Zdravím. Jsem z toho už nešťastnej! Po zformátování toho hdd jsem nainstaloval nový Windows, ale problém nastal znovu. Tak sem si řekl, ten disk je fakt v pr......, tak sem jim koupil novej a hned při načítání souborů z dvd tam padla BSOD s chybou 0X0000007A. Nechal sem to bejt, zkusil jsem to znova a šlo to! Windows se normálně nainstalovali a dva dni jely v pohodě a teď jim to normálně najede do Windows, naběhnou klasický věci po spuštění (skype, icq atd.), ale jakmile chtějí na něco kliknout, tak hned reset a znova to samý.... Doopravdy netuším, co s tím....
Máte někdo něco? :-)
Windows 7 BSOD (STOP 0x00000024)-pravděpodobně chybný HDD
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Windows 7 BSOD (STOP 0x00000024)-pravděpodobně chybný HD
Upni mi na www.leteckaposta.cz soubory ze složky Windows\Minidump.
Předem ti ale můžu říct, že se jedná o chybu, kdy se systému nepodaří načíst ze stránkovacího souboru do paměti část zásobníku jádra, která je odstránkována na disk.
Může to být třeba vadný kabel k disku, nějaké chybné nastavení v CMOS, virus, vadný řadič disku atd. Týká se to ale diskového subsystému.
Předem ti ale můžu říct, že se jedná o chybu, kdy se systému nepodaří načíst ze stránkovacího souboru do paměti část zásobníku jádra, která je odstránkována na disk.
Může to být třeba vadný kabel k disku, nějaké chybné nastavení v CMOS, virus, vadný řadič disku atd. Týká se to ale diskového subsystému.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
Jo to, že se nedaří číst ze stránkovacího souboru sem se dočetl.... Průser bude najít ten přesnej zdroj problému.... Mohl by být tedy ten starej disk v pořádku? Ikdyž předtím to byla chyba 0X00000024 a teď je to 0X0000007A.... A k tý složce Minidump.... Ten jejich komp budu mít u sebe až zítra a jinak složku Minidump sem u sebe ani na jednom kompu nenašel.... Bavíme se o W7? :-) Děkuju.
MBPr 11.1
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ta chyba na starém disku byla z jiného soudku. Tam byl poškozený souborový systém. Otázka je, proč k tomu poškození došlo.
Mohla to způsobit chyba při zápisu na disk. Zkusil bych fakt vyměnit ten kabel, eventuelně ho píchnout do jiného konektoru.
Dále bych zkusil změnit mód řadiče disku. Pokud je nastaven v IDE módu, zkusil bych ho nastavit do AHCI nebo opačně.
Také bych nainstaloval ovladač řadiče disku od výrobce chipsetu, eventuelně výrobce řadiče.
Můžeš zkusit i reset nastavení BIOSu do defaultu od výrobce.
Jinak zde je jedno zda je to WinXP, 2000, Vista nebo 7.
Když mi zítra dodáš dumpy, možná to budu moci upřesnit.
Mohla to způsobit chyba při zápisu na disk. Zkusil bych fakt vyměnit ten kabel, eventuelně ho píchnout do jiného konektoru.
Dále bych zkusil změnit mód řadiče disku. Pokud je nastaven v IDE módu, zkusil bych ho nastavit do AHCI nebo opačně.
Také bych nainstaloval ovladač řadiče disku od výrobce chipsetu, eventuelně výrobce řadiče.
Můžeš zkusit i reset nastavení BIOSu do defaultu od výrobce.
Jinak zde je jedno zda je to WinXP, 2000, Vista nebo 7.
Když mi zítra dodáš dumpy, možná to budu moci upřesnit.
