Problém s ovladačem pro ATI RADEON X1600

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

jaur
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Problém s ovladačem pro ATI RADEON X1600

Příspěvekod jaur » 12 kvě 2010 10:37

mám podobný problém: Windows XP SP3 + všechny aktualizace PC nechce spustit ovladače grafické karty (ta bez problému fungovala do 9.5.2010) ve správci se sice objevi ATI RADEON X1600, ale s otazníkem, ve vlastnostech je zpráva "Toto zažízení nelze spustit kod 10".
ovladače karty jsou stažené aktuální ATI Catalist 10.2 (podporují x1600). Když ovladače nainstaluji pomocí "Aktualizovat" a nastavím,
je vše dobré až ke novému startu Windows - ty je nechtějí spustit viz zprava. Už si nevím rady jak XP donutit používat tyto ovladače.
Díka za každou radu.

Přečti si laskavě pravidla tohoto fóra a příště se nemontuj do cizího tématu, ale založ si vlastní. Dotaz vložen samostatně pod upraveným názvem. Díky za pochopení! Pic

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Problém s ovladačem pro ATI RADEON X1600

Příspěvekod guest » 13 kvě 2010 00:19

Vítej na PC-Help a dodržuj pravidla :evil:

Stávající ovladače odinstaluj. Koukni do Program Files a mají-li tam složku tak ji odstraň. Pak použij CCleaner včetně čištění registrů. Následně restartuj a aktuální ovladače nainstaluj.

///Vypadá to že tam zůstává nějaký záznam v registrech, proto ten CCleaner, ten restart je nezbytný.///

http://www.zive.cz/Software/CCleaner-vy ... fault.aspx

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 13 kvě 2010 10:12

Měl jsem svého času problém s aktualizací ovladačů, které mi pro ATI RADEON nabízel Windows Update. Po stažení a instalaci přestala graf. karta chodit, musel jsem aktualizované ovladače odinstalovat a nainstalovat originální ovladače, stažené tady.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

jaur
nováček
Stav:

Příspěvekod jaur » 17 kvě 2010 10:07

Na radu jsem odinstaloval z PC vše co souviselo s ATI, CCleaner jsem opravil registry i soubory. restartoval PC. Oznámil že našel nový HW grafickou kartu Radeon X1600 - nainstaloval jsem ovladače (verzi 10.2 čerstvě stažené) a restartoval - jak si přál a skončil jsem stejně:
na obrazovce zpráva: Není nainstalován ovladač grafické karty ATI nebo nefunguje správně. Nainstalujte ovladač
správce zařízení: grafika s vykřičníkem
a ve vlastnostech: Sběrnice PCI 1, zařízení 0, funkce 0 a oznámení ve stavu zařízení "Toto zařízení nelze spustit (kod 10)"

Po instalaci ovladačů "ručně" vše funkční, stav zařízení "Toto zařízení funguje správně" když jsem spustil Catalist control centrum vše se dalo nastavit.
Po restartu opět do původního stavu. Nezná ovladače atd.
Už jsem i znovu instaloval ovladače základní desky ( v biosu je nastaveno AGP).
Nakonec jsem vyměnil graf.kartu ATI (na štítku měla označení X1600Pro) za starou nVidii. Windows ji identifikoval a spolupracuje.
Po opětovné instalaci Radeonu, opět nezná oladače. Zkoučel jsem jak verzi Catalist 9.11 se kterými do minulého týdne fungovala, tak novou 10.2. Operační systém Windows XP profesional SP3 všechny aktualizace.
Tak už nevím !?!

omist
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod omist » 20 kvě 2010 15:20

Ahoj, ATI ovladače - zvlášť ten jejich Catalyst nemůžu ani cítit. Udělal jsem zhruba před měsícem update z 10.2 na 10.3 a od té doby se nemůžu s počítačem domluvit. Pomohla sice odinstalace těch nových driverů a instalace těch úplně původních, ale při výpadku proudu minulý týden se vše zase podělalo a v servisu HP mi řekli, že doporučují čistou instalaci Win. Tak jsem teď pár dnů zálohoval a dneska po hokeji to provedu...viz taky různé cviky a snažení Jara viewtopic.php?f=70&t=53231

jaur
nováček
Stav:

Příspěvekod jaur » 21 kvě 2010 10:20

Problém vyřešen ! Po všech zoufalých pokusech jsem přeinstaloval Window XP a nahrál ovladače Catalist 10.2 a grafika se chová jak má.
Problém byl evidentně jinde než v ovladačích ATI.
Windows jsem přeninstaloval od základu - pokusy o jeho opravu jsem "ztratil" jeden večer s nulovým výsledkem.
Dokonce to dopadalo tak, že při pokusu o přeinstalování se při inentifikaci zařízení v jednom okamžiku dokola restartoval PC.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • P: AMD Radeon Pro W6400 Příloha(y)
    od VBlaschke » 21 lis 2024 05:09 » v P: Hardware
    0
    3109
    od VBlaschke Zobrazit poslední příspěvek
    21 lis 2024 05:09
  • Radeon RX 6700 XT + zdroj 450W 80+ Bronze
    od b.m » 02 úno 2025 01:13 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    2546
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    02 úno 2025 12:26
  • Problém s RAM
    od lukas222 » 04 lis 2024 13:52 » v Problémy s hardwarem
    4
    4945
    od lukas222 Zobrazit poslední příspěvek
    05 lis 2024 13:36
  • Problém s FPS
    od mcrakvar » 26 lis 2024 16:22 » v Vše ostatní (sw)
    4
    5389
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    28 lis 2024 10:06
  • Problem s nabijanim
    od AirCrew » 12 srp 2025 14:04 » v Problémy s hardwarem
    4
    8814
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    29 srp 2025 21:29

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”