Přeji dobrý den
Mám problém s novými Win8 a nevím si s tím rady - nevíte někdo co s tím - chci li provést jakoukoli úpravu v systémových souborech (konkrétně: C:/WINDOWS/system32/Drivers) tak mi to hodí hlášku: "Nemáte oprávnění k ukládání do tohoto umístění, požádejte správce o přidělení oprávnění. Chcete místo toho uložit soubor do složky dokumenty?" popřípadě jen lakoničtější "Přístup byl odepřen". Sranda je, že jsem jediný admin v systému a žádného správce v okolí neznám (kromě správce zimního stadionu) . Jediné co jsem udělal, že jsem instaloval a následně vyhodil ESET NOD 32, protože mi dělal paseku ve správě disků - výkon na procesoru vyletěl na 100 % a deset minut se to v něčem hrabalo, jinak je to nová bedna a nový systém. Díky za jakoukoli radu...
PCV
Omezení administrátorských práv na Win8
Re: Omezení administrátorských práv na Win8
Takhle je to spravne - ve Windows 7 a 8 ma administrator prava uzivatele. Aplikace ktere vyzaduji admin prava si o ne samy reknou.
Jsou dve moznosti - aplikaci ktera ma data kopirovat spustit s pravy spravce (prave tlacitko - spustit jako spravce) nebo pouzit treba Total Commander, ktery pri kopirovani do Windows primo oznami jestli ma pouzit opravneni spravce.
Jsou dve moznosti - aplikaci ktera ma data kopirovat spustit s pravy spravce (prave tlacitko - spustit jako spravce) nebo pouzit treba Total Commander, ktery pri kopirovani do Windows primo oznami jestli ma pouzit opravneni spravce.
díky, Total Commander jsem zkoušel, ten nepomohl ale nakonec pomohlo otevřít poznámkový blok jako správce a pak to prošlo - nicméně mi to připadá trošku kostrbaté a myslím si, že by to mělo jít jednodušeji a elegantněji....
Melo, ale pak by se takhle jednoduse spustil i jakykoliv virus - presne jako na XP
OK už mlčím...a ještě jednou díky za inspiraci
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Whatsapp - omezení příchozích hovorů
od teichmann.ondrej » 23 kvě 2025 13:29 » v Programy ke stažení - 0
- 3768