení "Já se jen snažil poradit jak mít funkční PC dříve než objeví problém."), tak se ty příspěvky sbírají snadno, to věřím, protože tohle jsou rady s minimální váhou, nic na co by nepřišel sám i kdyby byl nováček ve světě IT. To, jak dlouho je ochoten takto "nepohodlně" hrát a pracovat, do doby než zjistí problém (pokud ho vůbec zjistí) je tedy jeho rozhodnutí a kdyby nebyl ochotný toto podstupovat, tak se nevěnuje tři měsíce tomuto vláknu a má doma dávno nový kus HW.
Přít sem se tady taky nechtěl, jen mě zarazila úroveň, na kterou se něčí rady zvrhly, takže pro příště ... než bezcenné rady, raději zavři okno s vláknem ... aneb, mluviti stříbro, mlčeti zlato
Co se týče mých návrhů, tak sem jich dal snad víc, než kdokoliv tady, dokonce já jsem ten, co mu poskytl nespočet jiného HW na vyzkoušení a já jsem ten, u koho běžela jeho grafika skoro měsíc bez problémů. To jen, abys nemyslel, že sem nějaký prudič co se tu náhodou nachomejtl.
Jinak co se týče anonymity, nejsem tady o nic víc anonymní, než ty ... a to, že mám méně příspěvků neznamená taky vůbec nic, ono totiž občas vítězí kvalita nad kvantitou, takže pokud chodíš po forech a rozdáváš rady o nákupu nového HW (o čemž vypovídá tvoje tvrzení "Já se jen snažil poradit jak mít funkční PC dříve než objeví problém."), tak se ty příspěvky sbírají snadno, to věřím, protože tohle jsou rady s minimální váhou, nic na co by nepřišel sám i kdyby byl nováček ve světě IT. To, jak dlouho je ochoten takto "nepohodlně" hrát a pracovat, do doby než zjistí problém (pokud ho vůbec zjistí) je tedy jeho rozhodnutí a kdyby nebyl ochotný toto podstupovat, tak se nevěnuje tři měsíce tomuto vláknu a má doma dávno nový kus HW.
Přít sem se tady taky nechtěl, jen mě zarazila úroveň, na kterou se něčí rady zvrhly, takže pro příště ... než bezcenné rady, raději zavři okno s vláknem ... aneb, mluviti stříbro, mlčeti zlato
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Aspoň vidíš jak anonymita škodí a jak vše vypadá hezky, když se vše objasní. Jestli je to pravda tos mohl říct rovnou. Ne počet příspěvků o ničem nevypovídá a já nerozdávám po žádných fórech rady. A vždy, když si myslím nebo vím, považuji za důležité poradit, podělit se o názor (tzn. říci svůj názor - a nikdy jsem nikde netvrdil (snad
) , že jen ten můj je nejlepší) než vypnout okno s prohlížečem. Pač i z maličkosti (řekněme blbého nápadu) později může vzniknout něco mnohem většího.

dobrá tedy, jsem rád, že jsme to nakonec vyříkali lidskou cestou (ostatně jak by to mělo vypadat vždy) a teď už tedy opět necháváme prostor pro případné řešení problému 

- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
OK a když si přečteš moje příspěvky na straně 4 dole reakce na Dr Fusse tak zjistíš, že jsem zastánce řešení těchto problémů. Ta Vaporka je hezká 

Re: Pády systému (Win 7, Win XP) Vyřešeno
Už jsem toho měldost a 4850 šla z domu....
AMD Phenom II 955 BE, CM hyper 212 plus; Gigabyte MA770-T-UD3P; 2x2GB RAM Kingstone Hyper X DDR3 1600MHz; nVIDIA GeForce GT730
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 22
- 5798
-
od echo-cz
Zobrazit poslední příspěvek
23 říj 2024 00:12
-
- 7
- 2982
-
od falco_dee
31 kvě 2025 21:54
-
- 1
- 2411
-
od petr22
15 srp 2024 21:37
-
-
Tuto aplikaci zablokoval správce systému Příloha(y)
od Minapark » 21 bře 2025 07:38 » v Windows 11, 10, 8... - 10
- 7170
-
od RIKI22
05 dub 2025 11:04
-
-
-
Obnova fotek z SD karty, která není vidět v souborovém systému
od simio.simsoft » 01 lis 2024 20:00 » v Problémy s hardwarem - 8
- 3152