Prosím o pomoc. Mám disk USB WD 1.5TB a na něm opravdu osobní důležitý data. Disk jsem používal pod Windows XP a 7
Nyní jsem ho připojil ke svému přeinstalovanému notebooku na Windows 7 a připojil (už mám jen tento notebook). Začátek proběhl uplně normálně.
Po připojení disk zobrazí disk zavaděč se WD Smartware 670MB po kliknutí na tento zavaděč naskočí okno pro zadání
hesla pro přístup k mému disku. Zadám heslo a vypíše se disk je otevřen. Doteď uplně stejný až najednou naskočí
okno disk je nutné naformátovat což jsem zakázal a naskočí ten klasický obrázek 1 (SETup disk)-2(Install)-3(Accept). Většinou poté došlo, že se disk
začal sám prohlédávat obsah nyní nenaběhne nic. Disk se sice zobrazí ale jako Místní disk H: přitom disk se má zobrazit
jako s jmenovkou Bigdisk X:
Co dělám blbě? Mám u toho WD Smartware zadat SET UP disk a nainstalovat tu utilitu pro zavádění disku?
Mám tam opravdu všechna důležitá data a proto nechci bezmyšlenkově riskovat. Co mi můžete poradit?
Díky všem
PROSÍM POMOC nemohu načíst data z ext. USB disku
Re: PROSÍM POMOC nemohu načíst data z ext. USB disku
Protože jsi ten velký disk připojil do jiného zařízení poprvé, a pokud má nadstandardní velikost, tak bude asi třeba nainstalovat i do NB ten zavaděč. Jináč s ním asi nebude systém spolupracovat.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
Tak problém bude asi i na USB rozhraní. Ted jsem připojil USB flash disk 1GB a i když má být z půl zaplněný daty po kliknutí na něj se obsah disku nezobrazí. Jen je informačně vidět kapacita. Co s tím? Poradíte?
Ještě poslední činnost byl na oba disky jak USB HDD tak flashdisk nahráváno s PC s Windows XP Pro SP3 nějaká data pak jsem je připojil k notebooku s Windows 7 a hlásí tuto chybu.
Už som sa stretol niekoľko krát s tým, že bol zblbnutý USB port. Pomohlo preinštalovanie Windows, ale najprv by som vyskúšal odstránenie USB cez Správcu zariadení v Ovládacích paneloch, reštart systému a skúška funkčnosti. Ak sú pošahané windowsy, tak toto asi nepomôže. Disky treba vyskúšať na inom PC alebo notebooku.
Disky WD potrebujú k tomu, aby ich systém videl nainštalovať ovládací SW. V každom prípaDE BY som vyskúšal činnosť disku na inom PC, a tu funguje bez problémov, treba preinštalovať Windows.
Disky WD potrebujú k tomu, aby ich systém videl nainštalovať ovládací SW. V každom prípaDE BY som vyskúšal činnosť disku na inom PC, a tu funguje bez problémov, treba preinštalovať Windows.
Tak to vypadá hodně špatně. Disk jsem odnesl k sestřence na Windows XP Pro a připojil, nainstaloval ten Smartware a je to uplně to samé sice to nepsalo přeformátovat disk, ale jinak v tom Smartware mi to píše, že to nenašlo žádný diskový odíl a v tento počítač se to hlásí jako Místní disk. Asi a doufám že jediná možnost je data analyzovat přes RStudio a zálohovat na jiný disk. Můžete mi doporučit Rstudio nebo znáte jěště lepší program. Půl roku starý disk a tohle fakticky mě to sere jestli to zachráním jdu do RJ-45 připojení a hlavně RAID 1 zrcadlo a bude klid. Poradíte ještě někdo?
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Používám GetDataBack FAT a GetDataBack NTFS. Není náhodou ten disk šifrovaný? (ty utility od WD neznám)
Pokud ano, zapomeň na získání dat tímto způsobem.
Pokud ano, zapomeň na získání dat tímto způsobem.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
Ešte ma napadlo: čo tak vymontovať disk z krabičky a napojiť ho priamo na SATA do PC? Ak sú tam dôležité data, tak toto by som rozhodne riskol. Ja používam niekoľko programov na obnovu údajov z HDD: Active file recovery, PCI file recovery, PCI smart recovery. Majú pomerne pekné výsledky.
Zdravím, takže
1.) dneska navečer ten notebook přeinstaluju na Win XP ještě tomu dám šánci.
2.)Naštěstí jsem ty data na disku nešifroval i když ta volba tam byla.
3.)Sestřenka mi ted psala, že jí najednou nejdou připojit její flasdisky - zajímavý.
4.)To jsem taky myslel vyndat z té černé krabice, ale to asi bez poškození krabice jinak nepůjde, ale jakou poslední alternativu to udělám.
5.) Jaký program z těch mám jako první vyzkoušet pokud nepomůže ani přeinstalování woken: GetDataBack NTFS, Active file recovery, PCI file recovery, PCI smart recovery
6.)Mám tam cca 750GB dat z toho tak 150GB osobních a firemních dat a to se děsim dát někam do servisu aby si nějakej hazlík zkopíroval fotky a videa s mojí manželkou a celkově osobní data a dal je někam na Internet
7.) Všechny tyto programy uvedený jen disk analyzujou nijak to nemění obsah?
8.)Ještě drobnost měl jsem 3 počítače 2PC a notebook a nedávno jsem ten disk připojil ke všem abych na ně nahrál programy Firefox,Nod32,PDF, atd.. a naposled byl připojen disk k tomu nejstaršímu co má jen 2xUSB 1.0 konektory. Nemůže být nějaká kolize mezi USB2 a USB1. Pak jsem ho připojil k notebooku a už nefungoval.
