2x Win7 na 1 HDD ?

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Rasto90
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

2x Win7 na 1 HDD ?

Příspěvekod Rasto90 » 27 úno 2011 13:30

Pred chvilou som dostal taky napad...

Rozdelim 80 GB na svojom starom notebooku na dva rovnake particie...
1. particia: win 7 + nejake zakladne programy
2. particia: zapratany win7 narocnejsimi programami...

Nainstaloval by som win 7 na 1 particiu a vytvoril kopiu na druhu... potom by som sa uz len prepinal medzi windowsami na 1. particii by bol rychly win a na druhej ten zapratany,, len som rozmyslal tam by bol asi problem so spustanim pri bootovani... neviete da sa to spravit tak aby som na zaciatku klasicky dostal volbu OS? da sa to vobec?

Reklama
Vlkodlak
Level 3
Level 3
Stav:

Re: 2x Win7 na 1 HDD ?

Příspěvekod Vlkodlak » 27 úno 2011 14:17

Udělat se to dá. Ale přepínáš tak že PC restartuješ a vybereš který. Tak jsem to chvíli měl ale je to k ničemu. Nikdy se mi to nechtělo přepínat. Takže jsem si raději udělal bit. kopii systému a programů, a když to zase zabordelím tak to během chvilky zase vrátím do použitelného stavu.

Rihl
nováček
Stav:
Kontakt:

Re: 2x Win7 na 1 HDD ?

Příspěvekod Rihl » 27 úno 2011 15:18

Je více možností, jak si přepínat mezi dvěma systémy, např. Windowsácký bootloader (který ale není moc dobrý ), nebo například GRUB, který se používá když máš na jednoḿ počítači Linux i Windows. Bohužel pro Tebe, jeho "přehledná" verze (to aby sis ten počítač nerozbil) je jenom na Linuxech. Pod Windowsem bys možná našel jeho textovou verzi, u které bys ale nevěděl co máš dělat a přinejlepším by se ti ani nepovedlo GRUB nainstalovat.
.

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”