Dobrý den,
mám tady pro vás jednu libovku, jde o to, že po klasickém zapnutí počítače a načítání windowsů se počítač sám od sebe automaticky restartuje.
Problém je ale nejspíš ve windowsech. V PC mám nainstalované 2 windowsy a při spuštění PC si můžu vybrat které chci spustit, proto spustím ty druhé, které jsou bez chyby a vše funguje naprosto bez problémů.
Může mi někdo poradit možné řešení ? Mám přístup ke všem diskum a kompletně ke všem složkám... nedokážu si vysvětlit, proč se PC na ty jedny windowsy neustále restartuje a nenačte žádná nabídka.
Děkuji za odpověď.
W7 neustálá restartace (nenačtení)
- CrasherKill
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: W7 neustálá restartace (nenačtení)
Ahoj, doporučoval bych ti pod tím funkčním windowsem spustit nějaký zátěžový test, případně zahrát nějakou náročnou hru, aby jsi opravdu vyřadil chybu hardwaru. Pokud zjistíš že je to opravdu systémem tak jedna volba je ho smazat (samozřejmě zálohovat data) a nainstalovat úplně nový. Nebo zkusit opravu pomocí CD se systémem (ale v tomto případě bych si také důležité data raději zálohoval, protože se často stává že se oprava nezdaří a systém se už nespustí...) Také sem napiš tvou sestavu na které se ti to stává, včetně značky zdroje.
AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz / CoolerMaster Hyper 212+ / Gigabyte 870A-UD3 / Kingston DDR3 4096 MB 1600MHz / Nvidia GeForce GTX 560 / 3X SAMSUNG F3 1TB + WD Green 1TB + SSD Samsung 840 EVO 120GB / SEASONIC 620W BRONZE / CoolerMaster Elite 330 / Windows 8 Pro
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
nevím z jakého důvodu máš dva winy,ale zde je má rada
pokud se provozují dva systemy je více než důležité je od sebe dokonale oddělit aby se předešlo kolizím v boot sektoru hdd(win 7 si pro toto rezervuje samostatný oddíl o velikosti 100 Mb jenž zůstává skrytý a to je ten důvod proč se ti pc neustále restartuje.
nejjednodušší způsob jak tento nedostatek vyřešit je nainstalovat druhý OS na "viruální disk-VHD"
Při startu pc se spustí primární OS a v případě potřeby se jednoduše spustí druhý(jakýkoli OS třeba linux)z vhd což přináší výhody jako -neovlivnitelnost primárního OS-zároven je to ten nejlepší "antivir"jelikož když si natáhneš viry na VHD nijak to neovlivní primární OS-spouštění aplikací z OS na VHD je až dvakrát rychlejší
postup na vytvoření VHD http://extrawindows.cnews.cz/windows-7- ... alni-disky
pokud se provozují dva systemy je více než důležité je od sebe dokonale oddělit aby se předešlo kolizím v boot sektoru hdd(win 7 si pro toto rezervuje samostatný oddíl o velikosti 100 Mb jenž zůstává skrytý a to je ten důvod proč se ti pc neustále restartuje.
nejjednodušší způsob jak tento nedostatek vyřešit je nainstalovat druhý OS na "viruální disk-VHD"
Při startu pc se spustí primární OS a v případě potřeby se jednoduše spustí druhý(jakýkoli OS třeba linux)z vhd což přináší výhody jako -neovlivnitelnost primárního OS-zároven je to ten nejlepší "antivir"jelikož když si natáhneš viry na VHD nijak to neovlivní primární OS-spouštění aplikací z OS na VHD je až dvakrát rychlejší
postup na vytvoření VHD http://extrawindows.cnews.cz/windows-7- ... alni-disky
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Při startu počítače mačkej F8, v nabídce vyber "automaticky nerestartovat počítač v případě selhání systému", pokračuj spouštěním těch problémových Windows a opiš kód chyby z BSOD, která se pravděpodobně ukáže.
To hugostieglitz: hustý vysvětlení

-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
Komponenty to určitě není, počítač jsem zatížil neskutečným způsobem, navíc je to dell s precizními komponenty, celá sestava je skoro nová.
oba win jsou od sebe oddělené, mám HDD rozdělený na dva oddíly a do každého jsem nainstaloval jeden win, co víc si přát.
Vše běželo v pořádku celý rok, ale pak jsem nejspíš stahoval pochybné soubory a spustil asi nějaký vir, nemůžu si to jinak vysvětlit...
Dle mého budou poškozené kořenové soubory. Jinak možnost "automatického nerestartování" jsem zkoušel hned na začátku a vyhodilo to BSOD, samozřejmě pošlu fotečku :) ...
--- Doplnění předchozího příspěvku (31 Bře 2012 11:21) ---
Zde přikládám obrázek:
http://imagehost.cz/images/hb7a4w2wwv6h0hyoyzn.jpg
oba win jsou od sebe oddělené, mám HDD rozdělený na dva oddíly a do každého jsem nainstaloval jeden win, co víc si přát.
Vše běželo v pořádku celý rok, ale pak jsem nejspíš stahoval pochybné soubory a spustil asi nějaký vir, nemůžu si to jinak vysvětlit...