Zatim díky
1.) dneska navečer ten notebook přeinstaluju na Win XP ještě tomu dám šánci.
2.)Naštěstí jsem ty data na disku nešifroval i když ta volba tam byla.
3.)Sestřenka mi ted psala, že jí najednou nejdou připojit její flasdisky - zajímavý.
4.)To jsem taky myslel vyndat z té černé krabice, ale to asi bez poškození krabice jinak nepůjde, ale jakou poslední alternativu to udělám.
5.) Jaký program z těch mám jako první vyzkoušet pokud nepomůže ani přeinstalování woken: GetDataBack NTFS, Active file recovery, PCI file recovery, PCI smart recovery
6.)Mám tam cca 750GB dat z toho tak 150GB osobních a firemních dat a to se děsim dát někam do servisu aby si nějakej hazlík zkopíroval fotky a videa s mojí manželkou a celkově osobní data a dal je někam na Internet
7.) Všechny tyto programy uvedený jen disk analyzujou nijak to nemění obsah?
8.)Ještě drobnost měl jsem 3 počítače 2PC a notebook a nedávno jsem ten disk připojil ke všem abych na ně nahrál programy Firefox,Nod32,PDF, atd.. a naposled byl připojen disk k tomu nejstaršímu co má jen 2xUSB 1.0 konektory. Nemůže být nějaká kolize mezi USB2 a USB1. Pak jsem ho připojil k notebooku a už nefungoval.
Zatim díky
Tak je to v *ajzlu. Ani uplně nová instalace Win XP nepomohla a hlasí to to samé "Disk není přístupný, Struktura disku je porušená a není čitelná" O to jen tím, že jsem disk připojil k 2 jiným počítačům aniž bych dělal s ním nějaký pokusy s diskovými oddíli.
Jaký program mi ted doporučíte pro obnovu dat jako první volbu?
Může mi nějaký uživatel ext. USB disku 3.5 WESTERN DIGITAL My Book Essential 1500GB poradit jestli měl podobný problém a jak řešil a jestli jde případně bezproblémů vyndat ten disk z boxu a připojit ho na klasický sata kabel bez porušení.
Díky
Jaký program mi ted doporučíte pro obnovu dat jako první volbu?
Může mi nějaký uživatel ext. USB disku 3.5 WESTERN DIGITAL My Book Essential 1500GB poradit jestli měl podobný problém a jak řešil a jestli jde případně bezproblémů vyndat ten disk z boxu a připojit ho na klasický sata kabel bez porušení.
Díky
Kangaroo píše:Zdravím, takže
Mám podobný disk jen menší s 1 Tb, ale opravdu je to zajímavý, jestli jsi tím, že jsi díky tomu, že jsi to připojoval prve na několik "cizích" PC, něco "nenakoupil", soudě dle citace to vypadá, že teď "odpálíš" každého na koho to připojíš .....

Jak píšeš, že je to 1/2 roku staré, tak se zkus ještě obrátit na prodejce, dříve než tam uděláš nějaké nevratné poškození a příjdeš tak o záruku!!!... s podrobným popisem stavu a všemi okolnostmi které k tomu vedly.
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )
Další poznatek, když je disk připojen k notebooku a zapnu notebook a začne test BIOSu tak dole mám ukazatel 0-100% testu a vždy se test zpomalí na cca 75% a většinou se i kousne, ale jen odpojím USB kabel disku tak hned 100% a začne zavádění OS. Já to vidim na problému toho USB řadiče boxu. Určitě pokud vyndám disk a připojim přes SATA tak věřím že půjde.
Chci to řešit následovně budu disk analyzovat Rstudio nebo jiný uvedený programem to vypadá na skoro 2dny nonstop práce a mezitim si seženu 500-1000GB sata disk a pokusím se zkopírovat co půjde. Pak uvidim a taky asi napíšu výrobci co a jak. O ten disk mi ted vůbec nejde, ale data mají velkou cenu. A s WD jako externí disk jsem ukončil spolupráci. Jdu do NAS, zrcadlo disků, výměna disků bez komplikací, printserver. Mám hořkou zkušenost a ostatní si dejte taky pozor.
Chci to řešit následovně budu disk analyzovat Rstudio nebo jiný uvedený programem to vypadá na skoro 2dny nonstop práce a mezitim si seženu 500-1000GB sata disk a pokusím se zkopírovat co půjde. Pak uvidim a taky asi napíšu výrobci co a jak. O ten disk mi ted vůbec nejde, ale data mají velkou cenu. A s WD jako externí disk jsem ukončil spolupráci. Jdu do NAS, zrcadlo disků, výměna disků bez komplikací, printserver. Mám hořkou zkušenost a ostatní si dejte taky pozor.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 16
- 4798
-
od Minapark
Zobrazit poslední příspěvek
17 pro 2024 20:54
-
-
Nemohu streamovat PS5 hry. Příloha(y)
od kellne » 04 črc 2024 15:05 » v Internet a internetové prohlížeče - 6
- 5132
-
od petr22
10 črc 2024 13:15
-
-
- 35
- 4847
-
od PARKR
28 led 2025 17:02
-
-
Sluchátka FiiO JT1 - Windows nechce načíst mikrofón Příloha(y)
od HelFix » 11 pro 2024 17:55 » v Problémy s hardwarem - 5
- 2683
-
od HelFix
12 pro 2024 13:50
-
-
- 3
- 2677
-
od petr22