Okey. Já jen, že jsem tu složku Minidump nenašel! Má tam fakt být? Když to spadlo po vložení toho novýho disku, tak sem resetoval CMOS a pak to na chvíli šlo.... Je pravda, že jim někdy v červenci vyhořel počítač, tak jsem jim koupil novou desku, cpu a ramky, pak sem jim nainstalol W7 a nechal sem všechny ovladače, který si našly sedmičky. Teď po instalaci sedmiček na ten novej HDD jsem opět nechal u všeho ty původní ovladače, co si našly sedmičky, tak jestli není mezi nima nějakej "xindl".... :-)
Další věc je, že ty věci, který sem jim zachránil z toho starýho disku (kb cetifikáty, fotky a plno různejch sra.....), tak ty sem jim tam zkopíroval znova. Nemůže mezi nima bejt nějakej soubor, kterej dělá ten bordel....?
Škoda, že to nemůžu dělat hned, ale pro ten comp si jedu až zítra.... Nebudeš náhodou zítra na icq nebo na nějaký jiný podobný kulišárně....? :-)
Jinak fakt moc děkuju za info!!!!!
Další věc je, že ty věci, který sem jim zachránil z toho starýho disku (kb cetifikáty, fotky a plno různejch sra.....), tak ty sem jim tam zkopíroval znova. Nemůže mezi nima bejt nějakej soubor, kterej dělá ten bordel....?
Škoda, že to nemůžu dělat hned, ale pro ten comp si jedu až zítra.... Nebudeš náhodou zítra na icq nebo na nějaký jiný podobný kulišárně....? :-)
Jinak fakt moc děkuju za info!!!!!
MBPr 11.1
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Asi na Skype, ale až po desáté večer. Výpis paměti se nevytvoří, pokud není povolen stránkovací soubor, jsou poškozeny datové struktury jádra nebo obraz jádra v paměti nebo je vážná závada v diskovém subsystému.
Opiš mi alespoň hodnotu těch čtyř parametrů z BSOD.
Jinak by to mohla být ještě vadná paměť, jelikož ta stránka se nemusí nutně nacházet na disku, ale může být stále v paměti, v seznamu odložených stránek (v případě potřeby je teprve zapsána na disk). Pak by data mohla poškodit paměťová chyba. (tomu by odpovídala ta chyba při instalaci)
Pro jistotu stáhni GoldMemory, vypal to na CD, nabootuj z toho a spusť test. Chce to ale testovat pár hodin.
Opiš mi alespoň hodnotu těch čtyř parametrů z BSOD.
Jinak by to mohla být ještě vadná paměť, jelikož ta stránka se nemusí nutně nacházet na disku, ale může být stále v paměti, v seznamu odložených stránek (v případě potřeby je teprve zapsána na disk). Pak by data mohla poškodit paměťová chyba. (tomu by odpovídala ta chyba při instalaci)
Pro jistotu stáhni GoldMemory, vypal to na CD, nabootuj z toho a spusť test. Chce to ale testovat pár hodin.
Ahoj. Omlouvám se, že jsem se neozval, ale neměl jsem čas. Tady jsem ti uploadoval ty dumpy: http://leteckaposta.cz/156284839
Zkus se na ně mrknout. Díky :-)
Jinak teď je to ve stádiu, že když je počítač déle vypnutý a oni ho zapnou, tak sem jim resetuje při načítání windows, takže oni ho v tu chvíli vypnou natvrdo, znovu zapnou a už to jde! Po opětovném resetu to pořád funguje, ale jakmile ho vypnou na delší dobu, tak to zas udělá a takhle pořád dokola.... :-)
Zkus se na ně mrknout. Díky :-)
Jinak teď je to ve stádiu, že když je počítač déle vypnutý a oni ho zapnou, tak sem jim resetuje při načítání windows, takže oni ho v tu chvíli vypnou natvrdo, znovu zapnou a už to jde! Po opětovném resetu to pořád funguje, ale jakmile ho vypnou na delší dobu, tak to zas udělá a takhle pořád dokola.... :-)
MBPr 11.1
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
V první řadě otestuj ty paměti pomocí GoldMemory. Tohle vypadá na vadnou paměť. Aby např. Microsofťácký tdx.sys zapisoval do paměti určené pouze ke čtení, to už musí být. Když k tomu připočtu tu chybu při stránkování a vezmu v úvahu, že stránka nebyla na disku, ale ještě stále v paměti např. v seznamu stránek v pohotovosti nebo seznamu modifikovaných stránek a tam došlo k jejímu poškození, šel bych nejprve po paměti.
