samočinný restart PC,pomoc prosím
- jkmaxfli
- Level 4

- Pohlaví:

- Stav:
samočinný restart PC,pomoc prosím
prosím o radu,nikdy se mi to nestalo,koukám jen tak na tv a najednou jsem si všimnul,že se počítač sám restartoval,teploty mám v pořádku,nic neběží(žádné aplikace na zatížení) v nastavení nemá aktivováno restart,ani screensaver,ani vypnutí čehokoliv jiného.máte stímto někdo zkušenosti???předem díky za každé info.
ještě dodatek:venku je bouřka a mám přepěťovou ochranu,muže toto nastat krátkodobým výpadkem proudu?koukám na tv a ta ani neblikne,může tato přepětovka být natolik učinná aby zaznamenala i ten sebemenší výpadek proudu???
tím pádem se pc restartuje??? 
► Zobrazit spoiler
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:

- Stav:
- Kontakt:
zkontroluj zdroj. tohle mi driv delal kdyz byl poskozeny
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | Sapphire Pulse RX 6600XT | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:

- Stav:
Když blesk křápne dostatečně blízko, žádná přepěťovka Tě nezachrání. Takhle tady u nás v loňském roce odešla hromada el. spotřebičů, jako TV, videa, PC atd. a to v okruhu cca 300m od úderu blesku. Takže doporučuji odpojit PC od el. sítě i dalších kabelů.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- jkmaxfli
- Level 4

- Pohlaví:

- Stav:
Pic píše:Když blesk křápne dostatečně blízko, žádná přepěťovka Tě nezachrání. Takhle tady u nás v loňském roce odešla hromada el. spotřebičů, jako TV, videa, PC atd. a to v okruhu cca 300m od úderu blesku. Takže doporučuji odpojit PC od el. sítě i dalších kabelů.
mám přepěťovku dost drahou a luxusní i s pojištěním elektroniky,budu ji věřit.

► Zobrazit spoiler
- zlobyl
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:

- Stav:
- Kontakt:
Tady je jiný problém, pokud uhodí blesk do nějakého místa, které je blízko rozvodně nebo el vedení, tak mohou nastat tyto situace:
1)V drátech se indukuje el. proud a ochrana v rozvodně způsobí zakolísání napětí. (směrem dolů)
2)V drátech se indukuje el. proud a zvýšené napětí se dostane až do zdroje a zdroj se to snaží vykompenzovat tím, že utlumí přívod do PC, mezitím se ale napětí vrátí na svoji úroveň, zdroj však nestačí tak rychle zareagovat a napětí v PC klesne na takovou úroveň, že PC vypadne.
Většinou je to kombinace obojího.
PS:Taky se mi to jednou při bouřce stalo.
1)V drátech se indukuje el. proud a ochrana v rozvodně způsobí zakolísání napětí. (směrem dolů)
2)V drátech se indukuje el. proud a zvýšené napětí se dostane až do zdroje a zdroj se to snaží vykompenzovat tím, že utlumí přívod do PC, mezitím se ale napětí vrátí na svoji úroveň, zdroj však nestačí tak rychle zareagovat a napětí v PC klesne na takovou úroveň, že PC vypadne.
Většinou je to kombinace obojího.
PS:Taky se mi to jednou při bouřce stalo.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
PROSÍM potřebuji pomoc s výběrem bazar Pc
od Robrt » 15 říj 2025 21:40 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 2
- 1992
-
od Robrt
Zobrazit poslední příspěvek
15 říj 2025 21:54
-
-
- 2
- 3396
-
od sasshrek
06 pro 2024 16:11
-
-
Chybová hláška your device ran into a problem and needs to restart při spuštění pc Příloha(y)
od nevim1050 » 17 říj 2025 22:00 » v Vše ostatní (hw) - 5
- 2366
-
od nevim1050
19 říj 2025 10:25
-
-
- 2
- 9194
-
od Dyonysos