nenacita se windows Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

anonym001
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

nenacita se windows  Vyřešeno

Příspěvekod anonym001 » 31 kvě 2010 08:51

Zdravím, prosím o pomoc s pc. Včera večer mi notebook s win xp normálně jel, poslední cca hodinu co byl zapnutý jsem byl pouze na icq. Nešel mi ale vypnout ani restartovat (ani přes start ani přes ctrl+alt+del) a tak jsem ho musel vypnout natvrdo přes spouštěcí knoflík. Problém je v tom, že když ho teď zapnu, tak mi začně nabíhat windows, ale nenaběhne a místo něj tam mám jakoby "úvodní" obrazovku HP - ta se vždycky před načtením win zobrazuje, ale teď se na té obrazovce zasekne a neběží dál do win. Předem díky za pomoc.

Reklama
mike007
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:
Kontakt:

Re: nenacita se windows

Příspěvekod mike007 » 31 kvě 2010 09:32

Zkoušel jsi najet do nouzového režimu?
Nejlepší hra je Excel!
Pravidla fóra PC-helpJak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.

anonym001
nováček
Stav:

Příspěvekod anonym001 » 31 kvě 2010 10:40

zkoušel, ale vyjel mi nouzový režim s černou obrazovkou aniž by se dalo někde cokoliv dělat

winettu
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod winettu » 31 kvě 2010 14:34

Tak toto nie je dobré, vyzerá to na poškodený disk. Odporúčam vymontovať a vyskúšať v inom bežiacom PC (ako druhý disk) a tu vykonať kompletné testovanie disku. Pozrel by som aj veľkosť voľného priestoru na partícii kde je systém.
Treba robiť chkdsk, defragmentáciu a pod. Ak sú na disku vady, tak sa v niektorom programe objavia. Samozrejme test na škodlivý kód - vírusy.

Inak to zamrznutie počas práce Windows, že sa nedal normálne vypnúť a potom zapnúť jednoznačne smerujú k poškodeniu pevného disku. Nedávno som opravoval notebook, ktorý urobil toto isté. Disk v inom PC bežal normálne. No ani napriek tomu som na tento disk systém nevedel nainštalovať tak, aby aj bežal. Ono to šlo po prvý reštart, potom sa už nerozbehol. Po opätovnej inštalácii to bolo rovnaké.

Ešte ma napadlo - urob si CD s Linuxom, ktorý sa neinštaluje ale beží z CD. Spusti si stroj s týmto Linuxom a pozri si disk. Ak ho budeš vidieť aj so súbormi, tak je to ten lepší prípad, aspoň svoje veci si vieš zachrániť. Potom sa môžeš pokúsiť o inštaláciu nových Windows.
Inák, takéto záchranné CD s Linuxom treba mať vždy poruke, často to pomôže. Existuje aj verzia ktorá bootuje z Flash disku. Ono te to jedno. A je v českom jazyku, takže by to nemalo robiť problém.

// Příspěvky sloučeny. Používej tlačítko "Upravit"
// mike007

mar00m
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod mar00m » 16 kvě 2011 17:55

To samé se mi stalo, najednou se PC zasekne a nejde SH ani Restart. Po vypnutí knoflíkem > Disk nejede... :-(, Naštěstí to bylo Éčko...
Takže asi si pořiď nový disk, jestli to nebude v jiném PC fungovat...
Momentálně pracuji na 'homemade' kalkulačce, pokud máte nějaké rady a tipy ohledně zásobníkového programu v C++ či AVR ATMEGA2560 tak je rád uvítám.

556996324
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod 556996324 » 16 kvě 2011 18:00

toto se mi take stalo stacilo reinstalnout win :)

// Rada k nezaplacení, opravdu :roll:
// mike007

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 16 kvě 2011 18:07

To mar00m a 556996324 - Laskavě si přečtěte datum příspěvku na něž odpovídáte. Je rok starý, takže to sotva autorovi nyní pomůže, nehledě na to, že jste stejně nic rozumného neporadili. Koupě nového je to poslední, co každý pochopí sám.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Speed_dead
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Speed_dead » 17 kvě 2011 08:29

Já být 556996324, tak jsem si možná naběhnul taky. Kontroluju zpravidla jen datum posledního příspěvku. :blush:

P.S. Možná by se vyplatilo automaticky zamykat témata, kde již rok nikdo nepřispěl a autor ho neoznačil za vyřešené s poznámkou např. uzamčeno/nevyřešeno.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”