Tak včera místo toho abych si vyhřával pupek na sluníčku dohřával mě muj PC a v momentě kdy sem chtěl volat Help na PC-Help mi spadla síť.
Potřebuju udělat instalační disk Win XP s integrovaným SP3 balíčkem a alespoň ovladačem síťové karty. Včera jsem zmršil 5 CD a po nabootování mi stále nabízeli pouze instalaci na IDE disk já bych ale rád instaloval na partion SATA disků zapojených v Raid 0. Už si připadám jak blbeček zřejmě pořád opakuji stejnou chybu. Možná že je to tím že se mi nepovedlo najít ,stáhnout a integrovat pomocí nLite do instalačního disku správný ovladač na sata. Nebo je to snad tím že v nLite ponechávám možnost nabootovat jiné ovladače stiskem F6?
PROSÍM našel by se někdo kdo mě protáhne výrobou instalačního cd Win XP tzv pro lamy?
Chytráky co mi napíšou že návodů je plný internet prosím aby se zdrželi aktivit návod mi nepomůže odhalit chybu v postupu nebo špatný ovladač.
moje základní deska P5VD1-X s chipsetem VIA PT880 Ultra
HDD SATA 2*Westrn Digital 500 GB (pokud to bude nutné vlezu do bedny a napíšu typ)
HDD IDE ST380012 ACE
grafika NVIDIA GeForce 6200SE TurboCache
Monitor LG Flatron L1919S
Předem mnohokrát děkuji tomu kdo se mě ujme.
InstalaceWinXP,SATA,Raid0 pomocí nLite nevidí SATA
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
InstalaceWinXP,SATA,Raid0 pomocí nLite nevidí SATA
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: InstalaceWinXP,SATA,Raid0 pomocí nLite nevidí SATA
Nazdar jendo( Sice jsem nedělal instalaci přes lite, ale používal jsem před lety RAID na zrychlení a v ovladači RAID jsem musel nastavit typ pole RAID, který chci používat a pak teprve instalovat systém a v tom, může být ten problém. Lituji, ale více neporadím. Od RAIDu jsem ustoupil po kolapsu jednoho z disků jsem, přišel o dost dat a tak jej již několik let nepoužívám. Lite jsem nezkoušel.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Raid z biosu naběhne a píše OK pokouším se o instalaci druhého operačního systému na SATA Raid 0 operační systém na IDE disku v pohodě běhá a na sata RAID discích mám data.
Konec konců je to vidět i z popisu sestavy že je tam IDE disk
Konec konců je to vidět i z popisu sestavy že je tam IDE disk
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
-
- Pohlaví:
Ahoj honzo, mám nejasný pocit, že XP sata prostě nepodporují. Pokud má být sys disk na sata (případně scsi) je nutno využít při instalaci F6 a strčit mu disketu s ovladači. V nLite to podle mě není.
- Tazator
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Takový problém řeším dlouho - Win Xp prostě SATA nezná a řeším to disketou s ovladači na příslušnou základní desku SATA... Snad někdo něco vymyslí, ale spíše asi ne.
Intel Core i5-2500K; Arctic Freezer 13; GA-P67A-UD3-B3; MSI N570GTX Twin Frozr II/OC; Kingston HyperX Blu 4GB (kit 2x 2GB) 1600MHz; Windows 7
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
No právě v úvodu píšu že jsem zničil 5 CD a pokoušel se do nich naimportovat příslušné ovladače jen jsem zřejmě nikdy nevybral ty správné nebo byly v konfliktu s těmi stávajícími protože mi to nikdy nenaběhlo nebo to nlite nastavuji špatně a ovladače se nenačtou. Další problém místo disketovky mám ovladač otáček ventilátorů.
PS: Pokusím se dnes urvat ještě hodinku času mám Instalačku s XP profesionál, která chodila, ale nedělal jsem jí a již nejde užívat podívám se zdali bych z ní ty ovladače nevytáhl. Jo ale tohle mi napadlo teprv před chvílí.
PS: Pokusím se dnes urvat ještě hodinku času mám Instalačku s XP profesionál, která chodila, ale nedělal jsem jí a již nejde užívat podívám se zdali bych z ní ty ovladače nevytáhl. Jo ale tohle mi napadlo teprv před chvílí.
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak se stylem pokus omyl peru s nLite jako vedlejší produkt vznikají poznámky a také balík všeho co by jste mohli potřebovat k úpravám instalace Win XP pokud úspěšně dokončím novou instalačku hodím to celé do FAQ
Tady bych to považoval za vyřešené ovladače už mám.
Tady bych to považoval za vyřešené ovladače už mám.
V XP SP3 mám systémový disk na SATA I, nemusím používat disketu, ale mám z BIOSu zapnutou emulaci SATA disku jako (P)ATA disk. RAID všech možných druhů (čísel) mi podporuje deska, ale nepoužívám ...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3322
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
10 dub 2025 19:50