Málo volného místa na disku - mění se při běhu počítače.* Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Bett
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Málo volného místa na disku - mění se při běhu počítače.*  Vyřešeno

Příspěvekod Bett » 08 zář 2013 15:05

Zdravím, jsem úplný laik a nevím si rady s počítačem. Mám stolní počítač, už dost starý, s Win XP Home Edition a v něm 14,6 GB na C. Potřebuji vypálit několik DVD, takže potřebuju aspoň 3,5 volných GB, ale mám málo místa na disku a to se mi nějak záhadně každou chvíli mění pokaždé, když zapnu počítač, ačkoli s tím vůbec nic nedělám, ani nic nestahuju. Měla jsem tam místa dost, ale pak mi to hlásilo, že mám málo místa na disku. Umazala jsem, co se dalo a zase vypálila další dvě DVD, ale při dalším pokusu o vypálení mi to hlásilo to samé. Vypaluji to CDBurnerXP, možná ten program někam ukládá data, ale nevím jak to smazat. Vzala jsem na to CCleaner smazala všechno možné a na chvíli to pomohlo, dokud jsem nerestartovala počítač... Pokaždé, když něco odinstaluju, tak místo na C ubyde (???) místo toho, aby přibylo. Nechápu to. Teď jsem si odinstalovala Adobe Reader a ze 2,60 GB mi to kleslo na 2,55 :-(. Děkuji vám za jakoukoli radu.

//Problém s ...

//přejmenováno

//mmmartin

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Problém s místem

Příspěvekod Pic » 08 zář 2013 18:59

Systémový disk o velikosti 14,5GB je hodně málo. Na disku musí být volné místo pro dočasné soubory, které systém potřebuje pro svoji činnost.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Bett
nováček
Stav:

Re: Málo volného místa na disku - mění se při běhu počítače.

Příspěvekod Bett » 09 zář 2013 12:37

Já vím, ale potřebovala bych jinou radu, než že ho mám vyhodit a koupit si nový :(. Na Déčku je 59 GB.
Naposledy upravil(a) Bett dne 09 zář 2013 12:56, celkem upraveno 1 x.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 09 zář 2013 12:49

Určitě máš ještě oddíl D, tak na něj něco přesuň.

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 09 zář 2013 12:53

Po odinstalování programu smaž všechny tempy.
Just Fucking Google It!

jokoham
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod jokoham » 09 zář 2013 13:14

Existuje prográmek na úpravu partition minitool partition http://www.slunecnice.cz/sw/minitool-partition-wizard/ pomocí něj lze změnit velikost jednotlivyých oddílů a přidat na oddíl C několik GB z D Pokuď by ti to sním nešlo nemáš ve svém okolí někoho kdo by sním uměl pracovat? zabere to jen pár minut a není složitej,aspň pro někoho kdo už něco podobného dělal.
Nejsme dokonalí ale máme možnost se poučit z našich chyb :)

Intel Core 2 Quad Q9450, 3200 MHz (8 x 400)
Asus Maximus II Formula
8g ram kingston 1066
GeForce GTX 660ti
ASUS Xonar DG
Samsung T260HD
ssd ocz vertex 3 120G
Zdroj fortron 650W
Case Aplus Case El Diablo
win 7 64

Bett
nováček
Stav:

Příspěvekod Bett » 09 zář 2013 15:04

Děkuji za rady. Bohužel neznám nikoho, kdo by mi s tím pomohl. Včera, když jsem vypínala počítač, měla jsem tam 2,55 GB, když jsem ho dneska zapla, tak 2,52 a pak jsem odinstalovala i ten vypalovací program, mám tam 2,50 GB, tak jsem z toho jelen :(. Aspoň mi to ukazuje, když se kouknu na Vlastosti na C. Kde se dá smazat Temp? C/Windows/Temp nic není, jenom dva malé soubory v txt. Smazala jsem už úplně všechno a asi víc, než jsem měla, protože se mi podařilo smazat zvukovou kartu nebo co. Nevím jak, mazala jsem to přes Přidat nebo odebrat programy a jenom ty, co vím, co jsou a pak přes Vyčištění disku a Odebrat volitelné součásti systému, ale tam jsem dala pryč jenom Outlook, Fax a takovéhle věci. Nicméně jsem musela něco zeslonit, protože mi nefunguje zvuk a v Ovládacích panelech, tam co je Zvuk a zvuková zařízení mi to píše, že zvukové zařízení neexistuje. Potřebovala bych to celé přeinstalovat, ale netroufám si na to.

emba5
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod emba5 » 09 zář 2013 16:20

Je třeba zjistit, zda máš v počítači dva disky.Nebo na jednom dva oddíly.Buď se podíváš dovnitř počítače.Nebo do Biosu.Jak do něj vstoupit se ukazuje při startu počítače.Jestli máš dva disky.Tak jedině instalovat systém na větší disk.Pokud máš jeden rozdělený.Tak ten s daty zmenšit a systemový zvětšit podle http://ppk.chip.cz/cs/poradna/zmena-vel ... ddilu.html .Někdy je potřeba správu počítače spustit jako správce přes pravé myštiko .
Jsem flegmatik no a co?

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 09 zář 2013 19:33

Kvůli tomu aby zjistila kolik má v počítači disků nemusí lízut do biosu.

Promaž ještě složku c:\Users\Uživatel\AppData\Local\Temp\, tam se to dost zanáší, složka AppData je tuším skrytá.
Just Fucking Google It!

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 09 zář 2013 20:18

Bett píše:Vypaluji to CDBurnerXP, možná ten program někam ukládá data, ale nevím jak to smazat.

Presmeruj slozku docasnych souboru na druhy disk.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Bett
nováček
Stav:

Příspěvekod Bett » 15 zář 2013 11:06

Děkuji vám, zkusím to přesměrovat. Disk mám jenom jeden rozdělený na dva, dost mrňavý no :(.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”