Pak mě ještě zarazil zavedený ovladač Windows firewalu a k tomu zapnutý firewal Avastu. To by taky mohlo dělat neplechu, nicméně je to menší pravděpodobnost než chyba paměti.
Můžeš zkusit spustit PC v nouzáku bez síťě a otestovat, zda budou problémy, eventuelně pokusně odinstalovat Avast.
Pokud by byla paměť v pořádku a Avast to nezpůsoboval, zkusíme pustit Driver Verifier, jestli něco zjistí.
Pak mě ještě zarazil zavedený ovladač Windows firewalu a k tomu zapnutý firewal Avastu. To by taky mohlo dělat neplechu, nicméně je to menší pravděpodobnost než chyba paměti.
Můžeš zkusit spustit PC v nouzáku bez síťě a otestovat, zda budou problémy, eventuelně pokusně odinstalovat Avast.
Pokud by byla paměť v pořádku a Avast to nezpůsoboval, zkusíme pustit Driver Verifier, jestli něco zjistí.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Řešil jsem podobný problém a po delším bádání byla viníkem poškozená základní deska. Též, jak již bylo doporučeno zkontroluj paměť.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Ahoj. Problém stále není vyřešen. Stále zapínají komp způsobem: po zaseknutí bootování natvrdo vypnou pc, znovu zapnou a je to oká a takhle každý den. :-)
Goldmemory jsem zkoušel jen v naplacený licenci a žádnou chybu nenašlo, placenou kupovat nechtějí a cracklou verzi jsem nenašel.... Tak jsem použil memtest, který bežel asi 16 hodin a také žádnou chybu nenašel....
Poznatek: pokud vložím HDD do jiného pc, tak chyba nenastane, normálně se windows spustí- takže by to mohla být základka.... Nebo nevíte?
Goldmemory jsem zkoušel jen v naplacený licenci a žádnou chybu nenašlo, placenou kupovat nechtějí a cracklou verzi jsem nenašel.... Tak jsem použil memtest, který bežel asi 16 hodin a také žádnou chybu nenašel....
Poznatek: pokud vložím HDD do jiného pc, tak chyba nenastane, normálně se windows spustí- takže by to mohla být základka.... Nebo nevíte?
MBPr 11.1
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
O jaký počítač se jedná? Je to nějaký nový kousek nebo něco staršího.
Jinak jak říká Pic, může to být třeba chyba řadiče disku, řadiče DMA atd. (tedy základní deska)
Teoreticky by to mohla způsobovat i nějaká chyba napájecího zdroje. (pokles napětí při spuštění PC)
Zkusil bych párkrát při startu PC spuštění v nouzovém režimu, zda se to projeví také.
Jinak jak říká Pic, může to být třeba chyba řadiče disku, řadiče DMA atd. (tedy základní deska)
Teoreticky by to mohla způsobovat i nějaká chyba napájecího zdroje. (pokles napětí při spuštění PC)
Zkusil bych párkrát při startu PC spuštění v nouzovém režimu, zda se to projeví také.
No hale asi 2 měsíce než se ta chyba začala vyskytovat jim shořel zdroj, základka a cpu. Tak jsem jim koupil novou základku, cpu, ramky a zdroj, takže zůstala akorát stará grafika a hdd. Pak se začala objevovat ta chyba, myslel sem, že je to hdd, tak jsem jim koupil novej, chvíli to bylo ok a pak to začalo zase a jsme tam kde jsme už dlouho.... v Pytli.... :-)
MBPr 11.1
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 7448
-
od kellne
Zobrazit poslední příspěvek