Dle mého budou poškozené kořenové soubory. Jinak možnost "automatického nerestartování" jsem zkoušel hned na začátku a vyhodilo to BSOD, samozřejmě pošlu fotečku :) ...
--- Doplnění předchozího příspěvku (31 Bře 2012 11:21) ---
Zde přikládám obrázek:
http://imagehost.cz/images/hb7a4w2wwv6h0hyoyzn.jpg
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
MiliNess píše:
nevím jak to myslíš"hustý"je to nejjednodušší pro ty co chtějí provozovat dva OS na jednom disku,ale jsou i jiná řešení která končí zpravidla několika dny tlachání na forech jak to udělat složitější
MiliNess píše:Při startu počítače mačkej F8, v nabídce vyber "automaticky nerestartovat počítač v případě selhání systému", pokračuj spouštěním těch problémových Windows a opiš kód chyby z BSOD, která se pravděpodobně ukáže.
Můžeš mi napsat nějaký další postup, když jsem ti poslal hlášku s chybou, nechce se mi reinstalovat a zálohovat všechno, tahle chyba by nám mohla pomoci ...
Děkuji.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
máš to napsané přímo v tvém obrázku "try reinstalling the program to fix the problem"
jinak ta chyba je hned první na googlu http://support.microsoft.com/kb/885523
a nikdo tě nenutí zálohovat všechny data,při reinstalu pouze nedáš formátovat oddíl a všechny staré věci zůstanou ve složce "Windws old"
jinak na 99% se reinstalu nevyhneš protože problémy s KB balíčky mají tak 5% úspěšnost oprav.
PS-za tu dobu co zde hledáš řešení jsi již mohl dle mého postupu mít hotový reinstal,obnovené všechny staré složky atd(celý proces trvá pro laika tak 2 hodinky
jinak ta chyba je hned první na googlu http://support.microsoft.com/kb/885523
a nikdo tě nenutí zálohovat všechny data,při reinstalu pouze nedáš formátovat oddíl a všechny staré věci zůstanou ve složce "Windws old"
jinak na 99% se reinstalu nevyhneš protože problémy s KB balíčky mají tak 5% úspěšnost oprav.
PS-za tu dobu co zde hledáš řešení jsi již mohl dle mého postupu mít hotový reinstal,obnovené všechny staré složky atd(celý proces trvá pro laika tak 2 hodinky
zkontroluj chyby na disku
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.
hugostieglitz píše:jinak na 99% se reinstalu nevyhneš protože problémy s KB balíčky mají tak 5% úspěšnost oprav.
Mi to nějak nevychází..
Kód: Vybrat vše
99 + 5 ≠ 100
= 104
..kde dělám chybu?
A nevim proč se ho pořád snažíš přesvědčit aby si ten OS reinstaloval a hodil do VirtualBoxu, prostě to má z nějakýho důvodu takhle a chce to tak mít.
Že si objevil tenhle způsob a zjistil jeho výhody neznamená že to tak musí mít i každej člověk kolem tebe.
Just Fucking Google It!
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
ppeter píše:MiliNess píše:Při startu počítače mačkej F8, v nabídce vyber "automaticky nerestartovat počítač v případě selhání systému", pokračuj spouštěním těch problémových Windows a opiš kód chyby z BSOD, která se pravděpodobně ukáže.
Můžeš mi napsat nějaký další postup, když jsem ti poslal hlášku s chybou, nechce se mi reinstalovat a zálohovat všechno, tahle chyba by nám mohla pomoci ...
Děkuji.
Jedná se o chybu STATUS_DLL_NOT_FOUND, tedy nebyla nalezena důležitá dynamická knihovna. Namísto %hs v té chybové zprávě by se mělo objevit jméno dynamické knihovny, která schází. Takhle je to celkem pakec. V jaké fázi spouštění OS se ta zpráva zobrazí? (co se před tím děje na obrazovce?)
--- Doplnění předchozího příspěvku (31 Bře 2012 23:09) ---
To hugostieglitz: dobrá tedy
Nesmysl.
1) Windows 7 si vytváří 100MB spouštěcí oddíl kvůli případnému šifrování pomocí BitLockeru. Bootmanager nesmí být šifrovaný, jelikož se sám podílí na dešifrování, proto je umístěn v malém nešifrovaném svazku. Navíc svazek není skrytý, pouze mu mountmanager nepřidělí písmeno.
2) Bootsector je první sektor systémového svazku (u NTFS + 15 následujících sektorů), kde se rozprostírá metasoubor $Boot s VBR zavaděčem (tzv. bootstrap code). V tomto případě - duál Windows XP a Win 7 - je vybaven zaváděcím kódem verze 6.0, kterému je předáno řízení zaváděcím kódem v MBR sektoru a dále předá řízení bootmanageru bootmgr. Ten dle výběru OS v nabídce výběru operačních systémů buď předá řízení zavaděči Win 7 winload.exe nebo loaderu Win XP ntldr. K žádné kolizi v bootsectoru tedy nemůže dojít.
Ne všechny aplikace ti v emulovaném OS na virtuálním počítači poběží.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”