Zablokování fcí administrátorovi WIN7
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Zablokování fcí administrátorovi WIN7
Ahoj. Včera jsem na PC omylem zablokoval fce na PC. Jako např. Přístup na C:, vytváření nových účtů, úpravy v registrech atd. Zablokoval jsem to tímto způsobem: Počítač-pravým kliknutím na místní disk C:-vlastnosti-zabezpečení-tady už nwm. Když chci jít do místního disku c:, píše mi to toto: „c:\ není přístupný. Přístup byl odepřen.”. Když chci udělat, to co včera, opačným krokem, pro odblokování, píše to toto: „Systém Windows nemá přístup k určenému zařízení, cestě nebo souboru. K přístupu k položce pravděpodobně nemáte patřičná oprávnění.” Jsem přihlášen na svém účtě (administrátor PC) bez hesla. Potom mám ještě možnost k jednomu administrátorskému účtu (s heslem). Nebo normální účet s heslem. Zkoušel jsem nouzový režim - byly tam jen tyto tři účty - čtvrtý Administrátorský, který má být na každém PC, tam není. Ani v nouzovém režimu nic nepomohlo.. Potom jsem zkusil pustit PC poslední známou funkční konfigurací - nepomohlo. Když chci na PC pustit bod obnovy, nejde to. CD/DVD na instalaci win7 nemám a klíč taky ne.. Jinak mám Win7 64bit - nainstalovaný z prodejny Planeo. Budu vděčný za každou odpověď.. Myslíte, že o jde spravit, aniž bych musel přeinstalovávat Win7?? Děkuji..
Re: Zablokování fcí administrátorovi WIN7
Když si ještě jednou zobrazíš tu kartu Zabezpečení, tak překontroluj dvě věci:
1. V horním seznamu musí být účet Administrátor (např. Administrators(TVUJ-PC\Administrator))
2. Pokud je, tak klikni jednou na ten řádek a překontroluj, zda ve spodním seznamu jsou ve sloupci Povoleno samé fajfky.
1. V horním seznamu musí být účet Administrátor (např. Administrators(TVUJ-PC\Administrator))
2. Pokud je, tak klikni jednou na ten řádek a překontroluj, zda ve spodním seznamu jsou ve sloupci Povoleno samé fajfky.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Ty fajfky mě nejdou zobrazit - podívejte:
Vypadá to na porouchaný profil správce (administrátora). Zkus vytvořit nový testovací účet administrátora, přihlaš se do něj a překontroluj stejnou záložku (ve Vlastnostech systémového disku) v tomto účtu. Pokud zde uvidíš, že je všechno v pořádku, tak je skutečně původní účet narušen a je třeba ho zrušit (nějaký profík se zde možná ozve s jednoduchou opravou, ale zatím mě nic nenapadá). Pokud i zde bude stejná chyba, tak tě asi nemine reinstalace. Možná tam máš i virus nebo nějaký spyware apod. Zkus třeba vytvořit nový dotaz do sekce HijackThis, tamější odborníci ti určitě poradí. Nejprve však prostuduj již uvedené postupy v této sekci, abys byl v náskoku.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Nejdou mi vytvořit nové účty. Start-ovládací panely-Přidat nebo odebrat uživatelské účty. Když na to kliknu, nic se nedělej. Je to i u pr dalších věcí. Nebo mi u jiných naskočí chybová hláška. Taky jsem si všimnul, že nejdou spouštět, programy, které by nějako ovlivnili PC (př. CCleaner). Hry spouštět jdou. Toto zablokování jsem si udělal sám, ale pro jistotu pustím AVG antivirus, který bto překontroluje.. Určitě se zeptám i tam.. Děkuji..
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”