Windows failed to start

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Arza
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Windows failed to start

Příspěvekod Arza » 02 črc 2010 16:40

Dobrý den,
můj syn se rozhodl inovovat svůj poněkud zastaralý PC pomocí instalace Win 7.Bohužel( i když asi logicky) došlo k tomu,že instalace v závěrečné fázi ,,zmrzla" a systém nenajel - windows failed to start- CPU is not compatible with 64-bit mode.Chyba : windows/system32/winload.exe;oxc000035a.PC sice nabízí ,,pokračování",nicméně nereaguje. Win7 vlastním legálně,byť pro druhé PC. Pokud by mi mohl někdo poradit ,jak z této situace ven,byla bych moc ráda.Děkuji.

Reklama
skunkicz
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Windows failed to start

Příspěvekod skunkicz » 02 črc 2010 16:55

Váš problem může zpusobit více věci, mj.:
1. Pokud je zakázaná virtualizace na HW úrovni v BIOSu, tak ji povolte.
2. NEINSTALUJTE systém přímo z prostředí Windows Vista/XP ani z USB flašky, ale POUZE NABOOTOVÁNÍM z originálního DVD Windows7.

s pozdravem sKuNk
:D :D :D :D :D
Pracuji na (svobodném) operačním systému (jako koníček, nebude to velké a profesionální jako GNU) pro klony 386(486) AT.
- tohle napsal do usenetové diskuse Linus Torvalds dne 17. září 1991

NB: Intel Pentium DC, 3GB RAM, Ati Mobility Radeon HD4570, 250GB HDD - Windows 7 + Archlinux

Martimos
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Martimos » 02 črc 2010 17:00

Podle chybové hlášky usuzuji, že vlastníte Windows 7 64bit, který ale váš procesor nepodporuje, tudíž si budete muset sehnat 32bitovou verzi.
Jednoduchost je maximální propracovanost. - Leonardo da Vinci

Arza
nováček
Stav:

Příspěvekod Arza » 02 črc 2010 17:07

Pokud je zakázaná virtualizace na HW úrovni v BIOSu, tak ji povolte- ráda ji povolím,jen jaksi nevím jak.Ano jde o 64-bit verzi,kterou můj systém nepodporuje.V biosu mám navolen boot z CD-DVD ,ale pořád to končí nereagující obrazovkou s chybovou hláškou...dala jsem tam i CD s původníma XP,ale nic...

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 02 črc 2010 17:10

Pokud nejdou ani původní XP, pak by měl pomoci reset Biosu. Buďto jumperem na základní desce /je to popsáno v manuálu/ anebo vyndáním baterie na cca 5 minut. To vše samozřejmě při vypnutém PC.

Arza
nováček
Stav:

Příspěvekod Arza » 02 črc 2010 17:18

Ano to už jsem provedla,domnívala jsem se,že reset biosu pomůže,ale stav je pořád stejný...rostě se jakoby ,,sekl" a není přístupný žádné domluvě.Mám k dispozici ještě jedno PC,mohla bych připojit HD k němu a pokusit se formátovat přes něj?

guest

Příspěvekod guest » 02 črc 2010 17:22

Pokud bys disk dala do jiného PC zformátovala a nainstalovala systém,. tak v tom původním PC by to nejspíš nefungovalo - jiná deska.

Arza
nováček
Stav:

Příspěvekod Arza » 02 črc 2010 17:28

A když ho jenom zformátuju a pak po návratu instaluji systém v původním PC....?

guest

Příspěvekod guest » 02 črc 2010 17:31

Pak by to šlo, na jiném PC zformátovat a na původním nabootovat systém - není-li problém jinde. Za pokus to stojí, je to za chvíli hotové.

Arza
nováček
Stav:

Příspěvekod Arza » 02 črc 2010 17:37

Nejsem si jistá,že to bude zrovna chvíle,ale asi nemám jinou možnost...ještě jsem se chtěla zeptat,známý mi totiž tvrdil,že se z Biosu dostanu do DOS-u a pak zadam příkaz formát...a je to,je to tak,protože ja jsem neobjevila,jak bych to udělala?

Arza
nováček
Stav:

Příspěvekod Arza » 02 črc 2010 17:55

Pokus s výměnou HD je passe...rozdíl v datu výroby a tudiž způsobu připojení ...takže jsem stejně bezradná,jako na začátku.Pokud má někdo nápad,podělte se,prosím,se mnou...

guest

Příspěvekod guest » 03 črc 2010 07:01

Z Dosu to naformátovat lze, jde ken o to dostat se do Dosu. Já mám bohužel po třech letech všechno rozhašený /čeká mne nová instalace/a v Biosu mi nejde myš, takže jsem se po tom Dosu nemohu podívat. Počkáme na někoho kdo ví jak se do dosu dostat.

Pokud tady čtu podobné závady, pak se na podobné opravy využívá Linux, ale já s tím nemám bohužel žádnou zkušenost.
Zkusil bych tedy nějaký Linux, ten nabootovat a provést formát v něm, ale vzhledem k nulové zkušenosti by se to muselo řešit nějak intuitivně.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”