zneuzivani pocitace

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

daviddda
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

zneuzivani pocitace

Příspěvekod daviddda » 17 kvě 2010 19:46

Ahoj, naistaloval jsem na pocitac nejaky spam-scanner, ktery byl zrejme nejakym trojanem a uplne mi zblbnul windowsy, prestaly startovat, pouze v zabezpecenem modulu, taktez se automaticky vypinal antivirus a nesel internet, pak se prestaly zobrazovat i ikony na plose... no, pomoci hiJackThis a jinych scanneru se mi podarilo pomoci tohoto fora trojana vymazat. Od te doby je ale pocitac velice pomaly. Napr. kdyz otevru internet, tak CPU bezi na 100 procent tak 15 sec, nez okno nabehne.. pri restartu notebooku nabiha tak pet minut, nebo i dyl, predtim tak 30 sec. Nedavno jsem videl jak nejaky virus vyuziva procesory tisicu pocitacu po celem svete a tim vytvari velikanskou pracovni sit, ktera se na cernem trhu prodava a vyuziva k ruznym pracovnim uloham.. nevite, zdali je nejaky scanner, ktery by mi pocitac zkusil nejak analyzovat, abych zjistil, co mi ho tak brzdi.. Dekuji

Reklama
Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: zneuzivani pocitace

Příspěvekod Uziv00 » 17 kvě 2010 19:49

Co se týče využití procesoru, můžu doporučit process explorer http://technet.microsoft.com/en-us/sysi ... 96653.aspx
A provoz na síti třeba http://www.slunecnice.cz/sw/netlimiter/

skunkicz
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod skunkicz » 18 kvě 2010 08:05

vzhledem k asi velikému rozsahu infekce na tvém PC (tipuju to podle toho co píšeš) bych ti natvrdo doporučil čistou reinstalaci windows (s formátem všech interních disků) - data si zazálohuj např. na flashku....... vyřešiš tou reinstalací všechny problémy a ušetříš si nervy s případným odvirovávání a číštěním PC - stejně tak jadnou za rok (ne-li víckrát) bys měl tuto čistou instalaci provádět
Pracuji na (svobodném) operačním systému (jako koníček, nebude to velké a profesionální jako GNU) pro klony 386(486) AT.
- tohle napsal do usenetové diskuse Linus Torvalds dne 17. září 1991

NB: Intel Pentium DC, 3GB RAM, Ati Mobility Radeon HD4570, 250GB HDD - Windows 7 + Archlinux

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 18 kvě 2010 09:37

Není potřeba provádět neustále nové čisté instalace OS, XP a vyšší vydrží klidně 2,3 i více roků. Jó, Win 98 (SE) to bylo něco jiného. Nejdříve si tu nech udělat virovou kontrolu, čistou instalaci OS můžeš udělat kdykoli později v případě neúspěchu.

skunkicz
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod skunkicz » 19 kvě 2010 08:05

vš může řešit bitova kpoie disku..stačí obnovit...
Pracuji na (svobodném) operačním systému (jako koníček, nebude to velké a profesionální jako GNU) pro klony 386(486) AT.
- tohle napsal do usenetové diskuse Linus Torvalds dne 17. září 1991

NB: Intel Pentium DC, 3GB RAM, Ati Mobility Radeon HD4570, 250GB HDD - Windows 7 + Archlinux

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”