zneuzivani pocitace
zneuzivani pocitace
Ahoj, naistaloval jsem na pocitac nejaky spam-scanner, ktery byl zrejme nejakym trojanem a uplne mi zblbnul windowsy, prestaly startovat, pouze v zabezpecenem modulu, taktez se automaticky vypinal antivirus a nesel internet, pak se prestaly zobrazovat i ikony na plose... no, pomoci hiJackThis a jinych scanneru se mi podarilo pomoci tohoto fora trojana vymazat. Od te doby je ale pocitac velice pomaly. Napr. kdyz otevru internet, tak CPU bezi na 100 procent tak 15 sec, nez okno nabehne.. pri restartu notebooku nabiha tak pet minut, nebo i dyl, predtim tak 30 sec. Nedavno jsem videl jak nejaky virus vyuziva procesory tisicu pocitacu po celem svete a tim vytvari velikanskou pracovni sit, ktera se na cernem trhu prodava a vyuziva k ruznym pracovnim uloham.. nevite, zdali je nejaky scanner, ktery by mi pocitac zkusil nejak analyzovat, abych zjistil, co mi ho tak brzdi.. Dekuji
-
- Pohlaví:
Re: zneuzivani pocitace
Co se týče využití procesoru, můžu doporučit process explorer http://technet.microsoft.com/en-us/sysi ... 96653.aspx
A provoz na síti třeba http://www.slunecnice.cz/sw/netlimiter/
A provoz na síti třeba http://www.slunecnice.cz/sw/netlimiter/
vzhledem k asi velikému rozsahu infekce na tvém PC (tipuju to podle toho co píšeš) bych ti natvrdo doporučil čistou reinstalaci windows (s formátem všech interních disků) - data si zazálohuj např. na flashku....... vyřešiš tou reinstalací všechny problémy a ušetříš si nervy s případným odvirovávání a číštěním PC - stejně tak jadnou za rok (ne-li víckrát) bys měl tuto čistou instalaci provádět
„Pracuji na (svobodném) operačním systému (jako koníček, nebude to velké a profesionální jako GNU) pro klony 386(486) AT.“
- tohle napsal do usenetové diskuse Linus Torvalds dne 17. září 1991
NB: Intel Pentium DC, 3GB RAM, Ati Mobility Radeon HD4570, 250GB HDD - Windows 7 + Archlinux
NB: Intel Pentium DC, 3GB RAM, Ati Mobility Radeon HD4570, 250GB HDD - Windows 7 + Archlinux
Není potřeba provádět neustále nové čisté instalace OS, XP a vyšší vydrží klidně 2,3 i více roků. Jó, Win 98 (SE) to bylo něco jiného. Nejdříve si tu nech udělat virovou kontrolu, čistou instalaci OS můžeš udělat kdykoli později v případě neúspěchu.
vš může řešit bitova kpoie disku..stačí obnovit...
„Pracuji na (svobodném) operačním systému (jako koníček, nebude to velké a profesionální jako GNU) pro klony 386(486) AT.“
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 12
- 4862
-
od Arnold91
Zobrazit poslední příspěvek
26 bře 2025 20:33