Acer aspire ONE D150 - nefunkční Windows XP

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Cochran1
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Acer aspire ONE D150 - nefunkční Windows XP

Příspěvekod Cochran1 » 05 kvě 2010 01:14

Ahojte, prosím moc o radu....Mám Acer Aspire ONE D150,origo WinXP home,SP3 a do dneška vše jelo perfektně.Používám často program System Mechanic 4 na čištění odpadních souborů,obnovu zpomalené RAM a opravu nepotřebních registrů.Po poslední opravě registrů tímto programem mi nějak divně začal blbnout netbook.Nic nejde spustit,nefunguje Word,Excel,při spuštění internetu jen probliknul kurzor a nic,žádné okno se neotevře.Díval jsem se na ovladače a všechny jsou v pořádku a nehlásí chyby.Nefungují ani funkce myši na přetahování složek, ani funkce kopírovat/vložit, ani vyjmout/vložit.Tak jsem zkoušel obnovu přes start-nápověda a odborná pomoc-obnova systému.Když kliknu na nápověda a odborná pomoc tak se nic nespustí jen problikne kurzor.Tak jsem zkoušel mrknout do koše a našel jsem tam potřebné smazané soubory,jenže když kliknu na obnovu položek v koši tak opět jen problikne kurzor a nic vic se neděje.Potřeboval bych rozchodit NÁPOVĚDA A ODBORNÁ POMOC abych mohl obnovit předchozí bod nastavení.Prosím o radu.....

Reklama
iDkcz
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Acer aspire ONE D150 - nefunkční Windows XP

Příspěvekod iDkcz » 05 kvě 2010 05:53

Zkus projet PC CCleanerem. Hlavně registry.
Lenovo Legion 5 ( Ryzen 7, RTX3070 140W, 32GB RAM )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )

Orcus
člen Security týmu
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod Orcus » 05 kvě 2010 07:56

Já bych řekl, že místo projíždění CCleanerem, bych spis rovnou provedl opravku widlí :)
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí. :fire:

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.

Pár rad k bezpečnosti PC.

Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix

Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 05 kvě 2010 08:16

No ccleaner nepomůže vůbec, on už smazané soubory má, nepotřebuje mazat další.
Oprava win je zas docela razantní a podle mě zbytečný krok hned na začátek. Zkus jít do Start -> Všechny programy -> Příslušenství -> Systémové nástroje -> Obnovení systému. Pokud by to nešlo tak to ještě zkus v nouzovém režimu (dostaneš se do něj mačkáním F8 při startu počítače)
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Cochran1
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Cochran1 » 05 kvě 2010 11:20

No,když chci obnovit systém podle tvého návodu,ať už v normálním režimu nebo nouzovém, vždy mi vyskočí hláška - Nástroj Obnovení systému nemůže zajistit ochranu počítače.Restartujte počítač a znovu spusťte nástroj obnovení systému - Večer jsem ještě zkoušel čistou instalaci Win,už jsem se smířil s tím že přijdu o data,ale po 5 minutách,po nainstalování instalačních souborů se vždy pc restartuje a už v instalaci nepokračuje...

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 05 kvě 2010 13:49

To spíše vypadá na chybu některé části notebooku. Asi to chce servis, protože výměna některých dílů není tak jednoduchá, jako u PC. Pokud je ještě v záruce , tak reklamuj!
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

servismen
nováček
Stav:

Příspěvekod servismen » 09 kvě 2010 09:29

Mě to připadá jako zavirovaný máš to na internetu a máš tam vůbec nějaký antivir. Zkus stáhnout z netu program malwarebytes a zkontroluj to potom napiš jestli to něco našlo.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”